Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste hardloop app?

Wat is de beste hardloop app?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Hardlopen is goed voor je, geeft je energie en je kunt het vrijwel altijd en overal doen. De ideale manier van lichaamsbeweging, dus. En met de grote hoeveelheid hardloop apps die er tegenwoordig bestaan, kun je het hardlopen nog leuker en makkelijker maken. Speciaal voor alle hardloop fans hebben wij de beste hardloop apps op een rijtje gezet.

Waarom zou je gebruik maken van een hardloop app?

Toegegeven, je hebt natuurlijk geen geavanceerde app nodig om lekker te gaan hardlopen. Daar heb je alleen je lichaam en een paar goede schoenen voor nodig. Maar toch kan het vele voordelen hebben om van een hardloop app gebruik te maken. Met zo’n app kun je bijvoorbeeld je prestaties bijhouden wat betreft afstand of snelheid. Een goede hardloop app kan daarnaast net dat extra beetje motivatie opleveren dat ervoor zorgt dat je op die regenachtige dag toch gaat hardlopen. Bovendien dient een hardloop app in de meeste gevallen ook als een soort logboek. Zo kun je makkelijk en met slechts een paar klikken terugkijken wat je allemaal hebt gepresteerd de afgelopen tijd. En bovendien geeft een hardloop app extra plezier bij het hardlopen. Zeg nou zelf, het is toch leuk om te zien hoe veel vooruitgang je maakt? Dan kan je nog beter opscheppen over jouw geweldige statistieken tegenover je hardloop vrienden!


De beste hardloop apps:

1. Runkeeper

blank

Runkeeper is op dit moment een van de meest populaire en veelgebruikte hardloop apps. Je kunt hem zowel downloaden met een Apple als een Android telefoon. De reden dat Runkeeper zo geliefd is, is te danken aan de vele verschillende functies die de app te bieden heeft. Je krijgt niet alleen je statistieken te zien als je klaar bent met je hardloop ronde, maar ook tijdens het lopen houdt Runkeeper jou op de hoogte. Zo krijg je gedurende het hardlopen meldingen over je prestaties. De app geeft je zelfs dat nodige steuntje in de rug, wat jou motiveert om door te gaan tot de finish. En heb je extra motivatie nodig in de vorm van je favoriete power muziek? Geen probleem, want Runkeeper kun je koppelen aan je Spotify account. Zo zit je nooit zonder een sicke beat tijdens het rennen. Runkeeper maakt het ook mogelijk om persoonlijke doelen in te stellen. Ideaal als je aan het trainen bent voor een bepaalde afstand. Je hebt geen hardloopcoach meer nodig met Runkeeper!

Een leuke functie van Runkeeper is dat je na afloop van je hardloop sessie een kaartje te zien krijgt met de route die je hebt afgelegd. En de app feliciteert je als je een persoonlijk record heb verbroken of een nieuw doel hebt behaald. Ondanks al die verschillende functies is deze app verbazingwekkend gebruiksvriendelijk en simpel in design. Je bent al snel wegwijs in Runkeeper. De app is in principe gratis te downloaden. Als je een gevorderde loper bent en behoefte hebt aan nog meer geavanceerde extraatjes, kun je ook Runkeeper Go kopen. Dan krijg je bovenop de standaard functies onder andere ook elke week een gedetailleerd trainingsschema. Deze betaalde versie van Runkeeper kost €7,25 per maand of €29,01 per jaar.


2. Nike+ Run Club

blank

Alle hardloop fanatiekelingen zullen ongetwijfeld bekend zijn met het merk Nike. Sinds jaar en dag maakt deze gigant sportkleding en -accessoires van hoge kwaliteit. En nu heeft het welbekende merk ook zijn eigen gratis hardloop app. Deze sportieve app wordt wereldwijd door maar liefst veertig miljoen mensen gebruikt bij het hardlopen. Wat maakt Nike + Running nou zo ongekend populair? Het zal vast iets te maken hebben met het feit dat je zogeheten ‘fuel’ kunt verdienen door bepaalde challenges te voltooien. Hoe meer fuel je verdient met deze uitdagingen, hoe meer je beloont wordt met allerlei coole functies. Slim gedaan door Nike, want door deze functie maak je van hardlopen echt een verslavend spel. Je zal keer op keer weer willen gaan hardlopen om je fuel aan te vullen. Over een sterke motivator gesproken!

Maar het verzamelen van fuel is niet de enige toffe functie van de Nike + Running app. Deze hardloop app houdt ook enkele statistieken bij, namelijk de afstand die aflegt, je snelheid en je tijden. Dit zijn dan ook wel meteen de enige drie statistieken die worden gemeten. Minder dan bij een app als Runkeeper, maar als je genoeg hebt aan deze drie statistieken zal dat geen probleem voor je zijn. Nike + Running is ook een hele sociale app. Je kunt al je vrienden toevoegen en zo een heel hardloop netwerk opbouwen. In de app kun je jouw eigen statistieken vergelijken met die van al je maten. Wie heeft er deze week de meeste kilometers gelopen?


3. Endomondo

blank

Als je op zoek bent naar een no-nonsense hardloop app die makkelijk in het gebruik is, dan ben je bij Endomondo aan het juiste adres. De app ziet er overzichtelijk uit, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Zoals de meeste andere hardloop apps, meet ook Endomondo jouw tijden, afstanden en snelheden tijdens het hardlopen. Maar daarnaast komt hij met een aantal handige extraatjes. Zo vertelt Endomondo je wat de weersverwachting is en beschikt hij over een calorieënteller. Endomondo is zodanig eenvoudig in het gebruik dat hij toegankelijk is voor de beginnende hardloper. Maar ook meer gevorderde lopers zullen voldoening kunnen halen uit deze hardloop app, aangezien hij ook gedetailleerde trainingsschema’s bied zodat je nog sneller dat persoonlijke doel kunt behalen.


4. Strava

blank

Ben jij altijd super competitief? Dan moet je echt Strava proberen. Deze hardloop app creëert als geen ander een gevoel van onderlinge competitie. Strava maakt het mogelijk om bepaalde parcours of delen van routes af te leggen die ook door anderen zijn afgelegd. Zo kun je racen tegen je vrienden, zonder dat jullie daarvoor tegelijktijdig op de plek aanwezig hoeven te zijn. Maar als je op vakantie bent kun je ook tegen de lokale hardlopers racen die daar de route hebben gelopen met hun Strava app. Als iemand anders jouw lokale record verbreekt, krijg je meteen een notificatie van de app. Zo weet je dat het tijd is om je eer weer terug te winnen.


5. Runtastic

blank

Als je een gedetailleerd inzicht wilt krijgen in je sportprestaties, dan is Runtastic een goede hardloop app voor jou. Het is mogelijk om een gratis versie van deze app te downloaden. Echter heeft deze gratis versie een stuk minder functies dan de betaalde versie. Het leuke aan deze app is dat hij niet alleen je statistieken bijhoudt tijdens het hardlopen, maar ook wanneer je andere sporten beoefent zoals fietsen of snowboarden. Perfect voor de allround sporter! Van te voren geeft Runtastic jou een melding waarin staat wat voor weer het gaat worden en welke training daar het beste bij past. Heb je daarnaast ook een Apple Gezondheid app? Dan worden de statistieken van Runtastic na elke work-out teruggekoppeld naar deze app. Een andere fijne functie van Runtastic is dat hij je wekelijks een rapport stuurt met daarin de hardloop vorderingen die je hebt gemaakt. Zo blijf je altijd on track!


Er zijn vele verschillende soorten hardloop apps beschikbaar op de markt tegenwoordig. De meesten hiervan zijn gratis te downloaden op je Apple of Android telefoon. Een van de beste hardloop apps van dit moment is Runkeeper, dankzij zijn vele verschillende en handige functies. Met deze app krijg je echt goed zicht op de vooruitgang die je boekt met hardlopen. Ook Nike + Running is een gratis hardloop app die het vermelden waard is. Met deze motiverende app maak je van hardlopen een verslavend spel. Voor de ware competitieve lopers is Strava een geweldige hardloop app. Met deze app kun je namelijk proberen de snelste tijd neer te zetten op bepaalde lokale routes. Dan is er ook nog Endomondo; een simpele, maar volledige hardloop app. Tot slot is ook Runtastic één van de beste hardloop apps die vandaag de dag beschikbaar is. Met deze app krijg je live aanmoedigingen tijdens het rennen. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken, toch?



foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Sporten

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag