Wat kost een kilo goud?

Wat kost een kilo goud?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

De goudprijs kan per dag verschillen. Toch is de prijs van goud redelijk stabiel, namelijk rond de €35.000 per kilo en dat zal ook niet snel verandering in komen. Reden hiervoor is dat de natuur maar een bepaalde, schaarse hoeveelheid goud biedt. Daarom zijn er veel mensen die goud kopen om zo de waarde van hun kapitaal veilig en stabiel op te slaan.


Waarom goud kopen?

Door de stabiliteit van goud is het niet heel kwetsbaar voor inflatie en koopkrachtdalingen. Je kunt bedenken dat het dus ideaal is voor grootkapitaalhouders om hun geld in goud te stoppen. Zeer veilig en stabiel. Een leuk feitje is dat onze staat ook goud bezit en niet zo’n beetje ook, 612 ton maarliefst! Een deel daarvan ligt in Amsterdam opgeslagen bij het DNB-kantoor en een ander deel in New York. De VS hebben het meeste goud, namelijk ruim 8.000 ton.


Waar kun je goud kopen?

Als je van plan bent om zelf goud te kopen kan dat gewoon veilig via verschillende veilige websites, zoals tov-hazel.com. Je kunt de bezorging van je goud laten verzekeren met €50,- extra. Daarnaast biedt deze website ook waardeopslag plekken aan. Zo ben je tenminste verzekerd dat het niet gestolen wordt.


Koers van goud

Zoals eerder verteld blijft de waarde van goud redelijk stabiel door schaarste. Toch kan de koers ietwat schommelen door de vraag en aanbod. Kenners voorspellen dat de koers wat gaat stijgen in de komende jaren, dus wagen ook veel particuliere beleggers een gok. Heel erg kan het namelijk niet mis gaan. Ook landen in Azië zoals China en India kopen veel goud in om zo zeker te zijn van hun kapitaal.

Ook noemenswaardig is dat goud zelfs al tijdens perioden van politieke onrust meer waard wordt, omdat toch veel mensen dan eieren voor hun geld kiezen. Laat staan bij een inflatie en/of grote crisis!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag