Nieuws

Samsung komt met supersonische koelkast

5 september 2016

Wat voor koelkast heb jij thuis staan? Is het zo’n witte, waarvan je soms denkt: kan dit nog wel? Of heb je er één met een leuk kleurtje? Misschien heb je er wel één met twee deuren waarbij je ook nog ijsklontjes uit de deur kan halen? Er is tegenwoordig zoveel keus. Je kunt het […] Lees meer »

Eén op de vier koelkasten te warm afgesteld

25 juli 2016

Zeker met dit mooie weer is het soms heerlijk om de koelkast op te trekken. De koude lucht die er dan uit komt, is dan echt even een verademing. Toch blijkt dat zelfs die koude lucht niet altijd koud genoeg is. Het is van belang dat je de juiste temperatuur hanteert in je koelkast om […] Lees meer »

Koelkast van de toekomst gepresenteerd op CES 2016

12 januari 2016

Op het CES (Consumer Electronics Show) 2016 in Las Vegas heeft Samsung afgelopen week de meest vooruitstrevende koelkast tot noch toe gepresenteerd. Het apparaat koppelt met je smartphone en beschikt onder andere over een 21,5 inch beeldscherm, camera’s  aan de binnenkant en een sensor die je verteld welke producten in je koelkast op zijn. De doornee […] Lees meer »

Formule 1 technologie maakt koelkasten energiezuiniger

5 januari 2016

Jij hebt er een en Max Verstappen waarschijnlijk ook. Daar stopt de link met koelkasten en Formule 1, zou je denken. Niets is minder waar. Deze twee gaan tegenwoordig hand in hand. Het Britse Formule 1-team Williams gebruikt zijn technologie om koelkasten een stuk energiezuiniger te maken. Dit meldt de Financial Times. Het is een […] Lees meer »

50 Cent houdt graag zijn hoofd én geld koel

7 december 2015

Zal geld bewaren in een koelkast de nieuwe trend worden? Nee toch? Wel dus! Rapper 50 Cent draait er zijn hand niet voor om en plaatste een foto van zijn koelkast met daarin een stapel bankbiljetten op zijn Instagram. De bekende rapper zegt het volgende over de foto: “Ik heb graag een klein beetje geld […] Lees meer »

Verkoeling met de USB koelkast

30 november 2015

Een mini koelkast met een USB-ingang. Kan dat? En of dat kan. Wat is er fijner dan wanneer je hard aan het werk bent en je geen zin hebt om op te staan. Voor je drankje hoef je dat niet meer te doen te doen. De kleine koelkast zet je gewoon op je bureau en […] Lees meer »

De lopende ‘Star Wars’ koelkast!

11 november 2015

Wat als stunt begon is werkelijkheid geworden! De ‘walking fridge’ is door Heineken als reclame in het leven geroepen, maar daar is het niet bij gebleven. Op dit moment is een soortgelijke koelkast uit de reclame te verkrijgen. Voor alle Star Wars liefhebbers is er goed nieuws: de R2D2 koelkast is te bestellen. Lees meer »

Koelkast voorspelt consumentenbestedingen

2 november 2015

De koelkast is het apparaat waar consumenten graag geld aan uitgeven. Oftewel: een goede koelkast is een investering in de toekomst. De middenklasse krijgt het in landen als Brazilië, India en China steeds beter door. Lees meer »

Japanse “groene” koelkasten bevatten sjoemel software

19 oktober 2015

Het blijkt dat er in het verleden is gesjoemeld met Japanse koelkasten. De koelkasten zouden software bevatten dat wist wanneer het apparaat getest werd. Zo kwam er uit de testen dat de koelkasten veel minder verbruikte dan in werkelijkheid. Lees meer »

Auto’s milieuvervuilend? Kijk eens naar een koelkast!

1 september 2015

Koelkasten zorgen voor het broeikaseffect. Dit blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Fluorkoolwaterstoffen (HFK’S) zouden hier de oorzaak van zijn. Deze zitten in het koelelement van koelkasten en ook in bijvoorbeeld airco’s. Lees meer »

© Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag