Eén op de vier koelkasten te warm afgesteld

Zeker met dit mooie weer is het soms heerlijk om de koelkast op te trekken. De koude lucht die er dan uit komt, is dan echt even een verademing. Toch blijkt dat zelfs die koude lucht niet altijd koud genoeg is. Het is van belang dat je de juiste temperatuur hanteert in je koelkast om narigheden te voorkomen. Je wilt uiteindelijk toch dat je voedsel lekker blijft? Ben jij je er dan van bewust dat ook jouw koelkast misschien niet de juiste temperatuur heeft? Waarschijnlijk niet, want uit onderzoek blijkt dat één op de vier koelkasten wel wat kouder mogen!

Eén van die vervelende problemen is voedselvergiftiging. Het is in Nederland zelfs zo dat er per dag 2000 gevallen van voedselvergiftiging geconstateerd wordt. Dit heeft ook zeker te maken met de temperatuur in de koelkast. Producten worden te lang in een te warme omgeving bewaard waardoor je er erg ziek van kunt worden. Nu ben je waarschijnlijk benieuwd wat die juiste temperatuur is? Nou, vier graden Celsius is de perfecte temperatuur voor jouw koude vriend. Wanneer je deze temperatuur aanhoudt, kunnen bacteriën en schimmels nauwelijks groeien en voorkom je een heleboel ellende.

Was je nog niet op de hoogste van de juiste temperatuur, dan hoef je je als Nederlander zeker niet te schamen. Zo’n 85% van de Nederlandse bevolking weet niet dat dit de juiste temperatuur is voor een koelkast. Omdat veel mensen dit niet weten, is één op de vier koelkasten te warm afgesteld. Ook wordt het advies gegeven om je koelkast goed schoon te houden. Mocht je nu vakantie hebben (of niet), ren dan snel naar jouw koelkast om even de temperatuur te bekijken en check dan gelijk even of hij ook een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Met deze temperaturen is dat niet de ergste klus in huis. Hup, duik met je hoofd even lekker die koude kast in!

© Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag