Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is Tribex en waar is het goed voor?

Wat is Tribex en waar is het goed voor?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Tribex is een voedingssupplement voor mannen. Het bevat verschillende bestanddelen van kruiden die de gezondheid ondersteunen, zoals ginseng en tribulus terrestris. Naarmate je ouder wordt, kan het moeilijker voor je lichaam worden om fit en strak te blijven. De kruiden in het voedingssupplement tribex zijn een aanvulling voor mannen vanaf ongeveer 28 jaar die fit en in vorm willen blijven. Het supplement kent geen bijwerkingen en geeft meer energie. Hoe werkt dat precies? In dit artikel lees je alles over tribex en wat het kan betekenen voor je lichamelijke conditie.


Waar komt Tribex vandaan?

Tribex is een supplement om de lichamelijke conditie van mannen te ondersteunen. Het bestaat uit meerdere, krachtige kruiden waarvan een deel afkomstig is van de ayurvedische geneeskunde en de Chinese geneeskunde. Het idee achter het supplement Tribex is dat meerdere, krachtige kruiden zorgen voor een goede conditie, vruchtbaarheid, spieropbouw en concentratie.
Tribex is een merknaam, vandaar de hoofdletter. Het merk heeft met zorg de meest krachtige kruiden (voor mannen) geselecteerd en daarmee een supplement ontwikkeld.

Met welk doel is Tribex ontwikkeld?

Na je 28e veranderd je lichaam geleidelijk: je wordt ouder. Gelukkig is dit niet meteen te merken, al ervaren veel mensen wel dat ze naast hun werk niet meer eindeloos kunnen uitgaan, of heel veel concentratie kunnen opbrengen. Met de jaren wordt dat steeds een beetje meer.
In Tribex zitten juist die kruiden die vooral mannen helpen met het behouden van een fit lichaam. Door vrouwen kan het supplement overigens ook gewoon geslikt worden, al zullen zij er misschien minder voordelen van ervaren. Daarbij zit er in Tribex een bestanddeel dat de aanmaak van testosteron zou stimuleren, iets waar veel vrouwen niet op staan te wachten.
Het idee achter Tribex is dat het mannen die aandacht besteden aan een gezonde levensstijl, een boost geeft. Het is een aanvulling voor een gezonde en sportieve leefstijl, maar kan gezond eten en voldoende beweging niet vervangen.

Tribex kopen

Het supplement Tribex is bij verschillende sport – en gezondheidswinkels te koop en wordt meestal aangeboden in tabletten. Verderop in deze blog lees je alles over de werkzame kruiden, de aanbevolen dosering en hoe het supplement precies werkt.

Voor wie kan Tribex nuttig zijn als supplement?

Tribex geeft mannen van ongeveer 28 jaar en ouder een steuntje in de rug wat betreft concentratie, spieropbouw en energie. Het wordt vooral gebruikt door:

 • krachtsporters
 • vechtsporters
 • bodybuilders
 • hardlopers
 • senioren
 • fitnessers
 • mannen van 28 jaar en ouder met een algemene interesse in een gezonde leefstijl.
 • mannen die veranderingen ervaren in hun testosteronspiegel


De werkzame bestanddelen in het supplement Tribex

In Tribex zitten een paar krachtige bestanddelen die de gezondheid op meerdere gebieden ondersteunen. Het supplement bestaat uit:

 • De plant tribulus terrestris, om het testosteronniveau in het lichaam te verhogen en voor een goede bloedsomloop.
 • Muira puama, bevorderd de zin in seks en de potentie
 • Avena sativa, een kruid dat helpt om rustig, gefocust en ontspannen te blijven. Avena Sativa bevordert een goede nachtrust.
 • Panax ginseng, geeft ondersteuning bij vermoeidheid en verbetert het uithoudingsvermogen.
 • Magnesiumstearaat
 • Zinkcitraat: draagt bij aan een goed geheugen en een goed werkende stofwisseling.

Tribex bestaat dus uit een krachtige samenstelling van kruiden. Veel mannen hebben de ervaring dat ze daadwerkelijk fitter worden van het dagelijks innemen van een of twee Tribex tabletten.

Hoe en of werken muira puama en tribulus terrestris voor het opwekken van lust?

De kruiden muira puama en tribulus terrestris staan beide bekend als bestanddelen die de zin in seks verhogen. Of, en hoe dit precies werkt is niet geheel bekend. Wel zijn er aanwijzingen dat de plant tribulus terrestris de bloedsomloop verbetert. Dit kan het krijgen van een erectie makkelijker maken, maar libido verhogend is het kruid op zichzelf niet. Wel verhoogt tribulus terrestris mogelijk het testosteron, maar hier is onvoldoende zekerheid over.

Muira puama staat ook bekend als bestanddeel dat het libido verhoogt. De muira puama is een boom, waarvan we de wortelschors tegenkomen als voedingssupplement en in Tribex. Muira puama staat bekend als afrodisiacum (lustopwekkend) al is het effect daarvan nooit echt bewezen. Het ingrediënt muira puama heeft echter ook een andere eigenschap, en dat is de versoepelende werking op de gewrichten. Met name bij stressvolle periodes kan het voor ontspanning van het lichaam zorgen.

Aanbevolen hoeveelheid

Het wordt mannen aangeraden om van het supplement Tribex één tablet per dag bij het ontbijt te nuttigen. De werking (onder meer het energieke gevoel dat je krijgt van Tribex) kan verschillen van persoon tot persoon.


Energie

Een van de belangrijkste eigenschappen van het supplement Tribex, is dat het je kan ondersteunen tijdens vermoeidheid. Dat kan helpen om nét wat langer door te gaan met sporten, of om juist motivatie voor sporten op te brengen op het moment dat je erg moe bent.
Voor het geven van energie is met name het ingrediënt panax ginseng verantwoordelijk. Ginseng is al eeuwenlang bekend in de oosterse geneeskunde. Het kruid staat bekend om het geven van focus en om het bevorderen van het uithoudingsvermogen. Als je graag sport, maar je wel een extra zetje kunt gebruiken, dan is ginseng een erg nuttig bestanddeel in je supplementen.

Sommige mensen reageren sterk op het ingrediënt ginseng. Voor hen is het aan te raden om Tribex altijd ‘s morgens in te nemen, omdat je daarmee de kans verkleint dat je moeilijker inslaapt.


Concentratie

Het bestanddeel avena sativa zorgt er in Tribex voor dat je goed gefocust blijft, maar tegelijkertijd de rust bewaart. Dit kan in een druk leven een goed steuntje in de rug zijn. De avena sativa gaat goed samen met het opwekkende ginseng: het zorgt voor energie en rust tegelijk, iets wat je ook goed kan gebruiken als je bezig bent met werk en hobby’s.

Er wordt beweerd dat de avena sativa en de ginseng samen ook voor meer focus zorgen als het gaat om lust en seks. Dit is nooit bewezen, maar kan met een beetje geluk wel zo werken.


Kan helpen met het tegengaan van buikvet en geeft steun tijdens afvallen.

Mogelijk, maar niet geheel bewezen, is dat het bestanddeel tribulus terrestris de testosteronspiegel kan verhogen. Hoe ouder je wordt, hoe meer de testosteronspiegel afneemt. Het hormoon oestrogeen is dan relatief meer aanwezig in het mannenlichaam, wat voor een toename van het gewicht en in het bijzonder, van buikvet kan zorgen. Door je testosteronspiegel te ondersteunen, kan je dit probleem wat beperken. Gezond eten, voldoende bewegen en bij voorkeur regelmatig sporten, helpen daar natuurlijk ook bij.

Streng op dieet om af te vallen? Dan kan Tribex wellicht wat steun bieden. Als je plotseling veel afvalt, kan je testosteron ook afnemen. Dit is normaal, maar kan eventueel storend zijn. De tribulus terrestris kan dan wat ondersteuning bieden, doordat het de aanmaak van testosteron stimuleert.


Tribex ondersteunt je bij een fitte, gezonde leeftstijl

blank

De werking van de kruiden in Tribex helpt mannen van ongeveer 28 jaar en ouder om zich te focussen op het sporten. Daarbij geeft het wat meer uithoudingsvermogen. Het kruid tribulus terrestris stimuleert de aanmaak van testosteron. Dit kan helpen bij het kwijtraken van buikvet en is mogelijk ook lustverhogend. Dit is echter onvoldoende bewezen. Wél is bewezen dat tribulus terrestris zorgt voor een betere bloedsomloop, wat een erectie kan bevorderen.
Het kruid panax ginseng is ook een belangrijk bestanddeel in Tribex: het zorgt voor een betere concentratie en geeft uithoudingsvermogen. De avena sativa zorgt daarentegen voor rust.

Tribex is een aanvulling op een gezonde leefstijl voor mannen. Het is geen wonderpil of een vervanging daarvan. Je zou kunnen zeggen dat het zorgt voor een duwtje in de rug  voor het krijgen en houden van een strak, fit lichaam.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Gezondheid Lichaam

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag