Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

22 Voorbeelden van kleine kadootjes onder de 1 euro

22 Voorbeelden van kleine kadootjes onder de 1 euro

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Minikadootjes zijn altijd leuk. Zo kan je net even laten zien dat je aan iemand gedacht hebt. Als je weet waar je moet zoeken, zijn er genoeg leuke kadootjes onder 1 euro te vinden. Je kan ze geven voor de gezelligheid, als bedankje, als schoenkadootje voor kinderen tijdens Sinterklaas en nog in veel meer situaties. Wij geven hier een aantal leuke suggesties en ideeën. Al deze kadootjes zijn makkelijk online te vinden voor een prijs onder 1,00 euro. Plezier gegarandeerd!


Kleine kadootjes voor kinderen en volwassenen

Kleine kadootjes hoeven niet alleen voor kinderen te zijn. Volwassenen geven elkaar net zo goed een kleinigheidje. Dat kan zijn als bedankje, omdat je van elkaar houdt, maar ook om bijvoorbeeld je bedrijfsnaam te verspreiden. Een bekend voorbeeld daarvan is de pen met een bedrijfsnaam erop.
Hier bespreken we verschillende, leuke kleine kadootjes voor allerlei situaties en leeftijden: van symbolisch tot grappig. De ideeën zijn bruikbaar voor volwassenen en kinderen. We hebben zoveel mogelijk suggesties verzameld en bij elk minikadootje staat een situatie waar het bij zou kunnen passen.


1. Gelukspoppetje

Het gelukspoppetje is een lief kadootje dat het in heel veel situaties goed doet. Je kan het bovendien overal bijstoppen. Een gelukspoppetje kan je kopen voor iemand die je een hart onder de riem wil steken, of voor het afscheid van een collega of klas. Stop het gelukspoppetje in een kaart met envelop, en je lieve gebaar is compleet.


2. Glazen flesje met kleinigheidje

Een kleinigheidje dat altijd tot de verbeelding spreekt, is een klein glazen flesje met een kurk. Dit doet een beetje denken aan flessenpost. Het is een leuke manier om een lief, zelfgeschreven briefje aan iemand te geven, een gelukspoppetje of wat je maar wil!

blank


3. Geluksmunt

De geluksmunt komt uit China en wordt gezien als teken van voorspoed, rijkdom en succes. Veel geluksmunten hebben een gat, zodat je ze ergens aan kan hangen. Denk bijvoorbeeld aan een kettinkje of armbandje. Je kunt er zelfs één aan een sleutelhanger hangen. Je hebt ze met allerlei afbeeldingen en teksten, maar het leukste is een echte geluksmunt met Chinese karakters. Dit geeft het kadootje net iets authentieks.


4. Balpen

Een leuke pen kan iedereen wel gebruiken, volwassenen én kinderen. Een pen leent zich bovendien uitstekend voor de opdruk van een bedrijfsnaam. Vaak kan je ze hiervoor ook bestellen, maar dat kan alleen als je een grotere hoeveelheid afneemt.


5. Bedeltje voor aan een ketting of armband

Ken je iemand die graag een ketting met figuurtjes draagt, dan kan een persoonlijke bedel van jou een heel leuk kadootje zijn. Pak hem in met een lieve kaart of brief erbij, en je kleinigheidje is compleet.


6. Kaleidoscoop sleutelhanger

Voor kinderen zijn er onder de 1 euro hele leuke kaleidoscoop sleutelhangers. Als je de kaleidoscoop (lijkt een beetje op een zaklampje) beweegt zie je allerlei figuurtjes ontstaan. Voor kinderen is dit een heel interessant kadootje dat ze wel kunnen blijven bekijken.


7. Bellenblaas

Bellenblaas blijft een tijdloos kadootje voor jong en oud. Vooral kinderen kunnen er veel plezier mee hebben. Leuk aan bellenblaas is ook dat het bij een feestje de gezellige sfeer compleet maakt. Daarnaast is het een topkadootje voor kinderen tijdens warm weer.
Bellenblaas is ook erg leuk voor een volwassenenfeest met een vrolijk thema.


8. Mini rubiks Kubus

Een rubiks kubus is een puzzel waar jong en oud geïntrigeerd door blijven. Juist omdat hij zo lekker moeilijk is. Een mini rubiks kubus is makkelijk te verkrijgen onder de 1 euro en altijd een grappig kado!


9. Mini Gadgets

Met of zonder sleutelhanger: er zijn een heleboel mini gadgets die leuk zijn om te geven. Een klein zaklampje bijvoorbeeld, een kompas of combinatie van beide is makkelijk  verkrijgbaar onder de 1 euro en zorgt voor veel speel – en ontdekplezier.


10. Kleine puzzel

Een klein puzzeltje is altijd leuk om te geven aan kinderen en houdt ze ook even bezig. Handig om te geven en heel erg leuk!


11. Mini muziekinstrumentjes

Kinderfeestje? Dan zijn er genoeg leuke, kleine muziekinstrumentjes onder de 1 euro te koop om het feestje compleet te maken. Kleine trompetjes, toeters en sambaballen zijn makkelijk gevonden en zorgen voor veel plezier.


12. Traploper

De traploper (regenboogspiraal) is een klassieker waar je niet vanaf kan blijven. Veel jongvolwassenen herinneren zich dit kadootje nog wel van de tijd dat ze zelf nog klein waren. Naast de traploper van de trap af laten lopen, is het een stukje speelgoed waar je gewoon niet vanaf kan blijven. De vrolijke kleur doet de rest.


13. Frisbee

Een sportief kleinigheidje voor elke leeftijd is de frisbee. Hij is altijd leuk om mee over te gooien en je moet best een beetje oefenen met vangen. Dit is een zomers, sportief kleinigheidje voor elke leeftijd.


14. Tangram puzzeltje

Tangram is een Chinese puzzel die bestaat uit zeven stukjes. Samen vormen deze stukjes een vierkant. Je kan er allerlei figuren mee leggen. Deze puzzel is erg leuk voor volwassenen en oudere kinderen. En het kadootje is nog eens origineel ook. Makkelijk om onder de 1 euro te vinden en degene die het krijgt zal dit kleinigheidje zeker onthouden.


15. Stuiterbal

Een stuiterbal doet het altijd goed bij kinderen. Stuiterballen zijn makkelijk te verkrijgen onder de 1 euro en ze zorgen voor veel speelplezier, samen en alleen.


16. Magneten

Koelkastmagneten, speelgoedmagneten of magneten met een memoblokje: dit is een leuk, klein kadootje voor in veel verschillende situaties. Dit kleinigheidje is goed te verkrijgen onder de 1 euro, voor zowel kinderen als volwassenen.


17. Memoblokje

Wie heeft er niet af en toe een klein blaadje nodig om op te kliederen? Een memoblokje is altijd een leuk kleinigheidje.
Zakelijk gezien lenen memoblokjes zich uitstekend om bedrukt te worden met een originele boodschap of bedrijfslogo. Altijd goed!


18. Boeklegger

Voor de boekenliefhebber is een boeklegger altijd een fijn kleinigheidje. Je kunt er een onder de 1 euro kopen of er zelf één maken met karton. Zo kan je een persoonlijke boeklegger maken. Vervolgens kan je hem plastificeren of lamineren zodat hij mooi blijft.


19. Leuk op een zomerfeestje voor kinderen: waterpistooltjes

Elkaar natspuiten met een mini pistooltje is een hele uitdaging. Daarom zijn kleine waterpistooltjes onder de 1 euro leuk om te geven: het is meteen een activiteit die elk kind leuk vindt.


20. Foam vliegtuigjes

Het foam vliegtuigje is een grappig kadootje dat er jaren geleden ook al was. Je zet ze zelf in elkaar en ze vliegen net zo snel door de lucht als een papieren vliegtuigje. Je kan een foamvliegtuigje geven aan een collega, vriend of kennis geven als nostalgie, als grapje of als bedankje. Ze zijn ook erg leuk voor kinderen. Het schuim materiaal en het zelf in elkaar zetten zorgen voor genoeg plezier!


21. Pakje stiften of potloden

Stiften of potloden en daarbij een kleurplaat of tekenvel doen het bij kinderen altijd goed. Dit kleine kadootje kan je altijd geven, zowel bij een traktatie als op een feestje.


22. Dierenfiguurtjes (met of zonder sleutelhanger)

Dierenfiguurtjes zijn altijd een feest voor kinderen. Je kan dierenfiguurtjes onder de 1 euro makkelijk los kopen, maar ook aan een sleutelhanger. Een variatie op de dierenfiguurtjes zijn dinosaurusfiguurtjes (vooral) leuk voor jongens.
Tijdens een kinderfeestje met dierenthema zijn dierenfiguurtjes natuurlijk ook altijd leuk om te geven. Daarnaast doen deze figuurtjes het ook goed bij een traktatie of in de schoen.

 


Met kleine kadootjes kan je alle kanten uit

Elkaar bedanken, een themafeestje compleet maken of uitdelen op een kinderfeestje: met kleine kadootjes onder de 1 euro kan het allemaal. Let er bij kleine kinderen altijd op dat het kadootje veilig is en ze geen gevaarlijke onderdelen in kunnen slikken.

blankfoto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag