Thuisverdiener

Wat zijn de kosten om een pakket te versturen?

Het versturen van een pakket kan via allerlei verschillende aanbieders. Het zijn er tegenwoordig zoveel dat het maken van een keuze lastig is. Daarom is het prettig om per aanbieder te weten waar je aan toe bent. Wij hebben de verschillende maatschappijen met hun kosten voor je op een rijtje gezet, zodat jij de keuze kan maken die bij jouw soort pakket past.


Pakketbezorger Prijs Max. Gewicht
PostNL € 6,95 30 kg
DHL € 5 10 kg
UPS € 8,68 10 kg
DPD € 6,25 10 kg

Hoe wordt de prijs voor het verzenden van een pakket bepaald?

Voordat je een pakket verstuurt is het belangrijk dat je een aantal dingen weet. Ten eerste het adres waar het pakket naartoe moet. Is dit binnen Nederland of moet het naar het buitenland? Daarnaast zijn de afmetingen (L x B x H) van belang omdat pakketvervoerders rekening moeten houden met de ruimte in hun vrachtwagens of luchtruimen. Ook het gewicht is van belang. Wanneer je pakket zwaarder is, betaal je meer verzendkosten. Als laatste moet je je bedenken hoe snel je het pakket op locatie wilt hebben, en of je daarbij het pakket wilt kunnen volgen. Goed om te weten is dat elke aanbieder een ander maximaal verzekeringsbedrag heeft. Dat betekent dat wanneer je pakket niet bezorgd wordt en dus kwijt raakt, de bezorger deze kosten tot een bepaalde hoogte voor je vergoed.


Verschillende aanbieders

Voor het verzenden van een pakket binnen en buiten Nederland zijn er verschillende aanbieders die dit voor je kunnen doen. De meest gebruikte aanbieders en hun kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet.

PostNL

Een van de bekendste bezorgers in Nederland is PostNL. Wanneer je je pakket met PostNL wilt verzenden, is deze de volgende werkdag bij de geadresseerde in huis. Track and trace zit standaard op elke verzending, en je kunt pakketten tot 30 kg opsturen. Voordeel van PostNL is dat ze op zaterdag ook pakketten versturen en afleveren. Zo hoef je niet meer een heel weekend te wachten. Wanneer je je pakket wilt verzekeren tot €500 betaal je €1,65 extra. Wil je je pakket tot €5500 verzekeren, betaal je €7,50 extra. Het versturen van een standaardpakket kost je €6,95.

DHL

Het fijne aan DHL is dat je pakket binnen de gehele Benelux binnen één werkdag op het gekozen adres afgeleverd wordt. Echter hoeft dit niet per se bij de geadresseerde thuis, maar kan dit ook bij een ophaalpunt in de buurt. Dit kan een nadeel zijn, maar dit betekent wel dat je maar €5 betaalt voor het verzenden van een standaardpakket (tot 10kg). Ook DHL bezorgt op zaterdag, en je kunt je pakket voor €1,50 extra verzekeren tot €500.

UPS

De kosten van UPS wijken sterk af van andere maatschappijen. Dit komt omdat het bedrijf rekening houdt met de brandstof van de bestelbus. Je kunt je pakket thuis laten afleveren, maar het goedkoopst is om het te laten versturen naar een UPS afhaalpunt. De kosten van UPS zijn dus wat hoger, maar wanneer je je bestelling snel in het buitenland wilt hebben is UPS absoluut de beste optie. Binnen één werkdag is je bestelling in Europa afgeleverd. Het maximale gewicht is zo’n 32 kg en je bent standaard verzekerd tot €50.

DPD

DPD bezorgt zowel in Nederland als in het buitenland pakketjes. Wanneer je een pakket via DPD verstuurt, ben je standaard tot €520 verzekerd, en kun je je pakket online traceren. Het voordeel van DPD is dat het versturen van pakketten naar het buitenland iets goedkoper is dan bij andere maatschappijen. Het nadeel is dat een pakket er wel iets langer over doet om de bestemming te bereiken: gemiddeld 2 werkdagen. Het maximale gewicht dat DPD verscheept is 20 kg per pakket. Voor een standaard pakket betaal je €6,25.Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2018 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag