Cadeau.nl
X

8 ideeën voor een leuk afscheidscadeau voor groep 8

8 ideeën voor een leuk afscheidscadeau voor groep 8

Het is een bijzonder moment als je kind naar de middelbare school gaat. Hij of zij neemt officieel afscheid van de basisschool, van alle vrienden die het kind daar heeft gemaakt, van de leraren en leraressen en de school waar je kind al die jaren heeft opgezeten. Dat kan best emotioneel zijn, maar ook heel leuk: er moet natuurlijk een mooi afscheidskado komen om afscheid te nemen van groep acht. Ben je op zoek naar een afscheidskado voor de leraren van je kind of ga je zelf afscheid nemen van je basisschool? Wij zetten in dit artikel graag de acht leukste kado ideeën op een rij om in stijl afscheid te kunnen nemen van de basisschool. Zo zal deze groep acht nooit worden vergeten!


Idee 1: Een tip voordat je op zoek gaat – overleg even met de school

Voordat je allerlei wilde ideeën voor een afscheidskado van groep acht in werking gaat zetten, is het misschien een goed idee om eerst even te overleggen met de school. Misschien is er op de basisschool van je kind wel een stop op blijvende kado’s, zoals een versiering in de hallen. De groep van je kind is natuurlijk niet de eerste, en ook niet de laatste groep acht die afscheid zal nemen van de basisschool. Er moet natuurlijk wel ruimte zijn voor de geschenken van alle groepen! Ga daarom eerst even in gesprek met de directeur of een eventuele feestcommissie van de school, voordat je een blijvend kado aanschaft of maakt.


Idee 2: Versier een muur in de school voor een onvergetelijk afscheid

Nadat je wat overleg hebt gepleegd met de school, kun je er met de hele klas voor kiezen om een mooi, blijvend geschenk te kopen of te maken voor de school. Wat dacht je van een grote spiegel, waar je alle namen van de leerlingen van groep acht op schrijft of in brandt met een soldeer pen? Die kan mooi in de hal hangen, en zo zullen de leerkrachten de leerlingen nooit vergeten. Jullie kunnen er ook voor kiezen om zelf een mooie slinger te maken met op elk gedeelte de namen van de leerlingen, en wat hij of zij het leukste vond op de basisschool. Misschien willen jullie allemaal wel geld bij elkaar leggen en een eigen straatnaambordje laten maken voor op het schoolplein. Met deze ideeën zal de groep acht die afscheid neemt nooit vergeten worden op de school! Dat is een mooi idee, toch?


Idee 3: Organiseer een high tea voor de leraren

Zijn jullie eerder op zoek naar een kado in de vorm van de ervaring? Dan is het een leuk idee om een high tea te organiseren voor de leraren van de groep die afscheid neemt. Jullie kunnen allemaal geld bij elkaar leggen om een high tea bij een restaurant te boeken, maar jullie kunnen natuurlijk ook zelf hapjes en drankjes regelen. Dat is helemaal leuk, want zo zien de leraren ook hoeveel moeite er in is gestoken! Maak allemaal verschillende hapjes, zoals brownies, kleine sandwiches en taartjes en zorg voor een grote kan thee. Op deze manier kunnen alle leerlingen van groep acht nog één keer op een informele wijze met de leraren napraten over hun tijd op de basisschool en op een gezellige manier afscheid maken. Niet op zoek naar een kado met de hele klas? Dan kun je er ook voor kiezen om met een klein groepje een high tea te houden.


Idee 4:  Maak visueel wat jij het leukste vond op school op bijvoorbeeld een doek of digitale foto

Ben jij wel creatief? Als je een echt persoonlijk kado wilt geven aan je favoriete meester of juf, kun je zelf een mooi schilderijtje maken. Bij de Action of de Blokker kun je voor een prikkie een schildersdoek en wat verf kopen. Schilder bijvoorbeeld het leukste moment van je schooltijd, de lieve school kat waar je zo gek op bent of de school van een afstandje. Je leraar zal echt blij zijn met je uiting van creativiteit! Als je talent eerder bij wat anders ligt, kun je dat ook gebruiken om een mooi afscheidskado te maken. Photoshop bijvoorbeeld een mooie digitale foto van al je mooie momenten op de basisschool, of klei een leuk beeldje voor je docent. Hoe creatief is dat?


Idee 5: Op zoek naar iets simpelers? Koop een leuke mok voor de docenten!

Als je juist een wat simpeler cadeau wilt geven, die handig is in het dagelijkse leven van je juf of meester, is het een leuk idee om een mooie mok te kopen. Via winkels als de Hema kun je zelf een mok ontwerpen: zet er bijvoorbeeld een lieve afscheidsboodschap op, zodat je leraar bij elke slok koffie nog even aan je terug zal denken. Dit is ook een leuk gezamenlijk cadeau om voor elke juf en meester van de basisschool een eigen mok te maken. Er is altijd wel plek in de kantine voor de home made mokken!


Idee 6: Voor in de lerarenkamer – een theedoos met alle namen

Een ander leuk idee voor een cadeau in de lerarenkamer is een mooie theedoos. Je kunt prachtige houten theedozen kopen, waar jullie als klas bijvoorbeeld jullie namen op kunnen zetten of laten graveren in een stalen theedoos. Dit is ook een goed idee als de school geen grote versieringen wilt als afscheid: een theedoos is altijd welkom in de lerarenkamer! Natuurlijk vul je de doos vol met heerlijke thee, je weet misschien wel wat de lievelings smaken zijn van de juffen en meesters. Ze zullen je heel dankbaar zijn!


Idee 7: Doe wat onderzoek naar de hobby’s van de juf of meester

Wil je alleen een cadeau geven aan je favoriete leerkracht van de basisschool? Dan is het leuk om eens goed op onderzoek uit te gaan en erachter te komen wat de juf of meester het liefste doet in zijn of haar vrije tijd. Misschien is je lievelings juf wel dol op servies van Blond!, dan koop je natuurlijk een mooi bord of schoteltje van dit merk. Of is de meester gek op mountainbiken? Dan kun je bijvoorbeeld met de hele groep een blitse helm voor hem kopen. Probeer eens op internet te zoeken naar de favoriete bezigheden van je leerkracht of ga het eens heel subtiel vragen. Zo heb je een heel persoonlijk afscheidscadeau waar de juf of meester ontzettend blij mee zal zijn.


Idee 8: Een cadeau met jullie foto erop

Als je wilt dat de leraren ook echt jullie gezichten zullen onthouden, is het ook een goed idee om een foto cadeau te schenken. Wat dacht je van een placemat met de klassenfoto erop, die in de kantine kan liggen? Of een dienblad, die gebruikt kan worden bij de lerarenverzameling. Je kunt op internet of bijvoorbeeld via het Kruidvat of de Hema van alles met een foto laten bedrukken. Je kunt zelfs een kussensloop, pennen of een gordijn laten bedrukken met jullie gezichten! Leuk toch?


Om in stijl afscheid te nemen van de basisschool, is het leuk om een cadeau achter te laten. Als jullie met de hele klas een gezamenlijk cadeau willen geven, is het leuk om voor iets blijvends te gaan: een versiering voor in de hal, bijvoorbeeld. Wel even overleggen met de school of dit wel mag! Een ervaring is ook heel leuk: wat dacht je van een (zelfgemaakte) high tea met de hele groep? Als je in je eentje een cadeau wilt geven, is het leuk om de hobby’s van je favoriete leerkracht te onderzoeken, of voor een praktisch cadeau te gaan als een mok met een persoonlijke boodschap. Succes op de middelbare school!
Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag