Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is het grootste zwembad van Nederland?

Wat is het grootste zwembad van Nederland?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als je op zoek bent naar een leuk dagje uit met z’n tweetjes, het hele gezin of je vriendengroep, is een zwembad altijd een goed idee. Het grootste zwembad van Nederland is natuurlijk de Noordzee. Liever een wat minder zoutig bad? Wij zochten voor je uit wat het grootste zwembad van Nederland is. Zoef jij lekker van enorme zwembaden, ga je sportief baantjes trekken of gewoon genieten van lekker warm water van een subtropisch zwemparadijs? Vergeet je zwembroek of bikini niet en maak je klaar voor een heerlijke dag waterpret!


Het grootste zwembad van Nederland: Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven

Het allergrootste zwembad van ons land vind je in Eindhoven: hier ligt het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. Het is niet alleen het grootste zwembad van Nederland, maar zelfs van heel Europa! Je kunt er terecht voor zwemlessen (ook voor baby’s, peuters en kleuters), verschillende aqua activiteiten als aqua joggen, waterpolo of synchroonzwemmen en water bootcamp en er zijn ook verschillende programma’s voor meer bewegen voor ouderen. Ook kun je in dit zwembad leren snorkelen en is het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep ook makkelijk toegankelijk voor iemand met een beperking of handicap. Er zijn vele diepe en ondiepe baden te vinden in dit zwemcentrum, onder andere meerdere wedstrijdbaden, een 25-meter springbad en een vierbaans trainingsbad. Er is hier dus voor elke waterrat wat wils!

View this post on Instagram

De laatste keer zwemmen in De Tongelreep!

A post shared by JolienVDSteen (@jolienvdsteen) on

Bij het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven hoort ook het Pieter van den Hoogeband Zwemstadion (vernoemd naar de beroemde Nederlandse zwemmer). Hier vind je een groot aantal wedstrijdbaden, waarin naar hartenlust wordt getraind door nationale én internationale zwemmers. Een van de baden is een Olympisch wedstrijdbad – hoe bijzonder is dat? De wedstrijd voor de Wereldbeker zwemmen vond hier bijvoorbeeld in verschillende jaren plaats, net als het EK Waterpolo, Schoonspringen en Synchroonzwemmen. Ook een grappig feitje: misschien heb je het programma Sterren Springen op Zaterdag wel eens gezien, waar bekende Nederlanders als Patty Brard, Jody Bernal en Emile Ratelband hun kunsten op de duikplank vertoonden. Dit programma is ook in het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven opgenomen.


Het grootste overdekte glijbanenparadijs van Nederland: het Duinrell Tikibad in Wassenaar

Een ander enorm zwembad in Nederland in het Duinrell Tikibad in Wassenaar. Dit is zelfs het meest grote overdekte zwemparadijs van de hele Benelux! Eigenlijk kun je het Duinrell Tikibad beter een waterattractiepark noemen dan een zwembad, want dit waterparadijs is zo ontzettend groot en er is zo veel te doen, dat de naam zwembad gewoon echt niet voldoende de lading dekt! De bekendste glijbaan van het Tikibad van Duinrell is de Cycloon, een soort trechter waar je lekker in kunt tollen. Dit is slechts een van de zestien glijbanen, want je kunt ook in de Blits die supersnel naar beneden gaat, de lange Triton, de X-stream, waar je in een koker naar beneden wordt geschoten en bijvoorbeeld de Starfright, een glijbaan met allemaal lichten en flitsen. Als dat niet spannend is.. Als je vrienden of je familieleden meer houden van glijbanen dan jij, kun jij je alsnog prima vermaken in het zwembad van Duinrell. Je kunt ook gewoon lekker dobberen in het warme water van het Tikibad en je kunt er heerlijk eten en drinken.

Ga je met de kinderen naar het Duinrell Tikibad? Dan kunnen ze hun geluk niet op, want voor elk kind is er wat leuks te beleven in dit enorme zwembad. Ook voor de kleintjes onder de 120 centimeter is er genoeg te doen, want speciaal voor de allerkleinsten is er een uniek waterpark, de Playa, waar ze in alle veiligheid van de glijbanen kunnen zoeven. Als je kinderen langer zijn dan deze lengte, mogen ze van elke glijbaan in het Duinrell Tikibad. Zoals de beroemde mascotte van Duinrell  Rick de Kikker altijd maar zegt in de reclame voor dit enorme zwemparadijs: Duinrell, daar kikker je van op!


Het grootste subtropisch zwembad van Nederland: Preston Palace in Almelo

Een van de bekendste zwembaden van Nederland is Preston Palace in Almelo. Dit is meteen het grootste subtropische bad van heel het land! Hier zul je geen tientallen glijbanen vinden, maar kun je juist heerlijk ontspannen in het warme zwemwater of in een van de jacuzzi’s de stoombaden. Ook is er een sauna aanwezig, waar je weer even helemaal tot jezelf kunt komen. Ook fijn: je hoeft voor het betreden van deze wellness faciliteiten geen meerprijs te betalen, zoals dat in andere baden vaak wel het geval is. Ook voor een bezoekje aan de zonnehemel betaal je niets extra’s: zo kom je ook nog eens met een lekker kleurtje thuis! Toch wat meer spanning en sensatie? Bij Preston Palace vind je kletterende watervallen, een opwindende wildwaterbaan en voor de kinderen is er een leuk zwembad met jungledieren. Ze zullen zich daar geen moment vervelen, want zwemmen met jungledieren, dat doe je toch niet elke dag?

https://nl.pinterest.com/pin/437201076297313290/

Het tropische zwembad van Preston Palace is in 2017 nog uitgeroepen tot het beste uitje van Nederland, en dat is niet voor niets: de sfeer van het zwembad is ontzettend bijzonder, omdat je het gevoel hebt dat je op een verre vakantiebestemming nog een heerlijke duik in de avond neemt.  Het plafond van het subtropische zwembad is bezaaid met kleine lichtjes, zodat het lijkt dat je onder de sterrenhemel aan het zwemmen bent. Tijdens het zwemmen ben je omringd door palmbomen, sfeervolle verlichting, heerlijk water van een warme temperatuur en klinkt er een lekker muziekje op de achtergrond. Voor dat vakantiegevoel kun je dus gewoon naar Almelo!


Grote subtropische zwembaden bij een vakantiepark

Ben jij zo gek op zwemmen, dat je liever meer dan één dag geniet van een subtropisch zwemparadijs? Dan is het leuk om een (mini) vakantie te boeken bij een vakantiepark met subtropisch zwembad. In dit artikel van Dik.nl zie je waar je ook terecht kunt voor een meerdaags zwemfestijn. Wat dacht je van de grote zwembaden van het gezellige Center Parcs of een vakantiepark van de beroemde Landal keten, te vinden in meerdere provincies?

Je kunt trouwens ook bij bovenstaande zwembaden één of meerdere overnachtingen boeken. Bij Duinrell in Wassenaar hoort ook nog een groot vakantiepark waar je fijn kunt logeren. Naast het enorme Tikibad is er ook een attractiepark waar je nog wel even zoet bent. Je hebt dus bijna meerdere dagen nodig om alles te beleven in Duinrell! Het vakantiepark ligt ook nog eens vlakbij het strand en verschillende grote steden, dus je zult je geen moment vervelen.

Ook bij Preston Palace in Almelo kun je blijven slapen: dit is immers ook een hotel. Naast zwemmen in het imposante zwembad kun je hier allerlei andere dingen doen: ga bijvoorbeeld in de botsauto’s van de indoor kermis of waag een gokje bij de gokautomaten. Of ga je liever bowlen of helemaal ontspannen door de luxe wellness faciliteiten van Preston Palace?


In Nederland zijn er allerlei leuke zwembaden te vinden, maar de grootste vind je in Eindhoven (het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep), Wassenaar (het Tikibad van attractiepark Duinrell) en in Almelo (Preston Palace). In deze enorme zwembaden kun je trainen, watersporten doen als waterpolo, schoonspringen of aqua joggen, of gewoon lekker genieten van waterpret op een van de glijbanen. De zwembaden zijn stuk voor stuk ontzettend mooi – je zult je even in een hele andere wereld wanen! Krijg je er geen genoeg van? Bij het Tikibad van Duinrell en Preston Palace kun je zelfs blijven logeren. Dat betekent meerdere dagen een zwemfestijn van jewelste! Naar welk zwembad ga jij het liefste toe?



Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag