Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Alle zes achtbanen in de Efteling

Alle zes achtbanen in de Efteling

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Heb je zin in een lekkere adrenaline rush? Dan is een ritje in een achtbaan een heel goed idee. In attractiepark de Efteling vind je maar liefst zes achtbanen, geschikt voor verschillende leeftijden. Wil jij in een super spannende achtbaan, of ben je op zoek naar een ritje waar ook de wat kleinere kinderen mee mogen? Bij de Efteling vind je de leukste achtbanen. In dit artikel lees je alles over deze attracties. Durf jij zonder handen?!


Over de Efteling

Attractiepark de Efteling is tijdenlang een van de meest bekende en geliefde pretparken van Nederland. Wist je dat de Efteling is 1952 officieel is geopend? Inmiddels bestaat de Efteling, dat gebaseerd is op de sprookjes van Anton Pieck, ook uit meerdere hotels en vakantieparken, waaronder Villa Pardoes, een verblijf voor zieke kinderen, een theater en een natuurgebied. Je kunt dus ook logeren bij attractiepark de Efteling, wat geen overbodige luxe is: er is zo veel te doen! Wandel door het Sprookjesbos, waar sprookjes als Pinokkio, de Wolf en de zeven geitjes, Doornroosje en natuurlijk Holle Bolle Gijs écht tot leven komen. Of maak een ritje in de bekende attractie de Droomvlucht, waar je in een hele andere wereld terecht komt. Ga jij liever voor een spannende achtbaan waar het bloed sneller van gaat pompen? Lees dan snel verder, want wij vertellen alles over de zes gave achtbanen in attractiepark de Efteling!


1. Voor de stalen zenuwen: de snelle achtbaan de Python 

We beginnen meteen met een van de snelste achtbanen van het attractiepark, namelijk de Python. Naast de snelste achtbaan is dit ook één van de oudste achtbanen van de Efteling, want je kunt al sinds de jaren tachtig een ritje maken in de Python. Destijds was de Python de snelste en langste achtbaan van Europa! Tegenwoordig vind je een aantal achtbanen die sneller gaan en wat langer zijn, maar nog steeds is de Python ontzettend spannend. De achtbaan is helemaal gemaakt van staal, wat voor een stoere en robuuste uitstraling zorgt. Dat stoere is niet voor niets, want deze achtbaan gaat hárd! Met 75 kilometer per uur gaan je haren recht overeind staan. Gaat de Python je nog niet hard genoeg? Dan is het een goed idee om een paar uur tegen sluitingstijd in deze achtbaan te gaan, want dan gaat hij in plaats van 75 kilometer per uur zelfs wel 85 kilometer per uur!

Maak je klaar voor een dubbele kurkentrekker, om twee keer over de kop te gaan en voor een prachtig uitzicht over de gehele Efteling op het hoogste punt van deze achtbaan. De achtbaan is onlangs (in 2017) helemaal gerenoveerd, zodat het ritje soepeler dan ooit verloopt. De minimale lengte voor de Python is 1.20 meter, dus de allerkleinsten moeten nog even wachten voordat ze een ritje in deze bloedstollende achtbaan mogen maken.

https://nl.pinterest.com/pin/112378953186682937/


2. Maak een vrije val in de Baron 1898

De Baron 1898 is niet alleen een achtbaan, maar een hele belevenis. Je maakt namelijk kennis met baron Gustave Hooghmoed, de eigenaar van de mijn waar het verhaal rondom deze achtbaan over gaat. In zijn mijnen is ontzettend veel goud gevonden, en jij gaat voor hem dit goud ophalen als zijn mijn arbeider – in ruil voor een gedeelte van de winst, natuurlijk. De Witte Wieven willen echter een stokje voor dit avontuur steken, en saboteren de achtbaan zodat je een vrije val naar de mijn zult maken. Super spannend, want je maakt een afdaling van bijna 38 meter! De Baron 1898 is daarmee de hoogste achtbaan van de Efteling.

Wat ook bijzonder is aan deze achtbaan, is dat je een gedeelte van de rit ondergronds zult mee maken. De Baron 1898 is geschikt voor de echte durfals zonder hoogtevrees, want naast dat je recht naar beneden zult kijken voordat je de enorme vrije val maakt, zal deze val ook gepaard gaan met een snelheid van negentig kilometer per uur. Heftig! De minimale lengte voor de Baron 1898 is trouwens 1.40 meter. Deze achtbaan is een aanrader, want naast de duizelingwekkende rit is het verhaal van de baron Gustave ontzettend goed doorgevoerd in deze attractie. Dat maakt de achtbaan nóg spannender!

https://nl.pinterest.com/pin/438397344955129112/


3. Versla samen met het hele gezin de draak in de achtbaan Joris en de Draak 

Op zoek naar een achtbaan waar je met de hele familie een ritje in kunt maken? Bezoek dan zeker de prachtige houten achtbaan Joris en de Draak! In deze attractie mogen ook kinderen onder de 1.20 meter een ritje maken, samen met een wat oudere begeleider. Deze achtbaan is daarom echt niet minder spannend, want Joris en de Draak is een heuse race achtbaan! Elke bezoeker van deze attractie wordt namelijk uitgedaagd de draak te verslaan, en kiest daarvoor water of vuur. Ga jij voor vuur? Dan kies je voor de ene baan, de kiezers van water gaan weer in een andere baan. Zal jij met jouw keuze de draak verslaan?

Dompel je onder in de oude legende van Joris en de Draak, waar een draak het koninkrijk pest. Joris bedacht een list door water en vuur te gebruiken en zo de draak te verslaan. In deze attractie ben jij dus Joris en versla jij zelf de draak! Geniet van een spannende snelheid van 75 kilometer per uur, scherpe bochten en de rivaliteit met de andere drakenbestrijders. Je ziet zelfs de draak echt vuur spuwen, midden in de houten achtbaan!

https://nl.pinterest.com/pin/112378953186683465/


4. Hoe je hem ook noemt: ervaar een echte bobslee bij de Bob!

De Bob, de Bobslee, de Swiss Bob… Echte liefhebbers van de Efteling hebben talloze namen voor deze leuke achtbaan. Bij de Bob kun je ervaren hoe het is om in een echte bobslee naar beneden te zoeven. Ook dit is een attractie waar elk lid van de familie in mag, kinderen onder de 1.20 meter moeten wel een begeleider mee. In één bobslee in deze attractie passen zes personen, dus wel zo leuk om met het hele gezin een ritje te maken! Eerst ga je van een heuvel van 22 meter naar beneden, waarna je een avontuurlijke route trotseert in de bobslee. Spannend, hoor! Hou er wel rekening mee dat deze achtbaan (als één van de enige in het attractiepark) in de winter gesloten is.

Lijkt dit je een leuke achtbaan? Dan kun je hem in 2019 nog proberen! In het najaar van dit jaar zal de Bobbaan worden vervangen door een nieuwe achtbaan. Snel naar de Efteling, dus!

https://nl.pinterest.com/pin/673851162968961869/


5. Ervaar de sfeer van duizend en één nachten bij de Vogel Rok

De Vogel Rok is een indrukwekkende achtbaan in de stijl van duizend en één nachten. De achtbaan is overdekt, wat fijn is als het weer niet heel mooi is. De attractie heeft de vorm van een enorme vogel, die je meeneemt op een prachtige reis door het donker naar zijn nest. Als je de attractie binnen loopt, begin het sprookje al: je loopt langs prachtige oosterse tegeltjes en je kunt zelfs het skelet van een olifant bewonderen in de wachtrij! Het verhaal is gebaseerd op het sprookje van Sinbad de Zeeman. Ga net als Sinbad mee met de vogelvlucht langs eilanden, slangen, zwermen vogels en andere bijzonderheden.

Wist je dat de Vogel Rok de grootste indoor achtbaan van ons land is? Je mag in deze attractie als je langer dan 1.20 meter bent. Altijd al eens willen meevliegen met een enorme roofvogel? Dan mag je de attractie de Vogel Rok zeker niet overslaan in de Efteling.

https://nl.pinterest.com/pin/535858055633260604/


6. Waterpret bij de attractie de Vliegende Hollander

De attractie draait om Willem van der Decken, die tijdens de VOC-tijd met zijn schip de Hollander op zoek ging naar geld. Hij was alleen te hebberig, en daarom werd hij getroffen door een vloek: sindsdien vaart de Vliegende Hollander voor eeuwig de wereld over. Bij deze achtbaan vaar je met Willem van der Decken mee en splash je zo het water in! Je kunt nat worden bij deze achtbaan, dus neem een regenjasje mee of een handdoekje om je mee te kunnen afdrogen. De Vliegende Hollander ziet er prachtig uit: in de wachtruimte kom je bijvoorbeeld langs een echt zeemanscafé, wandel je langs havenhuisjes en zul je schatten uit de VOC-tijd ontdekken. Het heeft wat mogen kosten, want voor deze attractie heeft de Efteling maar liefst twintig miljoen euro betaalt! Eenmaal in de attractie zul je een stuk binnen varen en ga je daarna naar buiten: daar zul je de bekende val in het water ervaren. De minimale lengte voor de Vliegende Hollander is 1.20 meter.

https://nl.pinterest.com/pin/506725395571624134/


In attractiepark de Efteling vind je naast het prachtige sprookjesbos en andere attracties ook zes spannende achtbanen. Er is voor ieder wat wils. De echte waaghalzen nemen een ritje in de Python, een achtbaan helemaal van staal, die wel tot 85 kilometer per uur over de kop gaat. Ook de achtbaan de Baron 1898 is niet voor de poes: daar maak je een vrije val van wel 38 meter. Als je liever met het hele gezin in de achtbaan gaat, kun je beter naar Joris en de Draak of in de bobslee bij Bob: daar mag een kind onder de 1.20 meter namelijk ook met een begeleider in. De sprookjes zijn ontzettend mooi doorgevoerd in de achtbanen van de Efteling. Bij de Vogel Rok dompel jij je onder in het verhaal van Sinbad de Zeeman en vlieg je mee met een enorme roofvogel. Of bevaar je liever de woeste zee, net als Willem van der Decken in de VOC-tijd? Ga dan naar de Vliegende Hollander – als je niet bang bent om nat te worden! Je zult je geen moment vervelen in de achtbanen van de Efteling!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag