8 leuke kinderboerderijen in Drenthe

8 leuke kinderboerderijen in Drenthe

Laatst bijgewerkt: 19 maart 2019

Het is één van de allerleukste en leerzame uitjes voor kinderen: een dagje naar de kinderboerderij! Bij de kinderboerderij kan een kleintje al spelend kennis maken met verschillende dieren, terwijl hij of zij leert hoe je het beste met beestjes om kunt gaan. Mag je een geitje knijpen? Of een konijntje heel hard aaien? Dat zijn allemaal zaken die je kind in de kinderboerderij leert. En ook voor volwassenen is een tripje naar de kinderboerderij helemaal niet zo erg, want het is heel rustgevend om jezelf met dieren te omringen. Helemaal als je ziet hoe blij je kind wordt van al die lieve beestjes. In dit artikel lees je waar je de leukste kinderboerderijen in Drenthe kunt vinden. Wel zo handig, als je in deze mooie provincie woont, of gewoon een dagje of vakantie naar Drenthe op de planning hebt staan.


1. Kinderboerderij De Beekdalhoeve in Assen: leuk in combinatie met de educatieve Kabouterpaden

View this post on Instagram

Lammetjes geboren in onze voortuin #lente

A post shared by Miriam (@miriam.vrielink) on

Dichtbij het bruisende centrum van Assen vind je de kinderboerderij De Beekdalhoeve. Hier is van alles te beleven, want er zijn veel verschillende dieren, maar er zijn ook andere dingen te doen bij De Beekdalhoeve. Als jij en je kind klaar zijn met het bekijken en aaien van diverse dieren als konijnen, eendjes, cavia’s, koeien en shetlanders en geiten, kunnen jullie bijvoorbeeld ook verschillende educatieve Kabouterpaden lopen, die rondom de kinderboerderij kronkelen. Je kunt ook een Uilenpad bewandelen, en in de herfst- en wintermaanden heeft de afdeling Natuur en Milieu Educatie van de gemeente Assen een speciaal herfstpad gemaakt. Lekker, leren in de buitenlucht!

Wil je een kinderfeestje of een ander uitje organiseren bij de kinderboerderij voor meerdere personen? Bij de kinderboerderij hoort ook een Ballonwoning, die je kunt huren voor een feestje, een workshop of een andere activiteit. De Ballonwoning is van alle gemakken voorzien: een toilet, een keuken met alles er op en er aan en een grote tv met dvd speler. Een prima locatie voor een kinderfeestje, dus!


2. Kinderboerderij bij Camping Het Veenmeer in Tynaarlo: al lerend helpen verzorgen van de dieren

Bij de gezellige familiecamping Het Veenmeer in Tynaarlo hoort ook een prachtige kinderboerderij, waar je ook toegang toe hebt als je niet op de camping logeert. Fijn, toch? Ga spelen met de verschillende dieren, waaronder geiten, pony’s, lieve konijnen en cavia’s, maar ook bijzondere dieren als herten en eekhoorns. Die zie je niet vaak bij de kinderboerderij! Je kind mag de verzorgers een handje helpen bij het voeren en kammen, zodat je meteen meer leren over het omgaan met de dieren in verschillende situaties. Bij de kinderboerderij van de camping Het Veenmeer horen ook een paar leuke trekkers met aanhanger, waar de kids kosteloos mee mogen spelen en een rondje mee kunnen rijden. De volwassenen genieten van een kopje koffie met wat lekkers op het gezellige terras, terwijl ze gemakkelijk de kinderen in de gaten kunnen houden. Wel zo fijn.


3. Kinderboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold: een beetje vals spelen, maar goed voor een hele dag plezier

Eigenlijk is deze locatie een klein beetje vals spelen, want De Drentse Koe is geen standaard kinderboerderij, maar er is een goede reden waarom we De Drentse Koe toch in dit rijtje op te nemen. Deze locatie is namelijk perfect voor een dagje uit, want bij het boerenbedrijf kun je naar hartenlust spelen, dieren aaien en je onderdompelen in het boerenleven! Je kind leert hier van alles over dieren, omdat de werknemers van de boerderij alles (op een laagdrempelige manier) kunnen vertellen over de beesten. Daarbij staat ook de rest van de locatie in het teken van kids: naast het aaien van de dieren er kan worden rondgereden op een klein trekkertje en er kan worden geravot in de grote speeltuin. Genieten geblazen!


4. Kinderboerderij Aan de Norgerweg in Roden: een dag vol plezier voor jong en oud

In het pittoreske Roden staat een prachtige kinderboerderij waar iedere leeftijd zich uitstekend kan vermaken. De Vereniging van Volksvermaken van dit dorp heeft de kinderboerderij onder de hoede, die erg goed onderhouden is. Je vind verschillende verblijven voor dieren, want op deze kinderboerderij wonen heel wat beesten. Je vind hier geiten, pony’s, schaapjes, konijnen en cavia’s en zelfs kangoeroes en lama’s! Bijzonder, toch? Je mag gewoon tussen de dieren rondlopen en ze naar hartenlust aaien en met ze spelen. Ook is er bij deze kinderboerderij een groot vogelhuis waar je de meest exotische vogels kunt bekijken. Ouders kunnen een lekker kopje koffie of thee drinken in het bijbehorende theehuis, waar ze goed zicht hebben op de spelende kinderen bij de kinderboerderij. Ook de verzorgers houden een oogje in het zeil. Na het spelen met de dieren kan het hele gezin terecht bij het theehuis voor een hapje. Geen zin meer om de beestjes te aaien, maar nog niet uitgespeeld? Dan kan je kind zich nog uren vermaken in de grote speeltuin, waar hij of zij lekker kan schommelen, kan balanceren op de evenwichtsbalk of van de enorme glijbaan kan zoeven. Ook aan parkeerruimte bij deze kinderboerderij is geen gebrek, want er is een ontzettend grote parkeerplaats vlak bij de boerderij.


5. Kinderboerderij De Noaberhoeve in Erica: al sinds jaren een fijne plek voor volwassenen, kinderen en dieren

De kinderboerderij De Noaberhoeve in Erica is al sinds 1980 up and running. De kinderboerderij is destijds opgericht om mensen die door de toenmalige crisis werkloos waren geworden, toch een fijne dagbesteding te geven. Inmiddels is De Noaberhoeve een begrip rondom dit dorp: de kinderen uit de regio groeien door deze kinderboerderij op met lieve dieren. Er zijn verschillende schattige beesten te vinden, die je kunt aaien en kunt helpen bij de verzorging. De kinderboerderij De Noaberhoeve wordt echt gezien als een verrijking voor de inwoners van Erica: de kinderen leren met dieren om te gaan, en voor volwassenen is het een fijne plek om zich in te zetten voor de maatschappij. Ook de dieren komen niets te kort, want de vrijwilligers van De Noaberhoeve zorgen met hart en ziel voor de beestjes. Mooi om te zien!


6. Kinderboerderij De Hofstede in Assen: een heerlijke dag met de hele familie in de buitenlucht

Aan de rand van het Asserbos vind je de kinderboerderij De Hofstede. Als je een dagje uit bent met het hele gezin, is dit een fijne bestemming. Je kunt in de omgeving van alles doen, zoals lekker fietsen of wandelen door het bos of spelen in de grote speeltuin bij De Hofstede. Natuurlijk kun je hier ook terecht om in contact te komen met verschillende dieren die op de knuffelweide wonen: er zijn varkens, konijnen, cavia’s en een hele lieve ezel. Ook bij deze kinderboerderij hoort een Kaboutertocht. Je wandelt dan langs de kabouters en rondom De Hofstede wonen. Bij kinderboerderij De Hofstede heb je gegarandeerd een heerlijk dag met het gezin in de buitenlucht.


7. Kinderboerderij bij Buitencentrum De Linderij in Linde: ontmoet de meest schattige ezels Guus en Gijs

Bij Buitencentrum De Linderij hoort ook een leuke kinderboerderij, waar de kids in aanraking kunnen komen met de liefste ezeltjes die je ooit hebt gezien: Guus en Gijs. De ezels zijn heel toegankelijk en worden graag geknuffeld. Deze kinderboerderij is erg klein, dus ook goed te doen voor de allerkleinsten in het gezin. Je hebt vanuit elke hoek van deze kinderboerderij een goed zicht op de kids, en omdat er niet ontzettend veel dieren zijn, is de kinderboerderij bij Buitencentrum De Linderij ook niet gauw overweldigend voor de kinderen. Je bent hier niet de hele dag zoet, maar daarom is deze kinderboerderij juist leuk als tussenstop of als afsluiting van een leuke familiedag.


8. Kinderboerderij Het Wildhof in Erica: ontdek de verschillen tussen bepaalde soorten dieren

Bij kinderboerderij Het Wildhof in Erica wonen een hele hoop dieren. Leuk om voor de kinderen meer te leren over verschillende diersoorten, want bij Het Wildhof heb je bijvoorbeeld verschillende soorten schapen: rackaschapen, drentseheideschapen en jacobschapen. Wat is nou precies het verschil tussen deze dieren en wat zijn de overeenkomsten? Dat kun je uitzoeken bij Het Wildhof in Erica. Ook kun je op deze kinderboerderij een hoop andere dieren spotten, zoals kalfjes, herten, kalkoenen en alpaca’s. Er lopen ook hele kleine varkentjes rond waar de stoerste man nog ‘aaah…’ over zal zeggen.


In Drenthe zijn er dus talloze leuke kinderboerderijen te vinden. Combineer jij een tijd bij de kinderboerderij met een andere leuke activiteit, zoals het lopen van een Kabouterpad, lekker spelen in de speeltuin of een hapje en een drankje in een theehuis, of zoek jij liever een kinderboerderij op waar je je de hele dag kunt vermaken? In Drenthe kan het allemaal!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Inspiratie voor een uitje?

Dik
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag