Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je dikker haar krijgen?

Hoe kun je dikker haar krijgen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Heel veel mensen dromen van een grote, dikke bos met haar. Dat is voor heel veel mensen een schoonheidsideaal. Het maakt daarbij niet uit of we het over een man of over een vrouw hebben. Helaas is niet iedereen gezegend met veel en dik haar. Misschien vraag jij je daarom af hoe je dikker haar kunt krijgen! In dit artikel leggen we je uit of én hoe je dikker haar kunt krijgen. Ook geven we je tips om je haar voller te laten lijken. 


Hoe kun je dikker haar krijgen?

Als jij een manier zoekt om je haar voorgoed dikker te maken moeten we je teleurstellen. Er is helaas geen methode hoe je jouw  huidige haren dikker kan maken. Dat komt omdat haar van zichzelf een ‘dood’ materiaal is. Dus het kan niet echt dikker of dunner worden, zoals jouw ledematen dat wel kunnen. Daarnaast kan het niets opnemen. De enige plek waar het haar iets kan opnemen is in de wortels van het haar.

Haar dikker maken vanaf de wortels

Jouw haar groeit vanuit je hoofdhuid. Daarom is dit de plek waar je kan proberen jouw haar dikker te maken. Dit kun je met een aantal verschillende materialen doen, de bekendste hiervan is etherische olie. Met name de oliën kamille, lavendel, geranium, ceder en rozemarijn helpen de haarzakjes om te verdikken. Dat doe je door 10 tot 20 druppels in je hoofdhuid te masseren. Het is niet nodig om de olie tot in je punten uit te smeren, hierdoor wordt je haar onnodig vet en het heeft geen effect.

Koop een haargroeimiddel

Er zijn haargroeimiddelen te koop waarvan mensen beweren dat ze hen helpen om het haar te laten groeien en om het dikker te maken. Let goed op de herkomst van deze producten, want sommigen pretenderen beloftes die ze niet waar kunnen maken. Test altijd eerst een plekje op je hoofd uit voordat je de hele hoofdhuid insmeert met het product. Dit om mogelijke allergieën de baas te blijven.

Overweeg haartransplantaties

Dit is een laatste redmiddel voor iedereen die graag dikker en meer haar wil. Bij deze ingreep wordt het haar chirurgisch op je hoofdhuid aangebracht. Dit wordt vooral gebruikt bij mensen die dunner haar hebben of kalend zijn. Wil jij graag onderzoeken of haartransplantatie iets voor je is? Dan verwijzen we je graag naar ons uitgebreide artikel over haartransplantaties. Hier lees je precies wat het is, hoe het kost en voor wie het geschikt is.


Hoe kun je jouw haar dikker laten lijken?

Helaas blijkt het in de praktijk nog niet zo gemakkelijk om jouw haar dikker te maken. Uiteindelijk wordt de dikte van jouw haar grotendeels bepaald door je genen. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren waardoor je de illusie wekt dat je dikker haar hebt dan dat je daadwerkelijk hebt.

Gebruik producten die jouw haar dikker laten lijken

Wie in de schappen van de winkel kijkt, ontdekt algauw heel veel producten gericht op volume. Dikker haar betekent automatisch meer volume, en vice versa. Daarom doe je er goed aan om volumeshampoo en conditioner te gebruiken. Dit kun je eventueel ook nog aanvullen met volumespray. Let er wel op dat je producten uitkiest die zijn opgebouwd uit natuurlijke materialen, want chemische producten maken jouw haar kapot. Hierdoor loop je algauw de kans dat het haar nog dunner wordt.

Naar de kapper

Wie regelmatig een bezoekje aan de kapper brengt, heeft levendiger haar wat daardoor automatisch gezonder en dikker oogt. Daarnaast kan de kapper jou helpen om een kapsel uit te kiezen waardoor jouw haar het beste uit de verf komt en ‘dikker’ lijkt. Overleg met de kapper welk kapsel het beste is! Daarnaast kan de kapper jou ook adviseren welke vitamines het beste zijn voor jouw haar.

Gebruik een optische haarverdikker

Er zijn gekleurde sprays en creèmes te koop waarmee je jouw hoofdhuid als het ware in kan kleuren. Hierdoor wek je de illusie dat je dikker haar hebt dan dat in werkelijkheid het geval is. Een tweede optie zijn keratinevezels, deze hechten zich tijdelijk aan het haar waardoor het haar dikker lijkt. Het nadeel van beide methodes is dat het er weer makkelijk wordt afgewassen in de douche. Het is dus een tijdelijke oplossing die je het beste kunt gebruiken voor een evenement of iets dergelijks.

Koop hair extensions

Haireextensions zijn een populaire manier om het haar te verlengen, maar dat niet alleen. Dit product is namelijk ook uitstekend geschikt als toevoeging aan de huidige textuur en kleur van je haar. Overleg altijd even met je kapper welke extensions geschikt zijn om jouw kapsel dikker te laten lijken.

Krul je haar

Iemand met een bos krullen lijkt automatisch dikker haar te hebben dan iemand zonder krullen. Daarom is het ook een oplossing om je haar te krullen. Hierdoor valt het veel minder goed op dat je dun en/of weinig haar hebt.


Voorkomen dat je haar dunner wordt

Dun haar is deels aangeboren, deels ontstaat het doordat mensen niet goed voor hun haar zorgen. Als je ouders dik haar hebben, ben jij waarschijnlijk ook gezegend met een dikke bos. Maar helaas is het tegenovergestelde ook waar. Als je liever niet wil dat je haar dunner wordt, hebben we de volgende tips voor jou:

Gebruik veel natuurlijke haarproducten

Heel veel haarverzorgingsproducten zijn gemaakt op chemische basis. Hartstikke jammer, want deze kunnen jouw haar schade aanrichten. Het is niet voor elk haartype het geval, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, kun je producten met natriumlaurylsulfaat en laureth sulfaten beter vermijden.

Was je haar niet elke dag

Door je haar elke dag te wassen, wordt het beschermlaagje dat je haar van nature aanmaakt, verwijderd. Hierdoor wordt het haar dus niet meer beschermd tegen schadelijke werkingen van buitenaf (bijvoorbeeld kou of hitte). Hierdoor wordt het haar zwakker en kan het sneller dun worden.

Wees zuinig op je haar

Dus ga er niet als een malle met de borstel doorheen en wrijf het niet te hardhandig droog na het douchen. Nee, in plaats daarvan moet je klitten voorzichtig en met de hand uit je haar verwijderen. Droog je haar voorzichtig met een handdoek en vermijd zoveel mogelijk hitte, bijvoorbeeld afkomstig van een föhn. Als je toch hete stijltangen of andere producten wilt gebruiken, raden we je aan een aanvullend product te gebruiken dat je haar beschermt.

Laat je haar groeien in de natuurlijke staat

Vooral vrouwen hebben er een handje van: het haar eindeloos verven, stylen, knippen, krullen, noem maar op. Hoewel je kapsel er soms mooier uit komt te zien, krijgt het heel wat te verduren. Niet handig voor mensen die graag dikker haar willen hebben! Jouw haar ziet er namelijk het beste uit als je het laat groeien in de natuurlijke kleur en in met de natuurlijke textuur. Dat wil zeggen dat je beter geen permanentje kunt nemen als je van nature sluik haar hebt, en andersom geldt natuurlijk ook. Krullend haar wordt er ook niet mooier op als het iedere dag gestyled wordt. Probeer blij te zijn met je eigen, natuurlijke look en verzorg het met de beste producten!


Let op snel dunner wordend haar

Wordt jouw haar plotseling een stuk dunner? Dan is er vaak een andere oorzaak dan het gebruik van de verkeerde haarproducten. Een groot gedeelte van dunner wordend haar kan namelijk worden herleid door een veranderd hormoonhuishouden en/of aanhoudende stress. Als jij denkt dat dit de oorzaak is van jouw dunner wordende haar, kun je het beste de huisarts plegen. Er liggen dan namelijk dieper liggende oorzaken die aangepakt moeten worden.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beauty

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag