Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Waar kun je online een (betaal)rekening openen?

Waar kun je online een (betaal)rekening openen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een extra betaalrekening kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld voor vakanties, een gedeelde auto of een hechte vriendengroep. Daarnaast is het soms voordelig om van je huidige bankrekening over te stappen naar een andere bank. Met een paar muisklikken kun je online een nieuwe betaalrekening openen en ligt je nieuwe bankpas binnen een paar dagen op de deurmat. De kosten hangen af van de bank waar je bij zit. Meestal tussen de 1 en 3 euro per maand, soms zelfs gratis. Ga dus eerst goed na wat voor soort rekening het best bij jou past.


blank

1. Openbank – Gratis bankrekening en betaalpas

Voor veel mensen is Openbank nog onbekend. Deze bank is volledig online, een zogeheten internetbank. Dat is dan ook precies de reden dat je een gratis rekening kan openen.

  • Gratis rekening en betaalrekening
  • Handige mobiele app voor internet bankieren
  • Draadloos betalen met Apple pay
  • Veilige bank met Europese garanties

Bekijk de website van Openbank »


blank

2. Knab

De meest bekende rekening die je online kunt aanmaken is Knab. Je betaalt hiervoor €5,- per maand waarbij de eerste drie maanden gratis zijn. Je krijgt nu €50 wanneer je gratis de overstap maakt naar Knab. Bij Knab ben je veelal goedkoper uit dan bij alternatieven, dan kan je gemakkelijk zelf berekenen via de Voordeelcalculator. Vrijwel direct na het openen van de rekening krijg je een bankpas toegestuurd. De pincode mag je zelf kiezen. Ook mag je zoveel rekeningen openen als je wil bij Knab en kun je gratis een creditcard aanvragen. Andere gemakken zijn betalingen via sms, voor als je bijvoorbeeld een vriend moet terugbetalen voor een etentje en het veranderen van de namen van je rekeningen. Zo kun je bijvoorbeeld een vakantierekening aanmaken. Tot slot is het geld opnemen in eurolanden gratis.

Meer informatie over Knab »


3. Rabobank

De Rabobank is door MoneyView uitgeroepen tot voordeligste betaalrekening-aanbieder van 2017. Het is bij deze bank mogelijk om al voor €1,30 per maand een rekening te openen. Deze rekening genaamd DirectPakket geeft je de basismogelijkheden om zowel online te bankieren als zoals gebruikelijk in winkels met je bankpas. Ideaal dus voor de basic bankier onder ons.

Daarnaast biedt Rabobank ook een Basispakket. Hiermee kun je als extra’s met je kaart tot €1000,- besteden en ouderwets via papier bankieren. Zo’n basispakket kost €2,70 per maand.

Tot slot kun je voor €4,60 per maand een TotaalPakket openen. Deze rekening geeft je een extra bankpas, een goldcard met bestedingsruimte tot €2500 en geen extra kosten wanneer je buiten de Europese Unie pint. Daarnaast geeft het 25% korting op een doorlopende reisverzekering. Gemaakt voor de reizigers en zakenlui onder ons. Op deze pagina zijn de details te vinden en kun je direct online een rekening openen. Als je wilt weten wat voor pakket het beste bij je past kun je op de website van de Rabobank gemakkelijk een test doen.


4. ING

Een basisbetaalrekening bij de ING, vergelijkbaar met het DirectPakket, kost €1,45 per maand. Je krijgt een betaalpas en de mogelijkheid om online te bankieren. Wanneer je een gedeelde rekening met iemand ander wil kun je voor €2,45 per maand een gedeelde betaalrekening openen. Je krijgt twee pasjes, dubbele toegang tot de app en natuurlijk de mogelijkheid om online te internetbankieren. Via deze link open je met een paar klikken een nieuwe rekening.


5. ASN

Bij de duurzame ASN bank kost een basisbetaalrekening €1,50 per maand waar je de standaard dingen mee kunt: online bankieren en alles overzichtelijk via de app bekijken. In tegenstelling tot veel andere banken biedt ASN geen andere pakketten zoals een duopakket. Wel bieden ze speciale rekeningen aan voor studenten en jongeren. Echter zijn ze hier niet uniek in: bijna iedere bank biedt jongeren en studenten tot 26 een gratis betaalrekening aan. Zie hier wat het beste bij je past en open direct een rekening.


6. SNS Bank

De tarieven bij SNS zijn relatief fors. Zo betaal je voor een standaard rekening €2,50 per maand. Wel krijg je hier gratis een extra pasje erbij en mag je 3 dagen rood staan zonder nadelige consequenties. Een gezamenlijke rekening kost ook €2,50 per maand. Uiteraard krijg je hier twee betaalpassen en heb je toegang tot een online huishoudboekje die jullie inkomsten en uitgaven overzichtelijk bijhoudt. Op de website van SNS kun je wegen en meten om de juiste keuze te maken.


7. ABN AMRO

Een simpel betaalpakket kost hier €1,40 per maand. Een extra pakket kost €3,15 per maand. Hierbij krijg je een creditcard en toegang tot 5 extra betaalrekeningen! Een Max pakket kost €5,80. Je krijgt twee pasjes, twee goldcards waardoor bijna al je aankopen verzekerd zijn en 24/7 overal ter wereld service. Kies hier een van de 3!


8. Bunq

Bunq is een mobiele betaal-app die ook een bankvergunning heeft. Privacy en gemak staan bij deze bank hoog in het vaandel. Zo kun je je binnen 5 minuten aanmelden om vervolgens een gratis bankrekening te openen. Bunq kent geen transactielimieten en je hebt vrijwel dezelfde functies als bij andere reguliere banken. Via hun website kun je je aanmelden en de app downloaden.


9. Triodos

Als je voor Triodos kiest, kies je voor duurzaam. Voor €2,35 per maand heb je een reguliere rekening met een wereldpas waarmee je vrijwel overal kunt betalen. Functies als IDEAL en betalen via de app zijn hierbij inbegrepen. Een degelijke, sobere bank met prima basisfuncties die duurzaamheid belangrijk vindt. Met Triodos kun je sommige functies, zoals bijvoorbeeld ‘Tikkie’ niet gebruiken.


10. Regiobank

Regiobank is door de consumentenbond uitgeroepen tot beste bank van 2017. Deze bank zit iets anders in elkaar dan de andere banken. Regiobank heeft namelijk door heel Nederland zo’n 350 zelfstandige adviseurs zitten. Zo is er altijd wel iemand bij jou in de buurt. Je krijgt persoonlijk advies en hebt altijd dezelfde contactpersoon. Heel persoonlijk en handig dus! Een rekening bij de Regiobank kost €2,25 per maand. Je krijgt de basisfuncties en producten zoals een wereldpas, reader en toegang tot de app en website om online te bankieren.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Knab
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag