Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Waar in Nederland kun je buggy rijden?

Waar in Nederland kun je buggy rijden?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wind door je haren, adrenaline door je lichaam en een spat modder op je gezicht. Buggy rijden is één van de stoerste buitenactiviteiten die je in Nederland kunt doen. Het maakt eigenlijk niet uit waar je buggy wilt rijden, op het strand, in een bos of gewoon op een weiland; het is altijd een enorme kick als je het gaspedaal induwt en je met bloedstollende snelheden een bepaald parcours aflegt. In dit artikel vertellen wij waar jij binnenkort kunt gaan buggy rijden in Nederland.


Buggy’s staan bekend onder vele namen. Strandbuggy, beachbuggy, funkart of bugxter zijn allemaal andere namen, maar gelden voor dezelfde activiteit. In dit artikel spreken we alleen over buggy rijden, maar komen er ook strandlocaties aan de orde. Buggy rijden is dus iets anders dan het net zo avontuurlijke quad rijden.


Buggy rijden voor iedereen leuk

Het voordeel van een buggy ten opzichte van een quad is dat het veel meer lijkt op rijden in een kleine auto. Het stuur is zoals in een auto, terwijl een quad een motorstuur heeft. Ook zit je in de buggy veel lager en heb je daarom een beter evenwicht. Wellicht het grootste voordeel van een buggy is dat je er met twee personen in kunt en ook daadwerkelijk naast elkaar kunt zitten. Dat betekent dat buggy rijden met kinderen ook mogelijk is, omdat zij als bijrijder geen rijbewijs nodig hebben. Daarnaast zijn buggy’s over het algemeen veiliger omdat ze een gesloten kooi om zich heen hebben. Mocht je om wat voor reden dan ook over de kop vliegen, heb je aan een goede gordel genoeg om toch veilig te blijven. Dit maakt buggy rijden een redelijk veilige activiteit wanneer je een spannende date wilt hebben, maar ook als je een familieweekend, teamuitje of vriendenuitje gaat organiseren.


Voorwaarden voor het rijden in een buggy

Helaas mag niet iedereen in een buggy rijden. Het zijn namelijk gemotoriseerde voertuigen en er zijn risico’s verbonden aan het gebruik. Daarom moet jij, maar ook de verhuurder voldoen aan de voorwaarden. Hieronder op een rijtje waar jij zelf aan moet voldoen voordat je in een buggy mag stappen*:

  1. De bestuurder moet minimaal 17 jaar zijn
  2. De bestuurder moet in het bezit zijn van het B rijbewijs
  3. Je moet tijdens het rijden een gordel om hebben
  4. Is er geen gordel, dan is een help verplicht
  5. Een buggy is geen kart, dus je moet voorzichtig omgaan met het voertuig
  6. Vaak moet je een borg betalen

*Iedere verhuurder van buggy’s heeft zijn eigen voorwaarden. Zo kan de minimale leeftijd voor de bestuurder bijvoorbeeld 21 jaar of zelfs 24 jaar zijn. Deze voorwaarden kunnen ook onderhevig zijn aan veranderingen. Check dus altijd voordat je reserveert, aan welke voorwaarden je op dat moment moet voldoen bij de verhuurder.


Buggy verhuurders in Nederland

View this post on Instagram

#buggy#week-end.

A post shared by Cyrille Besse-Bacon (@trust75016) on


Buggy Rally – Twente / Zuid-Holland

Heb je zin om buggy te rijden in de uitgestrekte landschappen van de Achterhoek? Dan is Buggy Rally een goede plek. Met een arsenaal van maar liefst 35 buggy’s weet je zeker dat jouw teamuitje, groepsevenement of date een ongekend succes gaat worden. Daarnaast is het ook mogelijk om in Bodegraven te rijden met buggy’s, dus je kunt zelf kiezen welke omgeving het beste past bij jouw wensen. Buggy Rally probeert zichzelf te onderscheiden van andere aanbieders door individuele ervaringen te bieden, dus door niet één begeleider voorop te sturen zodat de rest erachteraan mag kachelen. Je mag dus gewoon zelf vol gas de omgeving verkennen om volledige vrijheid te ervaren tijdens deze unieke ervaring.

Buggy rally specialiseert zich in het organiseren van arrangementen en uitgebreide evenementen. Zo kun je onder andere buggy rijden combineren met drone vliegen, een legertruck dropping, bbq of teamchallenge. Programma’s duren ca. 1,5 tot vijf uur. Buggy Rally zorgt trouwens ook voor een CO2 neutrale uitstoot, onder andere door te investeren in groene projecten.

Buggy Verhuur Texel

Even lekker uitwaaien op Texel? Uiteraard is het rijden in een strandbuggy een bevrijdende ervaring, zeker als je met een zonnetje in je gezicht, de wind in je haren met 60 km per uur over het eiland heen crost. Buggy rijden op Texel is ideaal wanneer je daar bijvoorbeeld een weekendje in een hotel verblijft, of een teamuitje hebt georganiseerd. Een extra dimensie is natuurlijk het crossen langs het strand, waarbij je op het rustige Texel weinig rekening hoeft te houden met stoplichten, fietsers of auto’s.

Buggy Texel

Een andere aanbieder op Texel die de moeite waard is om te noemen, is Buggy Texel. Zij hebben namelijk wel hele bijzondere buggy’s, die namelijk meer weg hebben van een stoere jeep dan een buggy. Hoewel je alleen over verharde wegen mag rijden is dat op het prachtige eiland natuurlijk al een bijzondere activiteit op zich. Mocht je na het rijden besluiten om ook een buggy te kopen, dan kan dat ook bij Buggy Texel. Wil je op stap met je vrienden of familie? Dan kun je ook speciale TukTuks huren bij het bedrijf. Vooral de Texteltour is een aanrader met de TukTuk.

Buggy-huren.nl – Voorthuizen

Via buggy-huren.nl is het mogelijk om individueel, als groep, school of kinderfeestje te komen. Voor iedere groep is het buggy rijden anders te organiseren, zodat je altijd een op maat gemaakte activiteit geboden krijgt. Via het bedrijf zijn diverse routes aan te schaffen. Je betaalt dan voor het afleggen van een bepaalde route. Buggy-huren.nl legt je uit waar jouw groep het beste kan gaan rijden. Voordeel is dat je bijna het hele jaar door een buggy kunt huren, omdat sommige andere verhuurders bepaalde maanden of zelfs de hele winter dicht zijn. Wil je schoon blijven na een stevige regenbui, dan kun je namelijk ook gewoon een overall aanschaffen voor de rit.

Buggy Cross – Ootmarsum

Buggy Cross is gelegen in de Achterhoek en maakt het dus de tweede buggy verhuurder in deze regio. Dat is ook niet voor niets. Deze omgeving is namelijk erg geschikt voor het crossen met een buggy. De reden hiervoor mag duidelijk zijn; een mix van onverharde en verharde wegen, weinig ander verkeer en een prachtige omgeving. Buggy Cross is ideaal voor groepen, teamuitjes, vrijgezellenfeesten of als je individueel of met twee personen wilt rijden. Buggy cross heeft unieke arrangementen in het aanbod, waardoor je het rijden in de buggy kunt combineren met bijvoorbeeld een volledig verzorgde barbecue. Daarnaast biedt Buggy Cross andere activiteiten aan, zoals onder andere jeu de boules, boogschieten, speurtochten, workshops en rondleidingen. Als je op zoek bent naar een volledig dagprogramma, dan is Buggy Cross daar de ideale locatie voor.

Bugxter Buggy – Loenen

Loenen is in de Veluwe gelegen en is daarom een perfecte locatie om te toeren met een buggy van Bugxter Buggy. Ook hier worden arrangementen aangeboden voor bedrijven, vrijgezellenfeesten, verjaardagen of gewoon met vrienden (of vriendinnen) onder elkaar. De routes worden altijd gereden onder begeleiding van een ervaren instructeur. Voordeel van Bugxter Buggy is dat er geen minimaal aantal deelnemers vereist is. Daardoor is het mogelijk een geheel eigen programma samen te stellen, ook al ben je maar met een handjevol mensen. Er zijn ook cadeaubonnen te verkrijgen om bijvoorbeeld te geven voor een jarige vriend of vaderdag. Wil je er een geheel dagprogramma van maken kun je kiezen voor geheel georganiseerde toertochten, safari’s of gecombineerde activiteiten zoals boogschieten of luchtbuksschieten.

Fit en Fun Plaza – Wolvega

Ben je toe aan een leuke dag uit? Dan heeft Fit en Fun Plaza een hele lijst aan activiteiten voor je in de aanbieding. Ook kun je hier buggy rijden in Wolvega. Er zijn diverse tours te boeken, waaronder een Buggy Experience, Buggy Drive of Buggy Extreme Driving Experience. Iedere tocht is afgestemd op een andere doelgroep, dus er is altijd een route die precies past bij de groepssamenstelling. Het grootste verschil zit hem in de ondergrond en de tijdsduur van het programma. Zo kun je kiezen voor een rit van anderhalf uur, maar ook een dag vullend programma boeken inclusief koffie en gebak, lunch of een barbecue. Wil je ook nog andere activiteiten doen dan alleen buggy rijden? Bij Fit en Fun Plaza kun je onder andere ook bowlen, laser gamen, indoor voetballen, trampoline springen en nog meer. Het is dus de ideale plek voor zowel goed als slecht weer.Er zijn in Nederland genoeg plekken om buggy te rijden. Iedere plek kent zijn eigen omgeving, wat eigenlijk het grootste verschil is tussen de verhuurders van buggy’s, naast de prijs. Het is dus ook aan te raden even na te denken of je bijvoorbeeld op het strand wilt rijden, in een bos of door uitgestrekte weilanden. Wil je een vergelijkbare activiteit doen? Dan kun je ook quad rijden in Nederland. Hoewel de activiteit te vergelijken is met het rijden in een buggy, is het besturen van een quad net weer anders en kun je er ook op andere parcours mee rijden. Moet je voor je werk een personeelsuitje organiseren? Check dan onze lijst met originele bedrijfsuitjes.

 foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag