Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat kost een jacuzzi?

Wat kost een jacuzzi?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Niets is lekkerder dan relaxen in een jacuzzi. En daarbij kun je het zo fancy maken als je zelf wilt. Zet een fles champagne met twee glazen naast het bad, steek wat kaarsjes aan, of plons er gewoon lekker in na een lange dag werken. Iedereen wil wel een jacuzzi, maar daar moet je natuurlijk wel wat voor over hebben. De kosten van een jacuzzi lopen nogal uiteen; een kleinere opblaasbare variant heb je al voor onder de €400,-. Uitgebreidere varianten kosten soms tienduizenden Euro’s. Voordat je een goed plekje gaat zoeken om de jacuzzi neer te zetten is het belangrijk om je eerst te verdiepen in de investering in een jacuzzi. In dit artikel beantwoorden we dan ook de vraag; ‘wat kost een jacuzzi nou eigenlijk?’. 


Soorten jacuzzi’s

Naast het feit dat alle jacuzzi’s een watertemperatuur van zo’n 40 graden hebben, en een jacuzzi heerlijk ontspannend is voor je lichaam en geest, zijn er ook verschillen. De verschillen zitten hem in de graad van luxe van het bad. Dit heeft te maken met het aantal mensen dat er in het bubbelbad kunnen zitten, de verlichting, en het aantal jets. Jets zijn de stralen met water die ervoor zorgen dat er bubbels in het bad ontstaan. Uit de jets komt water gespoten en die vormen kleine draaikolkjes. Hoe meer jets, hoe meer je jacuzzi bubbelt. Daarnaast is het ene bad dus bedoeld voor 2-4 personen, terwijl het andere bad plek heeft voor maarliefst 8 vrienden. Als laatste hebben sommige jacuzzi’s prachtige led verlichtingen die je in verschillende kleuren kunt zetten, terwijl andere jacuzzi’s geen of nauwelijks verlichting hebben. Aan al deze soorten zitten natuurlijk ook verschillende prijsklassen verbonden.


De opblaasbare jacuzzi

Een redelijk goedkope optie is de opblaasbare jacuzzi. Binnen een paar minuten staat dit mini zwembadje in je achtertuin. Voordeel hiervan is dat je anytime de jacuzzi ook weer kan laten leeglopen om weer ruimte te maken in je tuin. Het nadeel is echter dat zo’n opblaasbare jacuzzi wellicht iets minder bestendig is tegen allerlei slechte weersomstandigheden, en het daarmee vooral een zomerproduct is. Dan is dit een goede optie voor je. Voor €399,95 heb je deze jacuzzi met bubbelstand en verwarming in je tuin staan.


Aldi Jacuzzi alternatieven

Eerder in 2017 kwam winkelketen Aldi in de media omdat er werd gestunt met een goedkope opblaasbare jacuzzi. Deze jacuzzi werd al snel de ‘Aldi jacuzzi’ genoemt. De jacuzzi werd aangeboden voor €379,- en was van alle gemakken voorzien. Helaas was dit product slechts tijdelijk op voorraad. Sindsdien is er grote vraag naar een nieuwe levering. Aldi Nederland heeft zelf nog niet aangegeven wanneer er weer opblaasjacuzzi’s geleverd gaan worden, maar er zijn wel enkele alternatieven.

blank

Bestway – Lay-Z-Spa Miami voor 2 tot 4 personen – €399

Deze jacuzzi is perfect geschikt voor mensen die willen genieten van het comfort van een jacuzzi, maar hier niet te diep voor in de buidel willen tasten. Voor iets minder dan €400 haal je deze zeer complete opblaasjacuzzi met een inhoud van 670 liter in huis. De jacuzzi wordt geleverd met diverse accessoires waaronder een filterpomp, reparatiekit, een afdekhoes en diverse filters.


Een ronde jacuzzi

De meeste jacuzzi’s zijn vierkant, maar je hebt ook prachtige ronde varianten. Het leuke aan een ronde jacuzzi is dat je er vaak met meer personen in kunt zitten. Vaak pas je in een ronde jacuzzi wel met zo’n 6 tot 8 mensen. Nodig al je vrienden uit om in de winter lekker met warme chocomel in de jacuzzi weg te bubbelen. Een ronde jacuzzi staat heel fancy in je tuin, en je kan lekker naast elkaar gaan zitten, maar ook tegenover elkaar. Voor een ronde jacuzzi betaal je tussen de €3500 en €6500. Dit verschil in prijs ligt aan de soort verlichting en het aantal jets dat je in je jacuzzi wilt hebben. Hoe meer jets, hoe duurder de jacuzzi.


Een jacuzzi voor 2-5 personen

Wanneer je op zoek bent naar een jacuzzi voor zo’n 2-5 personen en je wilt geen ronde jacuzzi, kom je uit op de originele vorm van de meeste jacuzzi’s: vierkant. In een vierkante jacuzzi heb je verschillende soorten mogelijkheden om te genieten van het warme water en de bubbels. Sommige jacuzzi’s hebben alleen zitplaatsen, terwijl andere jacuzzi’s ook speciale ligplekken hebben. Afhankelijk van je wensen met betrekking tot het aantal zit of ligplaatsen, het aantal jets en het soort verlichting, kost een jacuzzi voor 2-5 personen je tussen de €4000 en €6500.


Een jacuzzi voor 6-10 personen

Het kan zijn dat je een groter gezin hebt, met veel vrienden samenwoont, of gewoon van een feestje houdt. Dan is een grotere jacuzzi aan jou besteed. Bij de meeste grotere jacuzzi’s kun je niet zitten en liggen, maar alleen zitten. Maar dit maakt de ervaring niet minder ontspannend. Het lekkerste aan een grotere jacuzzi is dat er vaak ook meer jets inzitten. Dit betekent dus meer bubbels en nog meer een wellness gevoel. Een jacuzzi voor 6-10 personen kost je tussen de €6500 en €12000.


Jacuzzi met alles erop en eraan: ultieme luxe

Wanneer je je jacuzzi ervaring helemaal extra relax wilt maken, bieden veel jacuzzi verkopers allerlei extra’s aan. Deze extra’s zorgen ervoor dat je van alle gemakken voorzien bent. Kies er bijvoorbeeld voor om een muziekinstallatie bij je jacuzzi te kopen. Zet je favoriete playlist op en geniet van jouw momentje van rust. Of gooi de beat erin en geef een klein feestje in je bad. Daarnaast kan je bij sommige jacuzzi’s ook een tv scherm op je jacuzzi laten monteren. Sit back and relax, zet je lievelingsfilm op en jouw avond kan niet meer stuk. Als laatste is het ook mogelijk om een persoonlijke mini waterval van de rand van je jacuzzi te laten stromen. Zelfs met verschillende kleuren led verlichting. Laat de straal in je nek lopen of geniet van het geluid van het stromende water in jouw favoriete kleur. De prijzen van deze luxe extra’s zijn geheel afhankelijk van de verkoper waar jij je jacuzzi koopt. Vraag dus daar naar de mogelijkheden en de prijzen.


Tweedehands jacuzzi

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een tweedehands jacuzzi te kopen. Het voordeel van een tweedehands jacuzzi is dat de prijzen vaak een stuk lager zijn. Dit kan bijvoorbeeld via Marktplaats. Let er hierbij wel goed op dat je de jacuzzi zelf getest hebt voordat je deze gaat kopen. Daarnaast is het raadzaam om goed te onderzoeken wat je erbij krijgt, vooral op het gebied van onderhoud. Het is namelijk wel zo fijn om alles in één keer te hebben, zodat je niet nog extra kosten hebt aan onderhoud.


Onderhoud van de jacuzzi

Naast de aanschaf van de jacuzzi zelf, zijn er ook wat kosten verbonden aan het onderhoud van de jacuzzi. Het belangrijkste hierbij is ervoor zorgen dat het water goed schoon blijft. Wanneer dit niet zo is, heb je kans op allerlei infecties. Dit wil je natuurlijk graag vermijden. Daarnaast is het van belang dat je een goede beschermhoes over je jacuzzi hebt, zodat deze in barre weersomstandigheden niet beschadigt raakt. Bij de meeste jacuzzi verkopers krijg je deze beschermhoes er gewoon bij, maar vraag daar altijd voor de zekerheid nog even naar. Een keer in het jaar moet je je jacuzzi helemaal leeg laten lopen en van de binnenkant goed schoonmaken, zodat deze zo hygiënisch en schoon mogelijk blijft.

 foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel Woning

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag