Drogisterij.net

Wat kun je doen tegen een fronsrimpel?

Je herkent het vast wel van jezelf of bij anderen; een norse of chagrijnige gezichtsuitdrukking zonder dat daadwerkelijk te zijn. Vaak zijn fronsrimpels de boosdoener hiervan. Door veelvuldig je gezichtshuid op een bepaalde manier te fronsen, ontstaan er lijnen die blijven staan en in de loop der tijd dieper worden naarmate je ouder wordt. Zeer vervelend! Maar wat is ertegen te doen en hoe voorkom je het?


Wanneer frons jij?

Belangrijk bij het voorkomen van fronsrimpels is dat je er op gaat letten voordat het te laat is. Ga bijvoorbeeld bij jezelf na hoe jouw gezichtsuitdrukking tijdens je werk of tijdens het televisie kijken is. Wellicht betrap je jezelf erop dat je tijdens het concentreren of focussen een wat norse blik trekt. Door vaker op je eigen gezichtsuitdrukking te letten kun je fronsrimpels op latere leeftijd voorkomen. Mensen bewegen hun gezichtshuid op de raarste momenten: tijdens het gamen, tijdens het lezen, tijdens het muziek maken etc. Ga bij veel verschillende momenten na of jij overbodig veel fronst en voorkom een vervelende fronsrimpel.


Voorkom fel licht

Mensen trekken hun gezichtshuid automatisch samen wanneer ze in fel licht moeten kijken. Omdat je ogen het felle licht niet goed kunnen verdragen, wordt het gecorrigeerd met het dichtbij elkaar houden van je wimpers. Dit zorgt voor een behoorlijke samentrekking rondom je oogcontouren. Fataal voor de fronsrimpel. Daarom is het zaak om fel licht te voorkomen. Denk daarbij niet alleen aan het dragen van een zonnebril wanneer de zon schijnt, maar ook aan de helderheid van je mobiele telefoon, laptop en televisie! Zo is het bijvoorbeeld zeer slecht voor je ogen en het tegengaan van een fronsrimpel, om in het donker naar een scherm te staren. Al helemaal wanneer de helderheid bovengemiddeld hoog staat.

Zorg daarom altijd dat de helderheid op z’n laagst staat wanneer je er in het donker naar een scherm wilt kijken. Tip: bij veel smartphones en modernere laptops kun je de functie inschakelen die je beeldhelderheid automatisch aanpast naarmate het donkerder wordt.


Ontstress jezelf

Wanneer je stress ervaart door bijvoorbeeld irritatie, boosheid, werkdruk of relatieproblemen, frons je automatisch. Wanneer je langduriger stress hebt zul je ook tijdens rustperioden je huid bij elkaar trekken. Zowel voor je mentale gesteldheid als voor je fronsrimpel zal het goed doen om ontspanning te zoeken voordat je mentale emmer overloopt. Laat je gezicht bijvoorbeeld masseren een naasten of bij een massagesalon. Ook deze manier van (huid)ontspanning gaat stress en fronsrimpels tegen. Win-win!

Stoppen met roken

Wetenschappelijk onderzoek heeft al jaren geleden aangetoond dat eerder rimpels krijgen een van de vele nadelige gevolgen is van roken. Dus ook voor het tegengaan van een vervelende huid streep tussen je wenkbrauwen is stoppen met roken een pré.


Hoe krijg je een soepele, strakke huid?

Een soepele huid heeft minder snel rimpels. Maar hoe krijg én behoud je een soepele huid? Als allereerst door ervoor te zorgen dat je, wanneer het nodig is, zonnebrand op je gezicht smeert. Daarnaast kun je bijvoorbeeld na het douchen een crème gebruiken om je huid licht vochtig en soepel te houden. Je kunt ervoor kiezen om speciale anti-rimpel crème te kopen, maar een reguliere crème zoals nivea zal ongetwijfeld ook al helpen om je huid soepel te houden en zo rimpels tegen te gaan.

Botox-behandeling

Wanneer je al wat ouder bent en je je mateloos stoort aan je fronsrimpel, kun je altijd kiezen voor een botoxbehandeling. Bij deze zeer kleine ingreep wordt botox in de spier tussen je wenkbrauwen gespoten, vaak zonder verdoving. Niet om bang van te worden: de behandeling is zo miniem dat je het amper zult voelen Vergelijk het met een prik bij de dokter. Na de ingreep zal de spier ietwat zwellen en verdooft raken waardoor je even niet kunt fronsen. Na de behandeling, die vaak maar tien minuten duurt, kun je direct weer naar huis.

Na een maand of vijf is de botox meestal uitgewerkt. Je dient je dus opnieuw te laten behandelen als je je fronsrimpel wilt blijven verbergen. Een voordelig weetje: hoe vaker je je laat behandelen hoe langer de botox blijft zitten. De kosten van een behandeling als deze zijn plusminus €200,-Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2018 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag