Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste smartwatch voor kinderen?

Wat is de beste smartwatch voor kinderen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Tijden zijn veranderd. Waar vroeger de speeltuinen op een zonnige dag overstroomden met kinderen, is de wind nu vaak nog het enige wat de schommels heen en weer laat gaan. Technologie zorgt er vaak helaas voor dat kinderen steeds vaker binnenblijven, maar gelukkig zijn er ook manieren om kinderen meer te laten bewegen. Er zijn namelijk smartwatches die ideaal zijn voor kinderen. Deze zijn bijvoorbeeld voorzien van een fitness tracker, die op een leerzame en interactieve manier kinderen stimuleert om meer buiten te spelen. Maar ook zijn er smartwatches met educatieve games, ingebouwde GPS tracker en nog veel meer opties. In dit artikel lichten we toe wat de beste smartwatches voor kinderen zijn.


Als ouder sta je altijd voor een lastige beslissing: “Wil ik echt zoveel elektronica voor mijn kinderen kopen?”. Technologie heeft namelijk zeker een schadelijk effect wanneer kinderen bijvoorbeeld de hele dag achter een spelcomputer zitten en vrijwel geen beweging meer hebben. Kinderen moeten de wereld ontdekken en hoewel een spelletje op z’n tijd niet erg is, zien we ook graag dat onze kinderen meer bezig zijn met de wereld om zich heen. Hoewel een smartwatch er misschien niet direct zorgt dat je kinderen direct naar buiten gaan, ze direct een leergierig karakter krijgen of een stukje willen hardlopen, kan het zomaar zijn dat ze wel meer gestimuleerd worden door de apparaten in deze lijst. Iedere smartwatch voor kinderen heeft zijn eigen functies die past bij de opvoeding die je zelf wilt voor je kind, dus het er is altijd een smartwatch die past binnen het gezin.


Garmin Vivofit JR 2

De kinderversie van de Garmin smartwatch is voor veel gezinnen een ideale manier om de kinderen op een speelse wijze te belonen voor goed gedrag. Er kunnen namelijk punten uitgedeeld worden voor iedere keer dat je zoon of dochter bijvoorbeeld helpt met een klusje in of rondom het huis, netjes op tijd zijn of haar pyjama aan heeft gedaan of zelf tanden heeft gepoetst. Deze punten kunnen bijvoorbeeld ingewisseld worden voor een (gezonde) snack. Hierdoor kun je technologie inzetten om op een speelse manier bepaald gedrag aan te leren.

Het kleurenscherm en polsbandje zijn allebei aan te passen en door het zachte en soepele gebruikte materiaal is het comfortabel om zowel overdag als ’s nachts te dragen. Als je geen zin hebt om je kinderen eraan te herinneren om de batterij op te laden, dan zit je goed met de Vivofit JR 2. Volgens de fabrikant moet de batterij tot maximaal een jaar meegaan. In de praktijk blijkt dit bij veel mensen 6-8 maanden zijn, maar dat is alsnog een goede score.

Waarom de Garmin Vivofit JR2 kopen:

 • Comfortabel genoeg om 24 uur per dag te dragen.
 • Spatwaterdicht
 • Batterij gaat tot één jaar mee zonder bijladen
 • Ouders kunnen via telefoon de activiteit en dergelijke bijhouden (geen GPS)
 • Enorme hoeveelheid functies

De prijs van de Vivofit JR2 ligt ongeveer rond de € 80,-.


Fitbit Ace

Ben je op zoek naar een slimme smartwatch om je (iets oudere) kinderen wat meer te laten bewegen? De Fitbit Ace is in feite een versimpelde versie van de Fitbit voor volwassenen sportievelingen. Dat houdt in dat ook hier je stappen en andere beweging wordt bijgehouden, maar als extraatje is er ook oudertoezicht mogelijk. Mocht het hele gezin een Fitbit hebben, kun je ze eenvoudig met elkaar laten verbinden en kun jij de progressie van je kinderen bijhouden. Zij krijgen op hun beurt diverse beloningen of badges voor het behalen van vooraf ingestelde doelen, zoals een X aantal stappen per dag. De Fitbit Ace is dus een ideale manier om kinderen meer te laten bewegen en er een gezondere levensstijl op na te houden.

De batterij van de Fitbit Ace gaat ongeveer een dag of vijf mee, waardoor ze het apparaat gemakkelijk de hele week mee naar school kunnen nemen. Om de Fitbit te personaliseren kan er gekozen worden uit tien diverse klok designs.

Waarom de Fitbit Ace kopen?

 • Batterij gaat vijf dagen mee
 • Synchroniseert met iOS en Android
 • Kinderen bewegen meer op een speelse manier
 • Je kunt de voortgang van je kinderen bijhouden vanaf je mobiel of eigen fitbit.

De Fitbit Ace is te koop voor ca. € 100,-


VTech Kidizoom Smart Watch

Ben je op zoek naar een leuke, maar vooral functionele smartwatch voor je kinderen, dan is de VTech Kidizoom een goede kandidaat. Voor een zeer schappelijke prijs heb je een smartwatch met bewegingssensor om activiteiten bij te houden, maar kunnen er ook foto’s en video’s gemaakt worden met het horloge. Daarnaast zit er een flink aantal games en apps op de Kidizoom en kun je maar liefst uit 50 klok designs kiezen. Het is ook mogelijk om bepaalde apps en spelletjes te downloaden en op het apparaat te zetten. De smart watch van VTech is daarom voor veel kinderen een enorm succes.

Waarom de VTech Kidizoom Smart Watch kopen?

 • Eenvoudig te personaliseren
 • Batterij gaat ca. twee weken mee
 • Maak foto’s en video’s
 • Veel apps en spelletjes mogelijk

Je kunt een VTech Kidizoom aanschaffen voor ca. € 50,-


Kurio Watch 2.0

Deze smart watch kun je bijna vergelijken met een smartphone, zoveel functies komen er overeen met onze telefoons. De Kurio Watch kun je het beste zien als een goede manier om met je kinderen in contact te blijven. Het slimme horloge is voorzien van een lading functies, waaronder een camera, een hele verzameling apps en de mogelijkheid tot het versturen van berichten. Daarnaast zit er een ingebouwde activiteiten sensor, media speler en handsfree mogelijkheid in het apparaat. Om de Kurio Watch 2.0 te personaliseren kun je kiezen uit een standaard polsbandje, maar ook eentje die van kleur verandert bij blootstelling aan verschillende temperaturen. Het ingebouwde geheugen van 256 mb is uit te breiden tot 32 gb om nóg meer apps en functies te installeren. De batterij gaat ongeveer drie dagen mee.

Waarom zou je de Kurio Smart Watch 2.0 kopen?

 • Mogelijkheid tot versturen van berichten
 • Enorm veel functionaliteiten
 • Scherp geprijsd
 • Twintig voor geïnstalleerde apps
 • Camera

De Kurio Smart Watch 2.0 is te koop voor ca. € 75,-


Leapfrog Leapband Activity Tracker

Wie zijn kinderen op een speelse manier meer wilt laten bewegen, is met de smartwatch van Leapfrog goed op weg. Het idee achter het slimme horloge is dat je een soort Tamagotchi groot moet brengen, een digitaal beestje dat overleefd zodra je bepaalde activiteiten voltooid. Zo kun je doelen instellen voor een bepaald aantal stappen bijvoorbeeld, zodat wanneer je die behaalt, het digitale huisdier ook een stukje gezonder wordt. De smartwatch zorgt er met dit soort activiteiten en informatie voor dat kinderen op een informele wijze bijgebracht worden hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen en goed te eten.

Ook zijn er spelletjes geïnstalleerd op de Leapfrog Leapband, maar gelukkig zijn die voor ouders in te stellen met restricties, zodat er tijdens schooluren of na bedtijd niet meer gespeeld kan worden op de smartwatch. De batterij gaat een dag of drie mee.

De redenen om de Leapfrog Leapband Activity Tracker te kopen zijn:

 • Op speelse wijze leren en gezonder worden
 • Ouderlijk toezicht en controle
 • Spatwaterdicht

Je koopt de smartwatch van Leapfrog voor ca. € 90,-.


Tencent Kids Smartwatch

De laatste in de rij is de smartwatch van Tencent. Woon je in een drukke stad, gaan je kinderen vaak ver weg buiten spelen of wil je gewoon graag weten waar je kinderen uitgangen? Dan is deze smartwatch iets voor jou. Door middel van GPS tracking kun je namelijk volgen waar de smartwatch zich bevindt. Om het nog veiliger te maken kun je bepaalde veiligheidszones instellen. Zodra je kinderen deze regio dan betreden, krijg je daar als ouder een melding van.

Het is ook mogelijk om berichten te versturen met de Tencent Kids Smartwatch. Daarnaast is het heel gemakkelijk om foto’s te maken met het apparaat. De smartwatch is dus een ideale manier om je kinderen een stuk mobieler te maken, zonder ze met de nieuwste iPhone over straat te laten gaan.

Waarom je de Tencent Kids Smartwatch zou moeten kopen:

 • Via GPS kun je altijd je kinderen vinden
 • Stel veiligheidszones in
 • Batterij gaat ca. 8 dagen mee
 • Spatwaterdicht

De Tencent Kids Smartwatch kost je ongeveer € 100,-.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Elektronica

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag