10 tips voor een origineel avondje uit

10 tips voor een origineel avondje uit

Laatst bijgewerkt: 15 maart 2018

De datumprikker is ingevuld, de beschikbaarheid is ingevuld en de datum wordt geprikt. Eindelijk een avondje uit met jouw vrienden en familie. Of met je partner natuurlijk. Je hebt zin in een memorabele avond, niet zo’n standaardavond in de kroeg of thuis. Daarom zoek jij nu tips voor een origineel avondje uit. In dit artikel selecteren wij 10 tips waarmee je vast een onvergetelijke avond tegemoet gaat:

Tip 1- Walking Dinner: de culinaire wandeling

Bijna iedereen maak je blij met heerlijke gerechten, goede wijnen en fijn gezelschap. Je bent snel geneigd om naar je favoriete restaurant te gaan, waardoor je niet snel in aanraking komt met nieuwe culinaire hoogstandjes. Het Walking Dinner brengt hier verandering in. Iedere gang vindt namelijk plaats in een ander restaurant. Tussendoor loop je van het ene naar het andere restaurant, dus je ziet wellicht ook een nieuw deel van de stad. Een culinaire belevenis waarbij niet alleen eten, maar ook de omgeving centraal staat. Het Walking Dinner is beschikbaar in 25 steden door heel Nederland, vast ook bij jou in de buurt.


Tip 2 – Slapeloze nachten na Halloween Nightmares

In Utrecht staat het gloednieuwe Halloween Nightmares: een enorm spookhuis dat absoluut niet geschikt is voor bangeriken. Met meer dan 25 verschillende kamers en ontelbare enge wezens is dit spookhuis het grootste spookhuis van de Benelux. Het huidige thema is het Horror Circus, maar het blijft niet bij enge poppen en creepy foto’s. Integendeel: Halloween Nightmares maakt er echt werk van, met special effects, licht, geluid en acteurs. Hoewel de acteurs je de stuipen op het lijf jagen, zullen ze je natuurlijk niets aandoen. Nadat je bent uitgegriezeld is er een loungebar waar je kunt bijkomen van de schrik.


Tip 3 – Interactief diner tijdens een dinerspel

Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een speldiner van. Denk aan de klassiekers zoals Kolonisten van Catan of Sherlock Holmes en aan originele dinerspellen zoals Wie is de Rat, Ranking the Stars of Ik hou van Holland. Tijdens een dinerspel word je tijdens het eten en drinken vermaakt met een quiz, of op de proef gesteld met een spannend raadsel. Zo is het Moorddiner een heel populair dinerspel: hier moet iedereen zien te achterhalen wie de hypothetische moord heeft gepleegd. Welke variant je ook kiest, je bent samen met je vrienden de hele avond onder de pannen en je hoeft je niet te vervelen.


Tip 4 – Cabaret: buikpijn van het lachen

Tijdens een avondje cabaret wordt opinie op hedendaagse thema’s op speelse en humoristische wijze besproken. Er zijn in Nederland diverse cabaretiers actief, elk met hun eigen stijl en show. We kennen allemaal de grote namen, maar wist je dat er ook veel beginnende cabaretiers zijn? Vaak kun je gratis of tegen een laag tarief naar hun show.

Toegegeven, humor is echt heel persoonlijk. Dus het kan zo zijn dat de grappenmaker uit jouw stad jou niet echt losmaakt op zo’n avond. Geen zin, tijd of geld om naar een andere stad te rijden voor een cabaretshow? Tegenwoordig is er online ook al heel veel te vinden. Bekijk bijvoorbeeld via Netflix shows van onder andere Daniël Arends, Jochem Myjer en Youp van ’t Hek.


Tip 5 – Test je kennis tijdens een pubquiz

Een pubquiz is een origineel avondje uit waar je met een groep vrienden, vriendinnen of familie leuke prijzen kunt winnen. Vaak nog meer bier en bitterballen, wie wil dat nou niet? Het wordt natuurlijk wel spannend of jullie alle vragen kunnen beantwoorden. Al helemaal als de biertjes rijkelijk vloeien en de vragen steeds moeilijker worden. Gelukkig geldt dat ook voor de andere teams, dus het wordt een eerlijke strijd waarin gezelligheid centraal staat. Bijkomend voordeel: mobieltjes zijn ten strengste verboden (Google zit namelijk niet in jullie team!). Dat betekent dus dat jouw gezelschap hun appjes, mails en telefoontjes niet mogen beantwoorden. Meer aandacht voor elkaar!


Tip 6 – Titanic-waardig: cruise door de verlichte grachten

Dit originele avondje uit is de beste keuze als je op zoek bent naar een rustige avond met een goed gesprek, een glas wijn en misschien zelfs een sprankeltje romantiek. In steden zoals Amsterdam, Groningen, Leiden, Utrecht, Delft en Leeuwarden zijn er prachtige grachten die zich uitstekend lenen voor een mooie cruisetocht. De meeste rondvaarten vinden overdag plaats, terwijl een stad ’s avonds ook veel sfeer heeft. Dus overweeg voor een volgende keer een cruise in de avonduren, eventueel gecombineerd met een diner. Toch bang dat het saai wordt? Wacht dan tot er een speciaal evenement is, zoals het Amsterdam Light Festival. Tijdens dit festijn vaar je met een bootje langs verlichte kunstwerken (of soms bestaat het kunstwerk zelfs uit lichtjes!).


Tip 7 – Avontuurlijk avondje uit in de avontuur fabriek

In Avontuurfabriek (Loosdrecht) zijn maar liefst 50 activiteiten beschikbaar. En dat allemaal onder één dak! Dus als je geen inspiratie hebt voor een origineel avondje uit, dan is Avontuurfabriek een goed uitgangspunt. De één loopt wellicht warm voor een avondje LED-bowlen, terwijl de ander op zoek is naar adrenaline. Ook daar is ruimte voor, bijvoorbeeld tijdens een spannend survivalparcours of een avondje karten. Het leuke is dat de meeste activiteiten overdekt zijn, waardoor je niet afhankelijk bent van het weer. En, net als bij het bowlen en karten, zijn de meeste activiteiten versierd met vrolijk gekleurde LED-verlichting. Eigenlijk de perfecte combinatie tussen een discotheek en een avontuurlijke activiteit.


Tip 8 – Naar de sneak preview in de bioscoop

De bioscoop is natuurlijk niet echt een origineel avondje uit. Je gaat naar die langverwachte blockbuster van Marvel, Harry Potter of Starwars. Reikhalzend kijk je uit naar het plot, de acteurs en de soundtrack. Of toch niet? Door naar de sneak preview te gaan transformeer je een voorspelbaar avondje uit in een spannende ervaring. Je weet niet welke film er draait, dus je wordt hoe dan ook verrast. De films die in de Sneak Preview draaien zijn lang niet altijd de films waar je zelf naartoe zou gaan. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant zet het je wellicht aan het denken. En je hebt weer een nieuw gespreksonderwerp met je bioscoopmaatje. Tip voor de nieuwsgierige aagjes: grote bioscopen zoals Pathé plaatsen een hint op hun twitteraccount. Wij raden aan om je geduld te bewaren en je te laten verrassen!


Tip 9 –  Wine en dine tijdens een high wine

Nederlanders zijn niet vies van een wijntje links of rechts. Een glaasje tijdens het koken, een karafje tijdens het eten of een borrel na het werk. Ben jij ook een echte wijnliefhebber? Dan moet je sowieso een keer een high wine doen. Eigenlijk is dit hetzelfde principe als een high tea, waarbij je de wijn vervangt door de thee. En waarbij de zoete taartjes worden vervangen door hartige hapjes die goed samengaan met de wijn. Vaak is er een vaste selectie wijnen, waar de bediening jou alles over kan vertellen. Zo krijg je wat meer kennis van verschillende druiven en ontdek jij misschien wel je nieuwe lievelingsdruif. Door het eten en de wijn op een goede manier te combineren, springt de smaak er extra uit. Oftewel, een origineel avondje uit waarbij je lekker lang kunt tafelen met je partner of met vrienden.


Tip 10 – Themafeest: even lekker gek

Een origineel avondje uit voor de muziekliefhebber, waarbij een bepaald thema centraal staat. Bijvoorbeeld 90’s muziek, ‘Proud to be fout’, halloween, zomer en ga zo maar door. Voor elk onderwerp is wel een thema te verzinnen, en voor elk thema wel een passende outfit. Het leuke van een themafeest is dat mensen al heel snel hun schaamte verliezen. Je staat immers al in zo’n raar pak, dan kunnen die rare danspasjes er ook nog wel bij. Dat maakt dat themafeesten over het algemeen heel erg gezellig zijn. Er zijn twee manieren om een themafeest bij te wonen. Allereerst kun je natuurlijk naar een bestaand feest toegaan. Daarnaast kun je er zelf ook één organiseren.

 foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Inspiratie voor een uitje?

Dik
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag