De mooiste design koelkasten van dit jaar

De wereld van kunst en design is voortdurend in beweging. Ook in de keuken hebben veel designtrends zich in de afgelopen decennia afgewisseld. De afgelopen jaren hadden we een keukentrend waar voornamelijk natuurlijke en donkere materialen gebruikt werden. Betonnen keukenbladen waren erg in trek, en ruwe materialen zoals beton en hout waren in veel nieuwe keukens terug te vinden.

In 2016 zien we dat deze trend zich voortzet, betonlook is nog steeds erg in trek, maar er wordt wel gedacht aan slimmere oplossingen hiervoor. Zo is er bijvoorbeeld LightBeton, een variant dat lijkt op beton, maar zo’n 60% lichter is. Daarnaast zien we in de keuken een praktische trend ontstaan met grote keukenlades. Bij de vloer in de keuken ontstaat een trend om grote donkere tegels te gebruiken.

SMEG FAB 5 LUJ_openSMEG FAB 10 RRRetro koelkasten
Ook in 2016 nog ontzettend populair, zijn de SMEG FAB koelkasten. Een echte eye-catcher in de keuken. Met een aantal spectaculaire designs en in diverse formaten en felle kleuren zit er ongetwijfeld een mooie koelkast voor jou bij. Deze koelkasten beschikken veelal over een absorptiesysteem, waardoor deze bijna geen geluid produceren. Ze beschikken over energielabel A+ en zijn dus ook nog erg zuinig.

KB01-7GGlazen deur
Een andere trend die erg populair is in 2016 zijn koelkasten met een glazen deur. Dit design geeft een duidelijk overzicht van de inhoud van de koelkast en geeft de indruk van een professionele bar. De Exquisit KB 01-7G is een mooi voorbeeld. Met een mat zilvere afwerking is deze koelkast prachtig te verwerken in een minimalistische inrichting. Met een inhoud van 138 liter is de GGUC 101 HDB van Exquisit ook een zeer goede keuze wanneer u liever een zwart design heeft.

Milieuvriendelijke en duurzaam
Een andere trend die we in 2016 veelal kunnen spotten in de keuken, is dat Nederlanders steeds meer geven of milieuvriendelijkheid van hun producten en duurzaamheid. Zowel de artikelen in de koelkast, als de moderne koelkast zelf en ander apparatuur moet een zuinig energielabel dragen en een ecologische voetprint hebben die beter is voor de wereld.

Slimme devices en Internet of Things
Steeds meer apparaten in en om het huis worden “smart”. Je kunt ze bedienen met je smartphone of ze passen zich automatisch aan aan hun omgeving. We kennen natuurlijk al de slimme thermostaat, die de temperatuur van je woning aanpast wanneer je niet thuis bent. Of de slimme verlichting van bijvoorbeeld Philips Hue, die te programmeren is in kleuren of tijdstippen wanneer het aan moet. Ook koelkasten worden voorzien van slimme technologie. Op dit moment zijn er helaas nog geen consumentenkoelkasten te koop met slimme technologie, maar onder andere Samsung werkt aan een slimme koelkast.

Wijnkasten
In steeds meer keukens zien we wijnkasten verschijnen. Een ideale aanvulling op je keuken. Wijnkasten hebben vaak een mooi design en zijn daarnaast erg functioneel. Ze houden je wijnen op de exacte temperatuur die je zelf wilt. In nieuwe keukens zie je ook dat wijnkasten steeds vaker ingebouwd worden in de keuken.

© Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag