Wat is de beste goedkope waterkoker?

Wat is de beste goedkope waterkoker?

Laatst bijgewerkt: 27 mei 2019

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe waterkoker valt direct op dat de keuze echt enorm is. Fabrikanten verzinnen daarom allerlei extra opties, spetterende designs en leuke gimmicks om hun nieuwe waterkoker aan de man te brengen. Niet zelden gaan de uitgebreide functies van zo’n flitsende waterkoker ook met een flink prijskaartje gepaard. Gelukkig zijn er ook nog gewoon hele gewone waterkokers die voor een lage prijs precies doen wat je wilt: een grote hoeveelheid water in korte tijd aan de kook brengen. In deze test hebben we 10 van deze goedkope waterkokers verzameld die naar onze mening een goede koop zijn. Ze hebben allemaal een prijs die lager is dan 25 euro.


Waarop letten bij een voordelige waterkoker?

Bij waterkokers tot maximaal 25 euro moet je natuurlijk niet rekenen op allerlei aanvullende extra opties zoals LED-verlichting, een instelbare temperatuur of de optie om meteen thee te zetten met de waterkoker. In plaats daarvan zijn er enkele kerneigenschappen van een waterkoker die belangrijker zijn:

De inhoud

Hoe meer water er in de waterkoker kan hoe fijner dat is. Je hoeft hem namelijk niet altijd helemaal vol te doen, maar als je een grote pan water snel aan de kook wilt hebben is het prettig als een waterkoker meer dan 1,5 liter kan bevatten. Daarom hebben we de goedkopere reiswaterkokers hier achterwege gelaten, want die hebben vaak een inhoud van slechts een halve liter.

Het vermogen

Het vermogen van een waterkoker wordt net als bij andere huishoudelijke apparaten uitgedrukt in Watt (W). Hoe meer vermogen, hoe hoger het aantal Watt en hoe sneller je water dus aan de kook is. De meeste waterkokers in onze lijst hebben een vermogen van meer dan 2.000 Watt en dat is ruim voldoende om snel een kop thee op tafel te hebben.

Het materiaal

Veel goedkopere waterkokers zijn gemaakt van kunststof. Dat kan lang meegaan als er niets mee gebeurt, maar toch kan met name de kan zelf kwetsbaar zijn. Een ander materiaal dat veel wordt gebruikt voor keukenapparatuur is roestvrij staal (RVS) en sommige voordelige waterkokers in ons overzicht hebben dan ook een kan die van RVS is gemaakt. Sommigen zijn zelfs van glas en dat is natuurlijk een mooi gezicht als het water begint te koken.


De 10 beste voordelige waterkokers van dit moment

 

1. Petra Electric WK 288

Prijs: € 18,95

Inhoud: 1,7 liter

Materiaal kan: RVS

Vermogen: 1.800 Watt

Deze waterkoker met een kunststof voet en een RVS kan heeft een verborgen verwarmingselement waardoor je heel weinig last hebt van kalkaanslag. Je kunt per keer 1,7 liter water koken. Het vermogen  is met 1.800 Watt enigszins aan de lage kant. Er is een schenkbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging ingebouwd dus deze waterkoker is ook heel veilig. Hij heeft een 360 graden ontwerp zodat je de kan makkelijk op de voet zet.


2. Proline Waterkoker PKC17B

blank

Prijs: € 19,95

Inhoud: 1,7 liter

Materiaal kan: Kunststof

Vermogen: 2.200 Watt

De Proline PKC17B is een grote waterkoker met een inhoud van 1,7 en een behoorlijk hoog vermogen (2.200 Watt). Daardoor weet hij in een handomdraai ook een volledig gevulde kan snel naar het kookpunt te brengen. Er zit een kijkvenster in de kan waar een maatverdeling op is vermeld zodat je ook makkelijker exacte hoeveelheden water kunt koken. Het gehele apparaat is gemaakt van kunststof.


3. Grafner 18196

blank

Prijs: € 20,-

Inhoud: 1,8 liter

Materiaal kan: RVS

Vermogen: 2.200 Watt

Met zijn kan van RVS is de Grafner 18196 een hele sterke waterkoker die dankzij zijn 2.200 Watt ook veel vermogen heeft. De inhoud is 1,8 liter en de kan is van een ergonomische handgreep voorzien. Het verwarmingselement is in de bodem verwerkt zodat je veel minder last hebt van kalkaanslag dan wanneer het element direct in contact komt met het water. De automatisch uitschakeling maakt dit ook een heel veilige waterkoker.


4. Esperanza Waterkoker met LED Gullfoss

blank

Prijs: € 21,-

Inhoud: 1,8 liter

Materiaal kan: Glas

Vermogen: 2.200 Watt

Deze Esperanza waterkoker is ongetwijfeld de meest opvallende van alle apparaten in dit overzicht. Voor minder dan 20 euro krijg je niet alleen een waterkoker met een inhoud van 1,8 liter en een prima vermogen van 2.200 Watt, maar zelfs eentje met een glazen kan en trendy blauwe LED-verlichting aan de onderkant. Dat maakt het ook nog eens een heel leuk gezicht wanneer hij aan staat en het water begint te borrelen. Er is ook goed aan de veiligheid gedacht, want het apparaat heeft een droogkookbeveiliging en een goede sluiting met knop.


5. Korona 20131 Waterkoker

blank

Prijs: € 21,99

Inhoud: 1,7 liter

Materiaal kan: Kunststof

Vermogen: 2.200 Watt

De Korona 20131 is met zijn kan en voet van wit kunststof een onopvallende verschijning in de keuken, maar wel eentje die 1,7 liter water in rap tempo aan het koken brengt dankzij een riant vermogen van 2.200 Watt. De heeft een maatverdeling aan de zijkant en kan in elke richting op de voet worden geplaatst. Er zit een afneembaar kalkfilter in waardoor dat goed is schoon te maken. En van kalkaanslag in de kan zelf heb je weinig last, want het warmte-element zit in de bodem verborgen.


6. Dunlop Cb Waterkoker 1,7L PL

blank

Prijs: € 22,66

Inhoud: 1,7 liter

Materiaal kan: Kunststof

Vermogen: 2.200 Watt

Behalve autobanden produceert Dunlop ook keukenapparaten die heel handig zijn voor onderweg, op de camping of als je chauffeur bent, maar natuurlijk ook gewoon voor thuis. Zoals deze mooie waterkoker bijvoorbeeld die is gemaakt van sterk zwart kunststof. Het compacte apparaat heeft een inhoud van 1,7 liter en een vermogen van 2.200 Watt. Er is een beveiliging ingebouwd tegen oververhitting en droogkoken. Ook kun je het waterniveau heel exact aflezen aan de zijkant van de kan.


7. Bestron Waterkoker AWK 1000 Z

blank

Prijs: € 23,50

Inhoud: 1 liter

Materiaal kan: Kunststof

Vermogen: 2.150 Watt

De Bestron AWK 1000 Z is een waterkoker met een bescheiden inhoud van 1 liter. Daardoor is het echter ook een heel compact apparaat dat je al snel makkelijk kwijt kunt op je aanrecht. een volle kan is dankzij het vermogen van 2.150 Watt ook razendsnel aan de kook. Aan beide kanten van de kan zit een transparant venster waarop je het waterniveau kunt zien. Kalkaanslag hoef je je eigenlijk geen zorgen over te maken, want het verwarmingselement van roestvrij staal is in de bodem geïntegreerd.


8. MD Homelectro MK-7922 Waterkoker

blank

Prijs: € 24,90

Inhoud: 1,7 liter

Materiaal kan: Glas

Vermogen: 2.000 Watt

De glazen kan met een elegante vorm geven deze waterkoker  van MD Homelectro een mooie uitstraling. Net zoals de Esperanza waterkoker die we al eerder toonden is ook deze voorzien van een ring blauwe LED-lampjes in de onderkant. Behalve een fraai uiterlijk is deze waterkoker echter ook gewoon heel praktisch. Zo kan er 1,7 liter water in worden gekookt en beschikt over allerlei beveiligingen, zoals een bescherming tegen droogkoken. Ook schakelt het apparaat zichzelf uit zodra het water kookt.


9. Camry CR 1257 R Waterkoker

blank

Prijs: € 24,95

Inhoud: 1,7 liter

Materiaal kan: Kunststof

Vermogen: 2.200 Watt

De Camry CR1257R is een fraaie waterkoker in een glanzende witte kleur met mooie rode accenten, waarmee je voor een lage prijs meteen een pronkstuk op je aanrecht hebt staan. Gelukkig is hij niet alleen trendy maar ook heel praktisch, want de 1,7 liter water die er maximaal in kan is in een mum van tijd aan de kook dankzij het vermogen van 2.200 Watt. Ook qua beveiliging zit het helemaal goed, want zonder water in de kan weigert het apparaat zelfs aan te gaan. Ook slaat hij natuurlijk automatisch uit wanneer het water kookt.


10. Emerio Waterkoker WK-110107

blank

Prijs: € 25,-

Inhoud: 1,7 liter

Materiaal kan: RVS

Vermogen: 2.200 Watt

De Emerio WK-110107 is een waterkoker met een klassiek ontwerp. De kan is gemaakt van RVS en dus heel stevig. De dubbele wand zorgt ervoor dat de waterkoker zelf niet heet wordt. De inhoud van 1,7 liter en het maximale vermogen van 2.200 Watt zorgen ervoor dat je in korte tijd een kop thee op tafel kunt zetten zetten voor 6 tot 7 personen. Het verborgen verwarmingselement laat hardnekkige kalkaanslag tot het verleden behoren.


Conclusie

Er zijn in het goedkoopste segment heel veel prima waterkokers te krijgen. De lijst die we hier hebben opgesteld is wat ons betreft een hele goede selectie daarvan. We pikken er hier daarom niet slechts 1 of 2 uit als beste koop, maar raden je aan zelf af te vinken wat je het belangrijkste vindt en daar je keuze op te baseren. Zoals bijvoorbeeld het vermogen en de inhoud van de waterkoker, of natuurlijk gewoon het apparaat dat je het mooiste vindt staan op je aanrecht.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Elektronica

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag