6 leukste ballenbakken van Nederland 

6 leukste ballenbakken van Nederland 

Laatst bijgewerkt: 1 maart 2019

Er zijn veel indoor speelparadijzen voor kinderen, maar hoe zit dat nu met ballenbakken? Er veel speelparadijzen waar een grote ballenbak aanwezig is. Maar dit is niet bij alle speelparadijzen het geval, sommigen bevatten een hoop attracties, waarvan geen enkele bestaat uit die leuke, gekleurde ballen waar jouw kind(eren) zo graag mee speelt. Dus wat nu als je gewoon een enorme ballenbak wilt bezoeken met jouw kind(eren)? Dan zit je hier goed. Wij vertellen je over de 6 leukste ballenbakken van Nederland.


1. De Ballebak, Brielle & Rotterdam

De Ballebak heeft drie vestigingen: één in Brielle en twee in Rotterdam. Bij alle vestigingen kun je makkelijk met de auto komen en parkeren is gratis. De vestigingen zijn allemaal 7 dagen per week geopend waarbij alleen Brielle op dinsdag en donderdag aangepaste tijden hanteert. 

Speelparadijs de Ballebak – voor kinderen vanaf 0 tot 12 jaar – is ingedeeld in aparte zones. Een zone is voor kinderen van 0 tot 4 jaar en de ander voor de kinderen tot 12 jaar. Zo kunnen alle kinderen ongemoeid spelen, klimmen en klauteren op hun eigen niveau. Alle vestigingen van de Ballebak hebben natuurlijk genoeg ruimte om in de echte ballenbak te spelen. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien komen er in vestiging Rotterdam-Ommoord in één van de ballenbakken glijbanen uit. 

Bij de Ballebak is er ook aan de ouders gedacht. Zij kunnen heerlijk relaxen in het restaurant of natuurlijk meespelen of toekijken vanaf de zijlijn. 

Je kunt hier ook: 

 • Verjaardagsfeestjes organiseren.
 • Naartoe met schoolreisjes.
 • Naartoe met het kinderdagverblijf.

Voor groepsarrangementen zoals bovenstaande gelden aangepaste prijzen. Ook een 10 rittenkaart of een jaarabonnement levert je de nodige korting op. De gewone prijzen zijn: 

 • Voor 11:30 op doordeweekse dagen: €5,00
 • Na 11:30 en weekenden: € 7,50
 • Baby’s van 0 tot 12 maanden: gratis
 • Ouders en begeleiders: gratis

2. Ballorig, door heel Nederland 

Balorig heeft 38 vestigingen in Nederland en daarmee is er altijd wel een bij jou in de buurt. Er zijn minstens drie vestigingen in elke provincie. Hoe je er komt moet je dus per vestiging even uitzoeken.

In dit speelparadijs – voor kinderen van 0 tot 12 jaar – zijn naast de ballenbak nog tal van andere activiteiten te beleven. Elke vestiging is anders, maar Ballorig heeft zijn naam natuurlijk niet zomaar. Op de website zijn veel foto’s te zien met leuke ballenbakken en op de meeste vestigingen kom je deze dan ook wel tegen. Bijvoorbeeld in Ballorig Veenendaal waar verschillende glijbanen uitkomen op de ballenbak.

Voor de ouders zijn er in Ballorig ook voldoende mogelijkheden. Naast mee spelen met de kinderen of met de baby in de babybox, kunnen zij relaxen in het restaurant of vanaf de zijlijn toezicht houden. 

Je kunt hier ook: 

 • Kinderfeestjes organiseren. 
 • Schoolreisjes organiseren.
 • Peuteruitjes organiseren voor bijvoorbeeld BSO’s en kinderdagverblijven

Prijzen 

 • Voor kinderen: €8,50 aan de deur en €7,50 online. 
 • Voor de peuterochtend: €5,50.


3. Kidszoo, Noordwijkerhout

Kidszoo ligt midden in de Bollenstreek in Noordwijkerhout. Ga je hier in de lente heen, dan is het misschien leuk om te combineren met een bezoekje aan de bloembollenvelden in de omgeving. Het is makkelijk bereikbaar met auto, fiets én bus. Zowel bus 57 als bus 90 stopt op loopafstand van Kidszoo. 

Dit indoor speelparadijs – voor kinderen van 1 tot 12 jaar – is 6 dagen per week geopend en daardoor dus ook ideaal voor kinderfeestjes op de woensdagmiddag of op zaterdag of zondag. Er zijn hier vele verschillende soorten attracties maar waar het op gaat is natuurlijk de ballenbak. Kidszoo heeft een grote ballenbak die wat extra’s biedt! Er hangen hier namelijk enorme slurven waar de kinderen de ballen in kunnen stoppen. Deze worden dan opgezogen en volgen een hele route voor ze er aan de andere kant van de slurf weer uitkomen.

Naast de ballenbak en andere attracties zijn er bij Kidszoo ook mogelijkheden voor de ouders. Er is snelle, gratis Wi-Fi, een leestafel met actuele kranten en tijdschriften en bediening die je een heerlijk drankje of broodje kan bestellen. 

Je kunt hier ook: 

 • Kinderfeestjes vieren
 • Een zaaltje huren voor andere feestjes, bijvoorbeeld babyshower of verjaardag
 • Uit de kids escape room ontsnappen 
 • Schoolreisjes organiseren voor minimaal 40 kinderen.

Bij Kidszoo krijg je korting wanneer je met peuters op doordeweekse dagen voor 11:00 komt of een 10 rittenkaart afneemt. De normale prijzen zijn: 

 • Kids tot 1 jaar mogen gratis naar binne
 • 1 tot 12 jaar: €7,50
 • Ouders / begeleiders:  € 3,00
 • 65 plussers: € 2,50

View this post on Instagram

Make a wish challenge 2016

A post shared by Indoorspeeltuin KidsZoo (@kidszoo_nl) on


4. 123 Speelparadijs, Eindhoven

123 Speelparadijs is gelegen in Eindhoven en makkelijk bereikbaar met de auto. Parkeren is gratis en het speelparadijs is geopend van woensdag tot en met zondag. 

Het speelparadijs – voor kinderen vanaf 1 tot en met 12 jaar – bestaat uit een enorme ballenbak en een aantal andere leuke activiteiten. Er is ook een speciale speelhoek voor 0 tot 4 jarigen gemaakt. 

Ouders mogen met de kinderen meespelen of toekijken vanaf de zijlijn. Uiteraard is ook hier een restaurant aanwezig waar de ouders kunnen zitten en de kinderen tussen het spelen door even kunnen bijkomen. 

Je kunt hier tegen een gereduceerd tarief een jaarabonnement afnemen welke kind gebonden is. Ook zijn de prijzen op doordeweekse ochtenden lager wanneer je voor 12:00 binnenkomt. De gewone prijzen zijn: 

 • Kinderen van 1 tot en met 12 jaar: €5,00 
 • Ouders, begeleiders en baby’s van 0 tot 1 mogen gratis naar binnen. 

5. Plays2be, Rotterdam

Het indoor speelparadijs Plays2be ligt ook in Rotterdam en is uitstekend te bereiken met het OV en met de auto. Plays2be is elke dag geopend vanaf 9:00 tot 19:00 uur.

Bij Blays2be – voor kinderen vanaf 0 tot en met 12 jaar – hebben ze een gigantische ballenbak! Je kunt hier natuurlijk in spelen maar ook kiezen voor een van de andere leuke attracties. Zo hebben ze ook een super snelle glijbaan waar je met meerdere mensen naast elkaar vanaf kan roetsjen en natuurlijk een klimpark dat over en langs de ballenbak heen loopt.

Ouders kunnen hier ontspannen in het lounge gedeelte waar zij kunnen genieten van snelle Wi-Fi, een kop koffie of wat lekkers te eten. 

Je kunt hier ook: 

 • Lasergamen.
 • Ontsnappen uit de escape room.
 • Kinderfeestjes geven.
 • Zaaltjes huren voor bruiloften, bedrijfsfeestjes of verjaardagen. 
 • Schoolreisjes houden.
 • Naartoe met het kinderdagverblijf. 

Een tien rittenkaart en groepsarrangementen leveren je de nodige korting op. De gewone prijzen zijn:  

 • Ouders/begeleiders en baby’s van 0 tot 1 jaar: gratis 
 • Kinderen van 1 tot en met 12 jaar: €7,00

6. Kids Playground, Delft

Kids Playground in Delft is makkelijk te bereiken met de auto en het OV. Houd er rekening mee dat je vanaf het bus station nog ongeveer 10 tot 20 minuten moet lopen. Dit is afhankelijk van welke bus je pakt. Kids Playground is geopend van woensdag tot en met zondag. 

Dit indoor speelparadijs – voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar – bestaat uit twee verschillende delen. Namelijk het deel voor peuters tot 4 jaar en het deel voor de oudere kinderen. Er zijn hier verschillende attracties aanwezig waaronder de enorme ballenbak. Deze ballenbak heeft net zoals Kidszoo in Noordwijkerhout een paar enorme slurven waar je de ballen in kan stoppen. Deze komen er aan de andere kant weer uit! Doordat de slurven transparant zijn kun je deze helemaal volgen vanaf het begin tot het einde. 

Voor de ouders is hier gratis Wi-Fi en een ruim restaurant met veel mogelijkheden. Er kan hier gegeten en gedronken worden. 

Je kunt hier ook: 

 • Schoolreisjes organiseren. 
 • Thema kinderfeestjes organiseren. 
 • Arrangementen afnemen waarbij poffertjes of cake worden versierd. 
 • Naar de kinderdisco. 

Voor groepsreserveringen als bovenstaand en rittenkaarten gelden andere prijzen. De gewone prijzen zijn: 

 • Voor iedereen: €7,95
 • Behalve voor ouders/begeleiders en kinderen jonger dan 1 jaar, die mogen gratis naar binnen wanneer er minimaal één betalend persoon in de groep zit. 


Ballenbak voor thuis

Zoals je ziet zijn er geen speelparadijzen die alléén uit een ballenbak bestaan en dat is logisch. Want het is natuurlijk stukken leuker als jouw kind ook lekker kan klimmen en klauteren op de glijbanen, klimrekken en andere toestellen. Hierboven hebben we de leukste en grootste ballenbakken van Nederland opgesomd. Maar je kunt natuurlijk ook een ballenbak in huis halen! 

Ballenbakken voor in huis zijn tegenwoordig helemaal zo duur niet meer. Een Bumba ballenbak inclusief 50 ballen is bijvoorbeeld al te koop vanaf €26,95. Wil je een wat grotere ballenbak (90 cm doorsnee) dan loopt de prijs al wel snel op richting de €100,00.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag