Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Waar in Nederland kun je quad rijden?

Waar in Nederland kun je quad rijden?

Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2022

Zand dat je om de oren vliegt. Dikke spetters als je door een plas sjeest. En vooral heel veel spanning en  adrenaline. Dat is quad rijden. Al jaren is quad rijden in Nederland een ontzettend leuk uitje. Om met z’n tweetjes te doen als jullie echte thrill-seekers zijn, maar bijvoorbeeld ook als bedrijfsuitje of teambuildingsdag. De bedrijven die het mogelijk maken om in Nederland met een quad op pad te gaan zijn dan ook als paddenstoelen uit de grond geschoten de laatste jaren. We hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet.


Quad rijden in Nederland

Laten we maar meteen eerlijk zijn: quad rijden blijft toch het leukst als je off road gaat. Een rondje door de stad kan ook best aangenaam zijn, maar de quad komt het best tot zijn recht in de modder en bagger. De bedrijven die het mogelijk maken om met een quad te gaan rijden in Nederland spelen hier slim op in. De een neemt je mee naar een bosrijk gebied waar je over smalle bospaadjes kunt crossen met de quad en de andere beschikt over een eigen hindernisbaan waar je met de quad een uitdagend parcours moet gaan afleggen. In beide gevallen is de funfactor hoog en is een flinke dosis lef en behendigheid geen overbodige luxe.


Voor (bijna) iedereen

Een groot voordeel van quad rijden is dat het voor (bijna) iedereen geschikt is. Ja, je zult zelf mobiel en niet bang uitgevallen moeten zijn, maar je hebt er bijvoorbeeld geen specialistische training voor nodig en ook in het bezit zijn van een rijbewijs is niet altijd verplicht. Voor mensen die nog onervaren zijn met quad rijden wordt bij aanvang een instructieronde gehouden. Hier wordt uitleg gegeven over de werking van de quad, het parcours dat afgelegd gaat worden en hoe te handelen in ‘noodsituaties’. Tijdens het quad rijden gaan de instructeurs veelal mee op pad. Mocht er dus onverhoopt toch iets misgaan is er altijd een ervaren quadrijder die je bij kan staan.

Voor kinderen zijn er vaak speciale kinderquads. Uiteraard zijn deze kleiner dan de quads voor volwassenen, maar meestal is ook het vermogen van de quad aangepast zodat de kans op ongelukken kleiner wordt. Natuurlijk wordt er ten alle tijden in veiligheidsmaterialen voorzien door de organisatie. Je hoeft dus nooit je eigen helm mee te nemen als je gaat quad rijden in Nederland.


Locaties

Wie de artikelen in onze ‘reizen- & vakantiesectie’ heeft doorgenomen weet al wel dat er een aantal plekken in Nederland zijn die zich uitstekend lenen voor off road quad rijden. Denk aan Nationale Parken als de Veluwe in Gelderland, het Dwingelderveld in Drenthe en De Groote Peel in Noord-Brabant. Logischerwijs bieden organisaties vooral in deze provincies buitenritten aan met de quad. In provincies als Noord-Holland en Zuid-Holland kun je ook wel buiten rijden met de quad, maar dan gaat het dus veelal om afgesloten terreinen en zelf gecreëerde parcours. Om je het nodige zoekwerk te besparen hebben we de beste opties om quad te gaan rijden in Nederland overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Actionplanet

Actionplanet is één van de grotere spelers in Nederland als het om organiseren van bedrijfsuitjes en feesten gaat. Quad rijden doe je hier op een eigen terrein in Amsterdam (Spaarnwoude). Het off road terrein omvat 7,5 hectare aan zand, modder, heuvels en spannende afdalingen. Ze hebben diverse programma’s samengesteld die je eventueel kunt combineren met andere activiteiten.

Fundustry events

Ook Fundustry events is een grote speler op het gebied van indoor- en outdooractiviteiten. Naast quad rijden kun je er onder meer paintballen, een slipcursus volgen en lasergamen. Quad rijden kan bij Fundustry op twee locaties: in Gouda (Moordrecht) en Eindhoven (Nuenen). Je kunt kiezen uit 1 uur, twee uur of drie uur quad rijden. Bij de laatste variant leer je ook driften met de quad. Extra sensatie gegarandeerd!

Veluwe Valley

Vanuit Beekbergen organiseert Veluwe Valley meer dan 60 activiteiten voor jong en oud. Quad rijden doe je hier op een afgesloten off road terrein van 4000 m². Je vindt er onder meer tunnels, heuvels, scherpe bochten en een modderpoel voor het écht off road gevoel.

VVC Adventure

VVC Adventure uit Almere is uitgeroepen tot de grootste aanbieder van bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en activiteiten in Nederland. En eerlijk is eerlijk: het aanbod is enorm. Van kookworkshops tot slipcursussen en van escape rooms tot in een Porsche rijden. Quad rijden doe je hier op maar liefst 4 verschillende parcoursen en daarbij maakt het niet uit of je dit met z’n tweetjes wilt doen of met z’n twintigen. Voor kinderfeestjes hebben ze speciale kinderquads en erg leuk als vrijgezellenfeest: geblinddoekt op een quad rijden waarbij je 100% afhankelijk bent van de instructies van je teamgenoot en je eigen (blinde) gevoel voor richting.

Watergoed!

Evenementenlocatie Watergoed! in Valburg is een prachtige locatie voor een bedrijfsuitje, bruiloft of kinderfeestje. Watergoed! beschikt over diverse off road terreinen, een klimpark en een paintballbos. Na afloop kun je heerlijk nagenieten in Restaurant Watergoed en als je wilt zelfs overnachten in een heuse tipi. Quad rijden wordt hier gecombineerd met een potje paintball. Je speelt 5 spellen paintball in het paintballbos en wordt vervolgens met een bootje terug naar Watergoed! gevaren waar de quads op je staan te wachten.

Eiland van Maurik 19

Eiland van Maurik 19 (EVM19) is een waar paradijs voor de echte avonturiers. Zo kun je er onder meer jetskiën, off road motorrijden, 4X4 terreinrijden en RIB varen. Quad rijden doe je hier op een groot terrein waar meerdere parcoursen op je liggen te wachten, variërend in moeilijkheidsgraad. Ook gevorderde quadrijders komen hier dus prima aan hun trekken. Wel goed om te weten: EVM19 spitst zich toe op grotere groepen en de minimale groepsgrootte voor quad rijden is 20 personen.

Fursten Forest

De laatste onderneming waar je quad bij kunt rijden in dit rijtje onderscheidt zich op 2 vlakken ten opzichte van alle anderen: hier ben je namelijk ook met je eigen quad welkom, maar het park ligt niet in Nederland. Fursten Forest ligt op een klein uurtje van de Nederlandse grens in Fürstenstau (Duitsland). De reden dat we dit park toch hebben opgenomen in dit artikel is omdat het het grootste off road park van Europa betreft en het park vanuit Nederland eenvoudig te bereiken valt. Mocht je zelf niet over een quad beschikken kun je deelnemen aan de quadtour. Onder begeleiding van een instructeur cross je over een groot deel van het grootste off road terrein van Europa.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag