9 voorbeelden van een leuke felicitatie voor een vrouw 

9 voorbeelden van een leuke felicitatie voor een vrouw 

Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2018

Er is er één jarig, hoera, hoera! Als er een belangrijke vrouw in je leven jarig is, is een felicitatie natuurlijk wel op zijn plaats. Maar wat is nou de allerleukste manier om haar een hele fijne verjaardag wensen? Stuur je een verjaardagskaart met een knappe vent of haar favoriete quote, of ga je juist voor wat anders? De keuze is reuze! Om je te helpen kiezen, geven we je wat voorbeelden voor de allerleukste felicitaties voor een dame.


Voorbeeld 1: Verrassende verjaardagskaart

Een verjaardagskaart is al jaren dé manier om iemand happy birthday te wensen. Ze zijn er in alle soorten en maten, dus er zit sowieso iets bij voor jouw jarige! Wij zetten de leukste thema’s voor jou op een rij.

Een knappe vent

Welke vrouw vind het nou niet erg om een lekkere man in haar brievenbus te krijgen? Er zijn een heleboel verjaardagskaarten met een mooie vent op de voorkant die haar een fijne verjaardag wenst. Je weet vast wel waar ze op valt: natuurlijk probeer je haar droomman uit te zoeken. Zo tover je vast een lach op haar gezicht.

Hi, ha ho: je leeftijd Er zijn ook een boel grappige kaarten waar de draak wordt aangestoken met haar leeftijd. Zoals deze kaart met een rollator, of een grapje over rimpels of dat wijn ook beter wordt met de jaren. Is je vriendin een echt lachebekje? Dan is een kaart met een lolletje over haar leeftijd vast een goed idee. PS: alleen doen als je weet dat ze dit soort grapjes kan waarderen – leeftijd kan soms een moeilijk puntje zijn onder ons vrouwen.

Lieve diertjes

Een baby olifantje die toetert voor haar feest, een kitten in een bak met confetti of een puppy met een feesthoedje op? Als je vriendin een echte dierenvriend is, stuur je haar een kaart met een lief beestje erop. Zo wens je haar pas een goede verjaardag!

Lievelingsquote

De leukste verjaardagswens is een persoonlijke verjaardagswens. Kies daarom een kaart met haar favoriete quote, om te laten zien dat je weet waar ze van houdt. Is ze bijvoorbeeld fan van David Bowie, zet dan een tekst uit haar liefste lied op de kaart. Of is ze gek op Star Trek? Schrijf dan iets als: ‘Live long and prosper’. Past meteen mooi bij haar verjaardag.

Crea-bea

Ben je een beetje creatief? Maak dan zelf een verjaardagskaart voor haar. Plak bijvoorbeeld ballonnen op de kaart, zodat ze die bij aankomst kan opblazen. Met washi-tape kun je een kleurrijke taart nabootsen of verjaardagksaarsjes. Je kunt ook aan de slag met aquarelverf of glitters, zo maak je iets wat echt bij haar past. Dat zal ze echt waarderen!

Custom made kaart

Voor de minder creatieve mensen onder ons is er ook een optie om een passende kaart te maken. Websites als Greetz hebben de optie om digitaal een custom made verjaardagskaart te creëren. Maak een kaart met haar favoriete foto’s en ze zal je erg dankbaar zijn.

Wat zet je dan in de kaart? De leukste verjaardagskaart is een persoonlijke verjaardagskaart. Uit de bovenstaande opties kun je een omslag kiezen die echt bij haar past, maar je kunt natuurlijk ook wat in de kaart zetten. Beschrijf bijvoorbeeld het mooiste feestje wat jullie vorig jaar samen hebben meegemaakt, jullie allereerste vakantie samen of een wens voor haar toekomst. Zo laat je haar zien dat je echt moeite in deze verjaardagskaart hebt gestopt. Wie vind dat nou niet leuk om te lezen?


Voorbeeld 2: Schrijf een persoonlijke verjaardagsbrief- of gedicht

Als je een verjaardagskaart wat afgezaagd vindt, kun je er ook voor kiezen om een brief voor haar nieuwe levensjaar te schrijven. Brieven schrijven doen we niet vaak genoeg meer: hoe mooi is het om een paar handgeschreven kantjes te ontvangen? Als je een brief schrijft, is het leuk om er een hele lange van te maken. Kies voor een trip down memory lane en ga terug naar alle leuke tijden die je samen hebt gehad, of beschrijf juist de toekomst die je samen hoopt te hebben. Helemaal leuk: één kantje voor elk van haar levensjaren, of voor elk jaar dat je haar al kent. Hoe persoonlijk wil je het hebben?

Ben je goed met woorden? Schrijf dan een verjaardagsgedicht. Waarom zouden we het rijmen alleen voor 5 december bewaren? Op deze manier laat je zien dat je echt moeite hebt gedaan om haar een mooie dag te wensen. En dat is natuurlijk je doel van het handgeschreven gedicht.


Voorbeeld 3: Digitale verjaardagswens

Als je niet op de traditionele wijze je felicitatie wilt overbrengen, kun je ook voor een e-mail kiezen. Ook leuk als je vriendin in het buitenland woont en handig als je per ongeluk iets te laat aan haar verjaardag denkt. Een e-card is immers in één klik verstuurd. Er zijn verschillende websites waar je een hoop feestelijke e-cards kunt vinden. Die hoeven heus niet saai te zijn: kijk bijvoorbeeld op someecards.com, daar hebben ze een ontzettend grappige collectie e-cards.

Ook kun je zelf een filmpje opnemen op je mobiele telefoon, een digitale kaart maken met jullie foto of een geluidsfragment naar haar verzenden. Over leuke felicitaties gesproken!


Voorbeeld 4: De Facebook felicitatie

In het verlengde van de digitale verjaardagswens ligt dit voorbeeld: de Facebook felicitatie. Bijna iedereen zit tegenwoordig op Facebook. Dat kan een heel leuk kanaal zijn om de vrouw in je leven een fijne verjaardag te wensen. De hele wereld kan het dan ook zien! Zet een leuk gifje op haar prikbord, een leuke foto van jullie samen of een filmpje van haar lievelingsnummer.

Facebook heeft ook een hele hoop ingebouwde plaatjes en gifjes speciaal voor de gelegenheid. Er zijn zelfs speciale Facebookgroepen waar je toffe afbeeldingen kunt vinden, zoals ‘Plaatjes om te feliciteren, bedanken of mee te leven’. Je kunt ook haar vrienden taggen, zodat er een heel gesprek op gang komt.


Voorbeeld 5: Feestchocolaatje

Vandaag de dag kun je binnen no time van alles laten bezorgen: wat dacht je van een heerlijke reep chocolade? Er zijn speciale chocoladekaarten, waar in de chocolade een verjaardagsafbeelding is ‘gegraveerd’. Op websites als Greetz kun je ook een eigen wikkel ontwerpen, zodat je de reep heel persoonlijk kunt maken. Ook feestelijke bonbons zitten in het assortiment. Of is ze gek op Tony Chocolony? Op Yoursurprise.nl bestel je de leukste pakketjes met haar favoriete smaken chocolade. Een leuk cadeau voor de echte zoetekauw.

Houdt je vriendin niet zo van chocolade? Via Greetz.nl en Yoursurprise.nl kun je ook cakejes, taarten en andere zoetigheden laten bezorgen. Maak het persoonlijk door er een leuk kaartje bij te versturen.


Voorbeeld 6: Birthday ballon

Niets geeft meer verjaardagsvreugde dan een ballon. Het is niet voor niets hét teken voor een verjaardag. Wat zal ze verrast zijn als ze een grote doos met een heliumballon aan de deur krijgt! Via Greetz.nl, Yoursurprise.nl, Hallmark.nl of de website van De Ballonnerie kun je zelf een ballon voor de verjaardag van je vriendin samenstellen. Er zijn verschillende feestelijke opties voor de ballon: welke kleur en print kies jij?

Het leuke is dat de heliumballon wordt bezorgd in een enorme doos. Ze zal nooit raden wat erin zit. Daarbij heeft ze ook na haar verjaardag een feestelijk gevoel: door de helium blijft de ballon een paar dagen aan het plafond zweven.


Voorbeeld 7: Zeg het met bloemen

Bijna elke vrouw is dol op een bos fleurige bloemen. Kun je niet op de dag zelf aanwezig zijn in het feestgedruis? Laat dan haar favoriete bloemen bezorgen. Je kunt er een leuk kaartje bij doen om te laten zien dat je op deze bijzondere dag aan haar denkt. Een boodschap overbrengen met de kleur van je bloemen kan ook: rood staat voor de liefde, geel voor vrolijkheid en wit voor een lang leven.

Bijna elke bloemist wil graag een mooie bos bloemen voor je bezorgen. Kies je toch liever zelf haar lievelingsbloemen uit? Je kunt ook een aantal dagen van tevoren naar een bloemenzaak om een boeket samen te stellen en te regelen dat ze op de dag zelf worden bezorgd. Als je wel op haar verjaardag komt, geef je haar natuurlijk een grote bos in eigen persoon.


Voorbeeld 8: Proost!

Op de verjaardag van je vriendin wil je natuurlijk graag met haar proosten. Is een wijnliefhebber of houdt ze meer van een koud biertje? Of vraagt de gelegenheid om een versbereide cocktail? Ga naar de drankspeciaalzaak en stel een mooi pakket met haar favoriete drankjes voor haar samen. Ze zal je dankbaar zijn!

Als je op afstand met haar wilt proosten, kun je haar ook een heerlijke wijn (met zelfontworpen verjaardagsetiket) of zelfs een bier brouw- of champagne pakket sturen. Geef haar er een paar mooie glazen bij en het feest kan beginnen.


Voorbeeld 9: Neem haar mee op pad

Het allerleukste is natuurlijk om je vriendin op haar grote dag mee uit te nemen. Ga samen gezellig lunchen, uit eten of drink een kop koffie met z’n tweeën. Misschien kun je zelfs samen proosten in haar favoriete café met al haar liefste vrienden. Gefeliciteerd!

 

Met deze voorbeelden ben je hopelijk geïnspireerd om de vrouw in je leven een leuke felicitatie te sturen. Naast de traditionele verjaardagskaart kun je ook kiezen voor een handgeschreven brief of gedicht, of een digitale felicitatie. Ook kun je op haar verjaardag een leuke verrassing sturen, zoals een custom made reep chocolade of een mooie bos bloemen. Zie je haar wel op de grote dag? Neem haar dan mee uit lunchen of drink samen een wijntje. Zo bezorg je haar zeker een fijne verjaardag!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag