Alle 7 achtbanen in Walibi

Alle 7 achtbanen in Walibi

Laatst bijgewerkt: 11 april 2019

Ben jij een echte daredevil en doe je niets liever dan zo veel mogelijk ritjes in zo veel mogelijk verschillende achtbanen maken? Ga jij binnenkort naar Walibi en ben je benieuwd wat voor toffe achtbanen je in dit pretpark kunt vinden? Of ben je misschien nog aan het overwegen om een keertje naar Walibi te gaan en zoek je naar redenen om dit ook daadwerkelijk te doen? In alle gevallen zit je hier goed. In dit artikel bespreken we namelijk alle 7 achtbanen in Walibi. Van achtbanen waarbij je onder de rails hangt, tot de hoogste, snelste en langste achtbaan van de hele Benelux.


Walibi

Walibi is een van de bekendste (zo niet hét bekendste) pretpark van Nederland. Dit pretpark, dat je in de provincie Flevoland vindt, is een pretpark voor het hele gezin. Toch zijn het voornamelijk de mensen die wel van een beetje sensatie houden, die afreizen naar dit walhalla voor achtbaanliefhebbers. Met maar liefst 7 achtbanen, diverse water gerelateerde rides, een superhoge zweefmolen en een Virtual Reality attractie, is dit pretpark ideaal voor daredevils en thrillseekers. Maar ook voor de jongere kinderen valt hier van alles te beleven. Zij kunnen bijvoorbeeld een ritje in de autootjes, treintjes, luchtballonnen en draaiende theekopjes maken. En er is zelfs een achtbaan speciaal voor de kleine durfallen.


De achtbanen in Walibi

In Walibi vind je maar liefst 7 verschillende achtbanen. Deze achtbanen hebben allemaal hun eigen spanningsgehalte en bezorgen je stuk voor stuk een unieke ervaring. Van ‘hangende’ achtbanen tot een achtbaan waarbij je met een megahoge snelheid wordt afgeschoten. En achtbanen die héél vaak over de kop gaan en waarbij je zelfs achteruit weer teruggaat. De diverse achtbanen in Walibi zorgen ervoor dat er voor iedereen wel een leuke achtbaan te vinden is waar je een keer (of tien) in kunt gaan. Wil je meer weten over deze achtbanen en wat je ervan kunt verwachten? Lees dan vooral snel verder.


1. De Goliath

De Goliath is de hoogste, snelste en langste achtbaan van de hele Benelux. Na een klim van maar liefst 46 meter, gaat de baan plotseling supersteil naar beneden. Door deze belachelijk steile afdaling behaal je snelheden tot maar liefst 106 kilometer per uur. Met deze snelheid vlieg je over heuvels en door scherpe bochten, tot je anderhalve minuut later weer op het punt van vertrek aankomt. Deze supersnelle achtbaan is maar liefst 1,2 kilometer lang en daarmee de langste achtbaan van de Benelux. Volgens velen is dit dan ook absoluut de beste, spannendste en vetste achtbaan van het hele park. Een aanrader voor iedereen die wel van een beetje sensatie houdt.

View this post on Instagram

Wat vind jij het leukste onderdeel in Goliath? #HARDGAAN

A post shared by Walibi Holland (@walibihollandofficial) on


2. Xpress: Platform 13

De Xpress: Platform 13 is een achtbaan waar je zeker een keer een ritje in moet maken. Je stapt in, klemt de beugel stevig vast en wordt vervolgens een donkere tunnel in gereden. En terwijl je je afvraagt wanneer de rit zal gaan beginnen en wat er precies zal gaan gebeuren, word je plotseling keihard gelanceerd. Door deze lancering behaal je binnen drie seconden een snelheid van maar liefst 90 kilometer per uur, waarmee je direct in loopings en superscherpe bochten terechtkomt. Deze snelle en spectaculaire rit duurt ongeveer 1 minuut en 40 seconden en is absoluut de moeite waard.

View this post on Instagram

Welk cijfer geef jij Xpress: Platform 13?

A post shared by Walibi Holland (@walibihollandofficial) on


3. Condor

De Condor is een achtbaan waarbij de karretjes niet op de rails staan, maar eronder hangen. Hierbij hangen je benen dus los in de lucht en zal de grond vaak vlak onder je door razen. En dat geeft deze achtbaan dan ook direct iets extra’s. Steeds als je denkt dat je benen de grond (of een ander obstakel) zullen gaan raken, zwiep je ineens de andere kant op. En dat zorgt voor een hoop extra spanning. Ook de loopings waarop deze achtbaan je trakteert zijn een compleet nieuwe ervaring doordat je onder de rails hangt. Een hele fijne achtbaan waarin een ritje zo’n twee minuten duurt. De maximale snelheid van deze achtbaan is ongeveer 80 kilometer per uur.

Tip: Zorg wel dat je je schoenen goed vastmaakt. Je zult namelijk zeker niet de eerste zijn die ze onderweg verliest.


4. Speed of Sound

De Speed of Sound is dé achtbaan voor muziekliefhebbers en mensen die het niet erg vinden (of juist heel tof) om de hele achtbaan ook nog een keertje in zijn achteruit mee te maken. Deze achtbaan maakt namelijk geen rondje, maar zal op het eindpunt stoppen. Voordat je door alle loopings en bochten zult vliegen, word je eerst achteruit opgetakeld. Zodra je helemaal boven bent, word je losgelaten en vlieg je over de rails naar de eindbestemming. Daar zul je vervolgens opnieuw worden opgetakeld om vervolgens de hele rit nog een keer in zijn achteruit mee te maken. Tijdens deze wilde rit ga je maar liefst 6 keer over de kop, waarvan 3 keer terwijl je achteruit rijdt. Een ritje in deze achtbaan duurt ongeveer 1 minuut en 50 seconden, waarbij je snelheden van zo’n 75 kilometer per uur bereikt.

View this post on Instagram

Weet jij hoe hoog Speed of Sound is?

A post shared by Walibi Holland (@walibihollandofficial) on


5. Drako

De Drako is een achtbaan voor de jongere kinderen en voor mensen die wél in een achtbaan willen maar daarbij absoluut niet over de kop durven. Deze achtbaan heeft dan ook geen loopings en moet zijn spektakel hebben van bochten en heuvels. Dit ritje duurt 1 minuut en 30 seconden, waarbij de maximale snelheid slechts 34 kilometer per uur is. Uit deze specificaties kun je direct al opmaken dat je deze achtbaan niet in hoeft als je op zoek bent naar een spectaculaire rit. Zoals al even gezegd, is deze achtbaan wél heel geschikt voor (jongere) kinderen.


6. Untamed

De Untamed wordt momenteel nog gebouwd, en deze gloednieuwe achtbaan zal de houten Robin Hood vervangen. Waar veel mensen het heel jammer vonden dat de Robin Hood geruimd zou worden, moet de hybride achtbaan Untamed dat verlies helemaal goedmaken. Deze achtbaan heeft een houten skelet en een stalen rails. Hiermee belooft deze achtbaan je het beste uit beide werelden te geven. De Untamed zal op 1 juli 2019 de eerste rit met publiek maken. De baan zal ongeveer een kilometer lang zijn, waarbij de maximale snelheid zo’n 92 kilometer per uur zal zijn. Met maar liefst 5 intervisies die je onderweg tegen zult komen, belooft dit een spectaculaire achtbaan te worden.


7. Lost Gravity

De Lost Gravity is de nieuwste achtbaan in Walibi en de laatste van dit rijtje. Deze achtbaan met een ruimtevaart thema zorgt ervoor dat je je tijdens de rit soms compleet gewichtloos voelt. Maak je klaar voor een vrije val vanaf een hoogte van 32 meter, die gevolgd wordt door scherpe bochten, vliegen over heuvels en snoeihard over de kop gaan. Een leuke bijkomstigheid van deze achtbaan is dat je met zijn vieren naast elkaar zit, waarbij de buitenste twee stoeltjes buiten de baan bungelen. De echte thrillseekers willen dus absoluut plaatsnemen in deze buitenste stoeltjes. Tijdens deze 1 minuut en 20 seconden durende rit bereik je snelheden van zo’n 87 kilometer per uur. Vooral de vrije val en het gevoel dat er geen zwaartekracht bestaat, maken deze achtbaan een favoriet van veel achtbaanliefhebbers.

View this post on Instagram

Welke ride geef jij een compliment? #complimentendag #HARDGAAN

A post shared by Walibi Holland (@walibihollandofficial) on


De snelle, unieke en spectaculaire achtbanen van Walibi

Walibi staat bekend om de vele verschillende achtbanen die je er kunt vinden. Er zijn dan ook maar weinig achtbaanliefhebbers die dit pretpark nog nooit bezocht hebben. Geniet van een extreem steile afdaling in de Goliath, waarbij je snelheden bereikt waar je bijna bang van wordt. Geniet twee maal van een ritje, waarbij een keer in zijn achteruit, in de Speed of Sound. Laat je benen los bungelen en trek ze in bij de vele obstakels in de Condor. Laat je verrassen door een lancering in de Xpress: Platform 13, waarna je in volle snelheid door loopings en bochten schiet. Geniet van een vrije val en het gevoel van gewichtsloosheid in de Lost Gravity. En laat je in de zomer van dit jaar verrassen door de allernieuwste en spectaculaire hybride achtbaan Untamed, die volgens de beloften en berichten een héle goede vervanger van de geliefde achtbaan Robin Hood zal zijn.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Inspiratie voor een uitje?

Dik
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag