Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 leuke plekken voor een kinderfeestje in Den Haag

10 leuke plekken voor een kinderfeestje in Den Haag

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar leuke plekken voor een kinderfeestje in Den Haag? Dan zit je hier goed. In dit artikel hebben we namelijk 10 leuke plekken voor je verzameld in en om Den Haag. Zo kun je ongetwijfeld een leuke locatie vinden voor het feestje van jouw kind.


Kinderfeestje geven

Het geven van een kinderfeestje is altijd een hoop gedoe. Natuurlijk is het leuk, maar er moet vooraf een hele hoop geregeld worden. Wat gaan jullie bijvoorbeeld doen? En hoeveel kost dat dan? Hoeveel kinderen mogen er komen? En hoe lang duurt het feestje? En waar gaan jullie het vieren? Allemaal vragen die je moet beantwoorden als je een feestje voor je kind gaat plannen. Wij proberen het iets makkelijker voor je te maken door de ‘waar’ en ‘wat gaan we doen’ voor je op te lossen.


1. Planet Jump

Heb jij een actief en sportief kind dat ook nog eens gek is op trampolinespringen? Dan is een feestje bij Planet Jump een heel goed idee. Dit trampolineparadijs bevindt zich in een voormalige kerk en hier kunnen de kinderen op de trampolines springen tot ze er zere benen van krijgen. Naast springen is er ook ruimte om te klimmen op de roterende klimwand, of om over het obstacle parcours te klauteren. Na al het springen kunnen de kinderen bijkomen met wat drinken en iets lekkers. Er zijn verschillende arrangementen te boeken, waaronder deze:

  • Jump & Cake party. Hierbij kun je kiezen tussen 1 of 2 uur springen, krijgen de kinderen onbeperkt limonade en water, en is er snoep en taart.
  • Jump & Pizza party. Springen op de trampolines, daarna een lekkere pizza eten en als toetje genieten van vers fruit.
  • Jump & Disco party. Een discofeestje op de trampoline. Een superleuke manier om een feestje te geven. Na het springen krijgen de kinderen friet met een snack of een verse pizza.


2. Museum de Gevangenpoort

Is jouw kind (8+) wel in voor een beetje spanning? Dan is een feestje in Museum de Gevangenpoort een erg leuk idee. Tijdens de 1,5 uur die je in dit museum doorbrengt, worden de kinderen in twee teams gedeeld. De teams maken een tocht door het museum, waarbij ze spannende verhalen te horen krijgen en allerlei opdrachten moeten voltooien. Aan het einde van deze tocht nemen de twee teams het tegen elkaar op in een quiz, waarin de kennis die ze tijdens de tour hebben opgedaan getest wordt. Dit leuke kinderfeestje is eventueel in combinatie met een McDonald’s arrangement te boeken. Een leuke én leerzame plek om een kinderfeestje te geven.


3. De Kinderwerkplaats

De Kinderwerkplaats is een superleuke locatie voor een feestje als jouw kind behoorlijk nieuwsgierig is. Tijdens een feestje in de kinderwerkplaats gaan de kinderen (vanaf 4 jaar) namelijk allemaal verschillende proefjes doen en dingen in elkaar knutselen. Zo zijn ze voor even echte onderzoekers, monteurs, timmermannen of uitvinders. Doordat er maar liefst 20 verschillende activiteiten te doen zijn, zullen de kinderen zich ongetwijfeld vermaken. Een kinderfeestje in de kinderwerkplaats duurt zo’n 2,5 uur en wordt afgesloten met limonade en een broodje knakworst.


4. De Uithof

Bij De Uithof kun je gegarandeerd een supertof kinderfeestje geven. Van skiën in de sneeuw tot schaatsen op de schaatsbaan. En van racen op de kartbaan tot klimmen op de klimmuur. Bij De Uithof valt van alles te beleven. Maak een keuze uit een van de arrangementen en sluit het feestje af met een heerlijk Kidsmeal. Een geheel verzorgd feestje bij De Uithof is te boeken vanaf 6 personen. Check de website van De Uithof voor alle mogelijkheden en prijzen.


5. Haags HipHop Centrum

Heb je een kind dat gek is op alles wat met HipHop te maken heeft? Dan kun je waarschijnlijk het beste een kinderfeestje plannen bij het Haags HipHop Centrum. Hier kunnen de kinderen onder andere leren hoe ze graffiti moeten spuiten en leren ze DJ-en. Daarnaast kunnen ze kennismaken met dansstijlen als breakdance en popping, en kunnen ze alles leren over het schrijven en opnemen van een heuse rap. Een superleuk uitje voor stoere kinderen. De duur van het feestje is ongeveer 2,5 uur, waarbij er gekozen kan worden uit twee verschillende workshops.


6. Pex

Bij Pex kun je niet alleen terecht voor overheerlijke pannenkoeken, maar je kunt er nog veel meer leuke dingen doen. Combineer die heerlijke pannenkoek bijvoorbeeld met een speurtocht door het bos of een potje lasergamen. Ga een uur lang pony’s verzorgen en knuffelen, of onder begeleiding knutselen. Ook het volgen van een echte bootcamp is mogelijk. Bij Pex kun je een geheel verzorgd kinderfeestje geven. Check hun website voor alle informatie en tarieven.


7. Omniversum

In het Omniversum kunnen kinderen genieten van een prachtige film op een bijzonder scherm. Dit scherm is zo groot als een half voetbalveld en door de vorm zie je het beeld niet alleen recht voor je, maar ook half om je heen. Zo heb je het idee dat je je midden in de film bevindt. Een indrukwekkende manier om een kinderfeestje te vieren, vooral voor kinderen die gek zijn op het kijken van leerzame films. Check de website van het Omniversum voor de films die draaien, de kosten en de mogelijkheden.

View this post on Instagram

#Africa #Serengeti #film #imax #immersive

A post shared by Omniversum (@omniversum) on


8. Monkey town

Heb jij een kind met een tomeloze energie? Dan is een bezoekje aan Monkey Town misschien wel een goed idee voor zijn of haar kinderfeestje. In dit indoor speelpark kunnen de kinderen rennen, klimmen, slingeren en glijden. Je kunt een paar uur spelen combineren met een heerlijk patatje of een etagère vol gezonde hapjes. Daarnaast kun je ook nog taart toevoegen, en krijgt de jarige een heus cadeautje. Een superleuke manier om de kinderen volledig uit te laten razen. Check de website van Monkey Town voor de arrangementen en bijbehorende prijzen.


9. Natuur is een feest

Heb je een kind dat graag buiten is? Dan is een feestje bij Natuur is een feest een erg leuk idee. Ze hebben verschillende arrangementen, waaronder een feestje waarbij je op zoek gaat naar vossen, herten of Schotse Hooglanders. Een Heksenfeestje waarbij je toverdranken gaat maken en spreuken leert. En een feestje met stoere spellen in het bos voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook leuk is het feestje in het donker, waarbij er onder andere naar de sterren gekeken wordt. Een superleuke manier om een leerzaam en actief feestje in de buitenlucht te vieren. De locaties waar dit mogelijk is, zijn onder andere:

  • Duingebied Meijendel
  • Haagse Bos
  • Westduinpark
  • Landgoed Clingendael
  • Strand

Bekijk de website van Natuur is een feest voor meer informatie en de prijzen.


10. Buiten

Bovenstaande uitjes zijn allemaal volledig georganiseerd en kosten dus ook vaak (behoorlijk) wat geld. Ben je op zoek naar een goedkope manier om een kinderfeestje te geven? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Het handigst is hiervoor om een locatie buiten te kiezen, bijvoorbeeld het strand of een bos. Zet een leuke speurtocht uit in het bos, of ga zandkastelen bouwen, vliegeren en voetballen op het strand. Ga met mooie weer lekker zwemmen in een leuk meertje, of organiseer een middag vol leuke spellen in het park. Neem zelf een koelbox met drinken en hapjes mee en zorg voor een picknickkleed, zodat alle kinderen kunnen zitten. Op deze manier kun je een superleuk kinderfeestje geven dat ook nog eens goedkoop is. Ook leuk: ga naar een speelbos of natuurspeeltuin. In Den Haag vind je onder andere Speelbos Huttenbos, Speelbos Robin Hood. De Zandspeeltuin en ’t Speelduin.


Een kinderfeestje in Den Haag

In Den Haag zijn genoeg locaties te vinden waar je een leuk kinderfeestje kunt geven. Ga bijvoorbeeld naar Planet Jump of Monkey Town, waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Laat ze dingen ontdekken in De Kinderwerkplaats of Museum de Gevangenpoort. En laat ze actief zijn bij Pex of Natuur is een feest. In het lijstje dat hierboven staat, valt ongetwijfeld een leuke locatie te vinden voor het feestje van jouw kind. Heb je niet zoveel zin om veel geld uit te geven aan een kinderfeestje? Dan kun je het jezelf makkelijk maken door het feestje buiten te houden. Ga lekker naar het bos, waar de kinderen kunnen rondrennen, hutten kunnen bouwen en kunnen spelen. Of ga naar het strand om te genieten van de zee, de ruimte en de zon. Ook het park om de hoek is een goede plek om een kinderfeestje te geven. Neem wat leuke spellen mee, of verzin ze zelf, en zorg voor voldoende eten en drinken om de kinderen zo een superleuke middag te bezorgen.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag