Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 alpaca boerderijen in Nederland

10 alpaca boerderijen in Nederland

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Heb jij wel eens een alpaca gezien? Deze schattige beesten zijn echt om op te eten! Alpaca´s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar je hoeft echt niet zo ver te reizen om naar een alpaca boerderij te gaan. In Nederland vind je namelijk talloze boerderijen waar je kunt knuffelen, wandelen en zelfs kunt golfen met alpaca’s! Dat is toch het leukste verjaardags-, personeels- of gewoon een zonder-reden uitje ooit?! Wij zetten in dit artikel graag voor je op een rij waar je in Nederland naar een alpaca boerderij kunt gaan. Veel plezier!


1. De Alpaca Hoeve in Noord Brabant: leer alles over de lieve beestjes

Weet je nog niet zo veel over alpaca’s? Bezoek dan zeker eens de Alpaca Hoeve in Vught! Judith en Jan runnen de Alpaca Hoeve in Brabant, wat is eerste instantie een fokkerij is. Zij weten dan ook alles over de dieren en vertellen je graag meer! Een uitje naar de Alpaca Hoeve is dan ook heel leerzaam, want je komt alles te weten over de dieren en wat je met hun wol kunt doen. Wist je bijvoorbeeld dat alpaca’s met de dromedaris en de lama familie zijn van de kameelachtigen? Schrijf je via de website van de Alpaca Hoeve in voor een alpaca wandeling, en wandel samen met de dieren door de bossen in de buurt van Tilburg. Onderweg leer je alles over het gedrag en wat je wel en niet moet doen als je bij de alpaca’s bent, natuurlijk. Een gaaf, educatief uitje voor jong en oud!


2. Alpaca High Tea in Overijssel: smullen van een high tea tussen de alpaca’s

Een high tea met je vrienden, familie of collega’s is al hartstikke leuk, maar hoe gaaf is het om te high tea’en tussen de alpaca’s?! Bij Alpaca High Tea in Lemelerveld is dit mogelijk! Via deze alpaca boerderij reserveer je een volledig arrangement, waar je uit de meest lekkere hapjes, drankjes en zoetigheden kunt kiezen. Je zult midden in de boerderij smullen van al het lekkers, terwijl de lieve beestjes om je heen dartelen. Als je klaar bent met eten (en natuurlijk voordat je aan de high tea begint) mag je heerlijk met de alpaca’s knuffelen en de dieren aaien. Leuk, toch! Een uur een high tea tussen de alpaca’s kost maar 22,50 per persoon.


3. Alpaca farm Vorstenbosch in Noord Brabant: op een laagdrempelige manier kennis maken met alpaca’s

Als je het nog wat te spannend vind om je eten te midden van de dieren, kun je ook op een meer laagdrempelige manier kennis maken met alpaca’s bij Alpaca farm Vorstenbosch in Brabant. Bij deze professionele boerderij worden er verschillende soorten alpaca’s gehouden: lieve kleine dieren, grote alpaca’s en zelfs hele oude beestjes. Eigenaren Willem-Mathijs en Anne organiseren, om jou meer over de alpaca’s te leren, heuse meet and greets met de dieren. Zo leer je hoe de dieren op Alpaca farm Vorstenbosch verzorgt worden, krijg je een rondleiding om de boerderij en mag je de hele dag tussen de alpaca’s rondlopen. Zo’n meet and greet kost maar vijftien euro per persoon – en dan heb je een hele dag plezier met alpaca’s! Woon je niet in de buurt? Je kunt ook slapen in een van de modern ingerichte vakantiewoningen op het erg van Alpaca farm Vorstenbosch. Als je echt niet meer weg bent te slaan bij de dieren, kun je dus ook een overnachting boeken. Ook kun je eten in de Alpaca Bar van de boerderij, waar je geniet van heerlijke maaltijden.


4. Alpaca Hoeve de Klinkenberg in Zuid Holland: bewonder de kampioenen van de internationale alpaca beurs

Bij Alpaca Hoeve de Klinkenberg in Sassenheim kun je kennis maken met wel hele bijzondere alpaca’s, want hier wonen namelijk meerdere dieren die kampioen zijn geworden op de internationale alpaca beurs. Ook bewonder je hier een heuse alpaca tweeling: Rosita en Rosanne zijn de zeer zeldzame alpaca’s die je kunt vinden bij Alpaca Hoeve de Klinkenberg. Wist je dat tweelingen bij alpaca’s bijna niet voorkomen? Extra bijzonder, dus! Je kunt bij deze prachtige boerderij verschillende wandelingen met alpaca’s boeken van anderhalf uur. Als je even helemaal tot rust wilt komen, kun je bij Alpaca Hoeve de Klinkenberg zelfs lessen in mindfullness krijgen samen met de alpaca’s. Vanaf 25 euro heb je de dag van de leven!


5. Alpaca Oord in Drenthe: beleef een echte alpaca experience

Midden op de Drentse heide vind je het mooie Alpaca Oord. Hier worden door de familie Hamstra prachtige alpaca´s gefokt. Elk familielid heeft een eigen specialisme rondom de dieren; het Alpaca Oord is dus een echt familiebedrijf. Mooi om te zien! Als je meer wilt weten over alpaca’s, of misschien wel een eigen alpaca wilt aanschaffen, kun je hier prima terecht. De familie weet namelijk alles wat er te weten valt over alpaca’s. Daarbij verzorgt het gezin verschillende workshops om meer te leren over de dieren, en kun je ook samen met een alpaca wandelen door het mooie landschap van Drenthe. Een superleuk idee voor een verjaardag of een personeelsuitje, toch? De kosten voor zo’n wandeling zijn 25 euro.


6. – Alpaca boerderij en Bed & Breakfast de Willemshoeve in Zuid Holland: logeren tussen de alpaca’s

Ben jij zo gek op alpaca’s, dat je het liefste dag en nacht wordt omringd door de beestjes? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan alpaca boerderij de Willemshoeve. Naast een boerderij is dit namelijk ook een bed & breakfast, zodat je meerdere dagen kunt doorbrengen met de alpaca’s. Je slaapt zowat tussen de dieren, hoe leuk is dat? Geniet van de prachtige natuur in Rhoon en ga wandelen met de alpaca’s, knuffelen en zeg ze welterusten voordat je het zachte bed in één van de kamers bij de bed & breakfast induikt. Wat wil je nog meer?


7. Alpaca boerderij Bella Torem in Noord Brabant: koop je eigen alpaca!

Ook alpaca boerderij Bella Torem in Almkerk is een familiebedrijf. De familie Krijgsman was op reis door Peru en kwamen daar voor het eerst in aanraking met alpaca’s. Ze werden zo verliefd op de dieren, dat ze besloten om thuis in Nederland een alpaca boerderij op te zetten! Je kunt samen met de familie door het alpaca veld van de boerderij wandelen, waar je volop de alpaca’s mag aaien en knuffelen. Ben je ook verliefd geworden op de beestjes, dat je er zelf ook eentje wilt? Bij alpaca boerderij Bella Torem kun je ook een alpaca kopen. Gaaf!


8. Alpaca Groningen in Doezum, Groningen: ontmoet Miss Montreal en Steven Seagal

Bij alpaca boerderij Groningen ontmoet je beroemdheden. Wat dacht je van Miss Montreal en Steven Seagal? Grapje – dat zijn een paar van de namen van de alpaca’s die hier rondlopen. Hilarisch, toch? Alpaca Groningen is de grootste alpaca boerderij van het noorden, waar je vele prachtige alpaca’s kunt bekijken. Wil je het dier gewoon even zien of wil je er ook een aanschaffen? Dat kan ook bij Alpaca Groningen.


9. Alpaca Mountain in Limburg: combineer het beste van twee werelden, ijs en alpaca’s

Bij Alpaca Mountain in Sweikhuizen zul je de dag van je leven hebben, want je kunt hier allerlei activiteiten doen met alpaca’s. Speel bijvoorbeeld een potje alpaca golf (een spel golf tussen de dieren), ga lekker knuffelen met de alpaca’s in de wei of doe een rondleiding door de boerderij. In de poort van de boerderij kun je ook nog eens heerlijk Italiaans ijs kopen. Van een ijshoorntje smullen terwijl je naar die schattige alpaca’s kijkt? Wij zijn verkocht.


10. River Forelands in Gelderland: picknicken tussen de alpaca’s

Picknicken in het Land van Maas en Waal, met een prachtig uitzicht over de uitgestrekte natuur. Dat klinkt al goed, maar voeg daar maar een paar alpaca’s aan toe! Bij River Forelands in Gelderland kun je namelijk genieten van een heerlijke picknick, terwijl de alpaca’s om je heen lopen. Hoe leuk is dat? De alpaca boerderij voorziet je van heerlijke broodjes en vers sap, terwijl jij naar hartenlust kunt knuffelen met de dieren.


Waar ga jij (misschien wel voor het eerst) kennis maken met een alpaca? Wil je er alleen eentje zien, of ook aaien – of misschien zelfs een alpaca aanschaffen? Je kunt bij een paar van de bovenstaande alpaca boerderijen ook overnachten, dineren en zelfs een potje alpaca golf spelen. Naar welke alpaca boerderij je ook gaat, je zult de tijd van je leven hebben. Veel plezier!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag