14 plekken waar je kunt waterskiën en wakeboarden

14 plekken waar je kunt waterskiën en wakeboarden

Laatst bijgewerkt: 16 juli 2019

Wil je graag een keer wakeboarden of waterskiën, maar heb je zelf geen boot waarachter dit mogelijk is? Dan zijn er gelukkig een heleboel plekken in Nederland te vinden waar je terechtkunt om te waterskiën of wakeboarden. Veel van deze plekken zijn een zogenoemd cable park, waarbij je zult waterskiën of wakeboarden aan een kabel in plaats van achter een boot. Er zijn echter ook mogelijkheden om het wél achter een boot te doen, al is het meestal zo dat dit alleen in de vorm van een groepsuitje geboekt kan worden. In dit artikel vind je 14 plekken waar je kunt waterskiën en wakeboarden.


1. SKEEF | Heerhugowaard | Noord-Holland

Bij SKEEF in Heerhugowaard kun je onder andere waterskiën, wakeboarden en suppen. De kabelbaan voor het waterskiën en wakeboarden is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Het fijne is dat je het op deze manier ook kunt leren als je het nog nooit gedaan hebt. De baan is geschikt vanaf de leeftijd van 8 jaar. Er zijn obstakels waar je overheen kunt springen. Daarnaast kun je in het bijbehorende restaurant met terras genieten van een hapje en een drankje na je fysieke inspanningen.

Tarieven SKEEF

De kosten voor een uur waterskiën of wakeboarden zijn 20 euro. Dit is inclusief het gebruik van waterski’s en een zwemvest. Wil je een wakeboard, wetsuit of hem huren, dan zul je hier extra voor moeten betalen. Wil je meer weten? Check dan de website van SKEEF.


2. Kabelwaterskibaan Stroombroek | Braamt | Gelderland

Kabelwaterskibaan Stroombroek is de langste kabelwaterskibaan die je in ons land tegenkomt. Iedereen vanaf 10 jaar is hier van harte welkom om te waterskiën of wakeboarden op de maar liefst 1 kilometer lange baan. Wil je graag leren wakeboarden? Dan wordt het aangeraden om eerst een keertje op waterski’s te gaan staan, voordat je het wakeboarden uit gaat proberen. Na het sporten kun je genieten van wat drinken en iets lekkers op het terras van de BeachClub.

Tarieven Kabelwaterskibaan Stroombroek

Voor 1,5 uur waterskiën betaal je bij Stroombroek 23 euro per persoon. Dit is inclusief het gebruik van een zwemvest en waterski’s. Wil je liever wakeboarden? Dan kost dit je voor 1,5 uur 10 euro extra. Ook voor het huren van een wetsuit zul je extra moeten betalen. Meer informatie hierover vind je op de website van Kabelwaterskibaan Stroombroek.


3. Cablepark Aquabest | Best | Noord-Brabant

Bij Cablepark Aquabest kun je onder andere wakeboarden en waterskiën. Het gezellige terras aan het water zorgt ervoor dat eventuele toeschouwers kunnen kijken hoe de rest zich uitleeft, en is ideaal voor het bijkomen na alle inspanningen. Voordat je begint krijgt je eerst een instructiefilmpje te zien. Daarnaast is er een instructeur aanwezig die je zal begeleiden. Speciaal voor jongere kinderen (vanaf 6 jaar) is het mogelijk om gebruik te maken van de speciale 2-Mast Cableskitrainer, zodat de kinderen op een leuke en ontspannen manier kennis kunnen maken met het waterskiën of wakeboarden.

Tarieven Cablepark Aquabest

Voor een uur waterskiën betaal je (vanaf 12 jaar) €22,50. Dit is inclusief waterski’s en zwemvest. Voor het gebruik van een wetsuit, helm of wakeboard zul je extra moeten betalen. Meer informatie hierover vind je op de website van Cablepark Aquabest.


4. Down Under | Nieuwegein | Utrecht

Bij Down Under in Nieuwegein zijn er verschillende waterskibanen, zodat er voor elk niveau voldoende uitdaging is. Hierbij zijn er ook banen met obstakels. De banen zijn geschikt voor wake- en kneeboarden, ook kun je er waterskiën en tuben. Nadat je je hebt uitgeleefd op het water kun je in het restaurant genieten van een ijskoud drankje.

Tarieven Down Under

De tarieven bij Down Under hangen af van of je gebruik maakt van de grote of de kleine baan. Voor de grote baan betaal je 20 euro per persoon per uur. Voor kinderen ligt deze prijs lager. De tarieven zijn exclusief de huur van waterski’s, een wetsuit, knee- of wakeboard. Meer informatie over de prijzen kun je op de website van Down Under Cablepark vinden.


5. Wet ’n Wild | Alphen aan den Rijn | Zuid-Holland

Wet ’n Wild is dé plek in Alphen aan den Rijn voor watersporters. Op de kabelskibaan kun je zowel als gevorderde als beginnende waterskiër of wakeboarder terecht. Wil je graag iets nieuws proberen? Dan is het ook mogelijk om de wakeskaten, kneeboarden of flyboarden. Op het terras aan het water kun je daarna nog even nagenieten.

Tarieven Wet ’n Wild

Het tarief voor een uurtje waterskiën is 18,50 euro voor personen ouder dan 16 jaar. Dit is inclusief gebruik van waterski’s en een zwemvest. Voor wetsuits, een wakeboard of wakeskates gelden extra kosten. Meer informatie hierover kun je op de website van Wet ’n Wild vinden.


6. De Berendonck | Wijchen | Gelderland

De Berendonck beschikt over een kabelskibaan van 834 meter lang. Op de baan kun je onder andere wakeboard en waterskiën. Daarnaast is er bij De Berendonck nog veel meer te doen. Zo kun je er ook kajakken, boogschieten en beachvolleyballen. Het gezellige restaurant met groot terras is ideaal voor wie mee is om te kijken, of voor een hapje en een drankje na de activiteiten.

Tarieven De Berendonck

Voor 1,5 uur waterskiën ben je bij De Berendonck 22 euro kwijt. Dit is inclusief zwemvest en waterski’s. Wil je liever wakeboarden of wil je ook een wetsuit en/of helm huren? Dan zul je daar extra voor moeten betalen. Meer informatie over de tarieven kun je op de website van De Berendonck vinden.


7. Waterskibaan Sneek | Sneek | Friesland

Ook in Sneek is het mogelijk om te waterskiën en wakeboarden. Hier kunnen zowel beginners als gevorderden zich uitleven op de waterskibaan. De baan heeft 9 obstakels die ervaren waterskiërs of wakeboarders mee kunnen pakken tijdens de rit.

Tarieven Waterskibaan Sneek

Een uur waterskiën of wakeboarden kost hier 20 euro voor volwassenen. Dit is inclusief de waterski’s, een zwemvest en een helm. Wil je een wetsuit huren of langer gebruikmaken van de baan? Dan is dit tegen extra betaling mogelijk. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Waterskibaan in Sneek.


8. Project 7 | Rotterdam | Zuid-Holland

Project 7 Cablepark is gevestigd in Rotterdam. Hier kun je onder andere waterskiën en wakeboarden. Voor de gevorderde boarders zijn er diverse obstakels aanwezig. Voor kijkers is het terras van de beachclub ideaal. Hier kun je na afloop bijkomen met een mooi uitzicht over de Zevenhuizerplas.

Tarieven Project 7

Voor 1,5 uur waterskiën betaal je bij Project 7 €23,50. Dit is inclusief waterski’s en een zwemvest. Aan het huren van een wetsuit, wakeboard of obstacle board zijn extra kosten verbonden. Meer informatie hierover vind je op de website van Project 7 Cablepark.


9. Waterskibaan Zeumeren | Voorthuizen | Gelderland

Ook in Voorthuizen kun je waterskiën en wakeboarden op een kabelbaan. Dit kan bij Waterskibaan Zeumeren. Naast wakeboarden en waterskiën kun je er ook kneeboarden, suppen en kanoën. Op de baan zijn 10 obstakels te vinden die ideaal zijn voor gevorderden. Op het terras van de beachclub kun je genieten van een hapje en een drankje.

Tarieven Waterskibaan Zeumeren

Bij Waterskibaan Zeumeren kun je 1,5 uur waterskiën voor €21,- per persoon (volwassenen). Dit is inclusief waterski’s en een zwemvest. Wil je andere materialen huren, zoals bijvoorbeeld een kneeboard, wakeboard of wakeskates? Dan zul je hier extra voor moeten betalen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van Waterskibaan Zeumeren.


10. Waterskicentrum Splash | Heerewaarden | Gelderland

Waterskicentrum Splash in Heerewaarden is nét even anders dan bovenstaande plekken. Hier zul je namelijk niet gaan waterskiën of wakeboarden op een waterskibaan, maar achter een boot. Je kunt er hierbij voor kiezen om een les te nemen om het onder de knie te krijgen. Of je kunt een uitje boeken met je vrienden, collega’s of familie. Anders dan op bovenstaande plekken kun je hier dus niet zomaar gaan waterskiën of wakeboarden zonder dit vooraf te boeken. Meer informatie over de lessen, uitjes, prijzen en andere mogelijkheden, kun je op de website van Waterskicentrum Splash vinden.


Andere plekken waar je terechtkunt

Liggen bovenstaande plekken te ver van je woonplaats af, of ben je benieuwd waar je in Nederland nog meer zou kunnen wakeboarden of waterskiën? Onder andere hier:

  1. Cablepark Almere | Almere | Flevoland
  2. Waterski Twente | Enschede | Overijssel
  3. Lakeside | Zwolle | Overijssel
  4. Blue Bay Veendam | Veendam | Groningen
  5. Fun Beach Panheel | Panheel | Limburg
  6. Break Out Grunopark Groningen

Waterskiën of wakeboarden in Nederland

Waterskiën en/of wakeboarden is op veel plekken in Nederland mogelijk. Het fijne is dat deze plekken zowel geschikt zijn voor beginners als gevorderden, waardoor je er ook terechtkunt als je nog nooit op waterski’s hebt gestaan. Houd er wel rekening mee dat de meeste waterskibanen niet het hele jaar door geopend zijn. In de wintermaanden zijn de meesten parken namelijk gesloten. Check daarom altijd even van tevoren de openingstijden als je van plan bent om een van de waterskibanen te bezoeken. Meer informatie over de banen, de openingstijden en de tarieven, kun je op de websites van de aanbieders vinden.


foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag