Koelkast van de toekomst gepresenteerd op CES 2016

Op het CES (Consumer Electronics Show) 2016 in Las Vegas heeft Samsung afgelopen week de meest vooruitstrevende koelkast tot noch toe gepresenteerd. Het apparaat koppelt met je smartphone en beschikt onder andere over een 21,5 inch beeldscherm, camera’s  aan de binnenkant en een sensor die je verteld welke producten in je koelkast op zijn.

De doornee producten die tijdens deze conferentie worden gepresenteerd zijn voornamelijk smartphones, smartwatches en zelfrijdende auto’s. Samsung had naast dit soort gadgets echter een mooie verassing in de vorm van deze koelkast. Het elegante ontwerp was een flinke eyecatcher op de beurs en de functionaliteiten laten zien wat we in de toekomst kunnen verwachten van nieuwe koelkasten.

Smart koelkast
De “Samsung Family Hub” maakt een connectie met je smartphone en haakt daarmee in op de smart trend. De voordelen hiervan is dat je via een app altijd op de hoogte bent welke producten je nog hebt in je koelkast, en door middel van de camera’s in de koelkast zelfs direct mee kunt kijken naar de inhoud van je koelkast. Als je in de supermarkt staat te twijfelen welke producten je ook alweer nodig hebt, kun je dus gewoon de applicatie op je smartphone raadplegen. Ook kan de app zien wanneer producten die je vaak gebruikt in de aanbieding zijn, en je hiervan op de hoogte stellen.

Speciale functies
Naast de smartfunctionaliteiten beschikt de kast over een groot touchscreen computerscherm waarmee je de inhoud van buitenaf kunt bekijken. Je kunt hierop tevens internetten, om bijvoorbeeld recepten op te zoeken. Ook is er een speakersysteem aanwezig zodat je je favoriete radio-stations kunt luisteren vanuit je koelkast.

Nog niet in Nederland
Op dit moment is de koelkast aangekondigd voor de Koreaanse markt. De koelkast wordt in de tweede helft van 2016 geïntroduceerd in Nederland. De prijs van het apparaat is ook nog niet bekend.

© Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag