Formule 1 technologie maakt koelkasten energiezuiniger

Jij hebt er een en Max Verstappen waarschijnlijk ook. Daar stopt de link met koelkasten en Formule 1, zou je denken. Niets is minder waar. Deze twee gaan tegenwoordig hand in hand. Het Britse Formule 1-team Williams gebruikt zijn technologie om koelkasten een stuk energiezuiniger te maken. Dit meldt de Financial Times.

Het is een technisch verhaal, maar het gaat er om dat de koude lucht die door de koelkast circuleert, dit nog beter gaat doen. Dit komt door de speciaal ontworpen plasticstrip. Deze strip zorgt niet alleen voor een betere circulatie, ook is deze strip gemaakt zodat de lucht niet zomaar uit de koelkast kan ontsnappen. Dit zou voor winkeleigenaren de oplossing zijn, als het gaat om energie verbruik. Sommige supermarkten kunnen namelijk miljoenen euro’s besparen.

Williams wil zich graag richten op meer dan alleen race auto’s. Ook het onderzoek naar de elektrische auto wordt door hun onder handen genomen en hybride wagens staan tevens op hun lijstje.

De kennis dat dit team heeft verzameld kan dus voor veel meer ingezet worden dan alleen voor auto’s. De luchtstroom is iets waar dit team dagelijks mee bezig is. Dat komt omdat het van essentieel belang is voor een formule 1-wagen. Deze stroming kan dus worden geoptimaliseerd in koelkasten. Een en een maakte twee en zo is de samenwerking begonnen.

Er zijn al een aantal supermarkten in Engeland erg enthousiast over de nieuwe plasticstrip. De verwachtingen zijn groot en daarom kunnen veel supermarkteigenaren niet wachten om er één aan te schaffen voor hun koelcellen. Deze maand zullen de strips voor alle eigenaren beschikbaar zijn. Of ze ook daadwerkelijke als warme broodjes over de toonbank zullen vliegen, is nog even afwachten. En of er in Nederland al vraag is naar deze vinding is niet nog niet bekend. Het zou niet alleen goed zijn voor de portemonnees van winkeleigenaren. Ook het milieu heeft belang bij deze ontdekking!

© Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag