Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

13 tips voor een vriendendag

13 tips voor een vriendendag

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Iedereen werkt hard en daarom komen we regelmatig tijd en handen tekort voor onze hobby’s, partners en vrienden. Een keer in de zoveel tijd een drankje doen met je vrienden is natuurlijk erg leuk, maar soms wil je ook wel wat meer dan alleen een bezoekje aan de stamkroeg. Je wilt iets nieuws ervaren, iets bijzonders of geks doen, iets waar je het jaren later nog steeds over zult hebben. Die ene vriend die ergens vol op zijn plaat ging, iemand die in zijn eentje verdwaalde in een bos of de peptalk die iemand nodig had om zijn hoogtevrees te overwinnen. Wil je ook een onvergetelijke vriendendag beleven? In dit artikel helpen wij je op weg met de beste ideeën.


Er is ontzettend veel te doen voor vriendengroepen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Omdat iedere vriendengroep anders is structureren we dit artikel door onderscheid te maken door indoor en outdoor activiteiten te los van elkaar te plaatsen. Vervolgens maken we onderscheid tussen actieve en minder actieve activiteiten voor binnen en buiten. Dan weet je zeker dat er altijd iets leuks bij zit voor jouw vriendengroep.

Laten we snel van start gaan.

Indoor – Actief

1. Prison Escape

blank

Heb je altijd al eens willen bewijzen dat jij in staat zou zijn om uit een echte, zwaarbewaakte gevangenis te kunnen ontsnappen? Ga dan met je vrienden de deze bloedstollende uitdaging aan tijdens een Prison Escape avontuur. Hierbij probeer je uit een echte gevangenis te ontsnappen die bewaakt wordt door maar liefst 80 professionele acteurs. Smeed duistere plannetjes samen met je cel genoten om uit handen te blijven van de gevangenisbewaarder en voor eens en altijd de vrijheid van de buitenwereld te kunnen omarmen.

Prison Escape is een zeer professioneel georganiseerd spel en is dus niet op iedere dag beschikbaar. Je kunt daarom op de website kiezen voor enkele data en tijdstippen die voor jou vriendengroep schrikken.

2. Paintball

Een echte klassieker voor vriendengroepen die niet vuil zijn van wat actie. Vrijwel overal in Nederland is het mogelijk om te paintballen met vrienden. Kijk hier eens bij de beste indoor paintball locaties van Nederland. Op iedere locatie kun je bepaalde varianten spelen op paintball. Zo zijn er locaties waar je zelfs in een minitank kunt rondrijden, bestaan er uiteraard de klassieke vrijgezellenversies waar je met een kostuum door het speelveld rent en nog veel meer waanzinnige ideeën. Heb je nog een meningsverschil met een van je vrienden, dan is paintball de uitgelezen kans om de strijd aan te gaan.

3. IJskarten

Grote kans dat je wel eens hebt gekart met je vrienden. Met kleine wagentjes over een kronkelig circuit heen crossen om te zien wie er de beste stuurmanskunst heeft. IJskarten brengt een hele nieuwe dimensie aan het karten naar voren omdat het niet alleen meer gaat om snelheid, maar ook om de behendigheid en techniek. Hoewel je nog steeds snelheden van circa 50 km per uur kunt halen met een ijskart, zul je alles uit de kast moeten halen om niet uit de bocht vliegen en als laatste over de finish te komen. Er zijn diverse plekken in Nederland waar je kunt ijskarten, maar je moet er wel rekening mee houden dat ijskarten niet overal het gehele jaar georganiseerd kan worden. Vaak wordt er namelijk gebruik gemaakt van ijsbanen waar normaal op geschaatst wordt. Bekijk hier ons artikel over ijskarten en waar je dat in Nederland kunt doen.

4. Indoor skydiving

Hoogtevrees, maar toch het ultieme gevoel van skydiven ervaren? Indoor skydiven is dan the place to go voor jou en je vrienden. Ooit ontstaan als oefen methode voor militairen kunnen ook jullie nu oefenen hoe het is om uit een vliegtuig te springen en met bijna 200 kilometer per uur naar beneden te vallen. In dit geval zorgt een enorme windturbine ervoor dat jij precies in de lucht kunt blijven hangen en daarbij zelfs enkele stunts kunt uitvoeren. Natuurlijk is het in het begin helemaal niet zo eenvoudig om jezelf te balanceren en zul je misschien thuiskomen met een paar bulten, maar die zijn het helemaal waard.

Als beginners krijgen jullie uiteraard ondersteuning van een professional die jullie precies uitlegt hoe je kunt blijven zweven. Over het algemeen zal eerst iedereen geholpen worden, om behendigheid te trainen in de wind tunnel en vervolgens kun je nog een keertje terug om iets meer capriolen uit te halen. Wil je echt helemaal het gevoel hebben dat je uit een vliegtuig bent gesprongen, dan is het ook mogelijk om te indoor skydiven met een virtual reality bril op. In dat geval verlaat je voor heel even deze wereld en hang je ineens in de lucht boven Hawaï of San Diego. Beslist één van de meest onvergetelijke ervaringen die je met je vrienden zult hebben.

5. Stuntman voor een dag

James Bond, Jason Statham of Jason Bourne zijn vast geen onbekende filmacteurs voor je. En hoewel jouw naam misschien niet met een J begint, is het voor jou ook mogelijk om je eigen actiefilm op te nemen en stunts te doen. Samen met je vrienden kun je namelijk naar een filmset locatie komen, waar je diverse stunts zelf kunt doen. Heb je al eens (veilig) aangereden willen worden door een auto of willen acteren voor een in Hollywood gebruikt ‘greenscreen’? Dan is dit je kans. Onder begeleiding van professionele stuntmannen en stuntvrouwen word je van alles bijgebracht over het leven van een stuntman. En het mooiste van alles? Alles wordt vastgelegd op film. Gillende vrienden die van de motorkap van een auto afrollen, spectaculaire shots van een film gevecht of een vrije val zorgen ervoor dat jullie de show kunnen stelen bij terugkomst.


Indoor – Inactief

6. Moorddiner

blank

Houden jullie van eten, maar is drie uur zonder extra vermaak aan tafel zitten net iets te veel voor je geduld, dan kan een moorddiner een erg leuke aanvulling zijn. Wanneer je vriendengroep groter is dan ongeveer 10 personen kun je op diverse locaties in Nederland dan het uitdagende moorddiner spelen. Daarbij moet je proberen tussen de gangen van het diner door, te achterhalen wie een bepaalde moord hebt gepleegd. Daarbij verzamel je bewijsstukken die de uiteindelijke dader aan moeten wijzen aan het einde van het diner. Een groot voordeel is dat je het moordspel overal kunt spelen – zelfs thuis – wanneer je de organisator van dit spel bij jullie uitnodigt. Je moet dan wel zelf zorgen voor eten en drinken, maar het spel zelf wordt volledig uit handen genomen.

7. Partyboot

Heb je een wat grotere vriendengroep, dan kan een partyboot een onvergetelijke ervaring zijn voor iedereen. Want hoe vaak ga je nou met al je vrienden op een boot en kun je een avond of middag invullen hoe je dat zelf wilt? Is één van je vrienden DJ of misschien wel zanger, wil je een barbecue op het water organiseren of gewoon gezellig muziek luisteren terwijl je door het water heen glijdt? De mogelijkheden zijn vaak eindeloos wanneer je een boot wilt huren met je vrienden. Het spreekt voor zich dat je wel in de buurt van een rivier of zee moet zijn voor een partyboot, maar gelukkig is in Nederland een echt Waterland en kun je altijd ergens in de buurt een goed feestje bouwen. Bekijk hier waar je in Nederland een partyboot kunt huren voor jouw vriendengroep.

8. Arcadehal

Nostalgie alom in een arcadehal. Spelletjes uit de negentiger jaren die zijn gemoderniseerd in een hedendaags jasje. Nederland heeft een flink aantal arcadehallen die, ieder voor zich, bijzondere spelletjes en activiteiten aanbieden. Waar je vroeger alleen maar 2D computerspelletjes kon spelen, is het anno 2019 mogelijk om zelfs 4D-spellen te spelen en bieden sommige arcadehallen zelfs virtual reality aan. Gelukkig kun je bij de meeste locatie ook niet alleen maar spelletjes spelen, ook is het vaak mogelijk om in het direct naastgelegen restaurant of bar een gezellig drankje vooraf of achteraf te doen. Wil jij zien hoe de arcade hallen in een nieuw jasje zijn gehesen en daag je graag je vrienden uit voor een spannende autorace, dance battle of air hockey contest? Hier vind je de 10 leukste arcade hallen in Nederland.


Outdoor – Actief

9. Wipeout

Wie kent het niet. Lachen om mensen die onderuitgaan tijdens het programma Wipeout op de Nederlandse televisie. Net als je dacht dat die snelle persoon het record zou breken, worden ze vol geschept door een levensgrote bokshandschoen, krijgen ze een klap in het gezicht die je als kijker bijna zelf voelt en eindigde deze persoon ondersteboven in het water. Je zult je hoe dan ook wel eens afgevraagd hebben of dat het jou ook zou lukken om de eindstreep te halen. Gelukkig heb je nu de mogelijkheid, want Wipeout is ook te doen als vriendenuitje. Op verschillende parcours in Nederland bewijs je wie van van jouw vrienden het fitste is, of juist het meeste doorzettingsvermogen heeft.

Wil je je een dagje Wipeout doen met je vrienden? Hier kun je dat doen.

10. Buggy rijden

Ben op zoek naar een activiteit waar snelheid, avontuur en motorisch geweld met elkaar samenkomen? Dan is buggy rijden echt wat voor jou en je vrienden. Met bloedstollende snelheden raas je over onverharde paden en kun je genieten van de prachtige, vaak bosrijke omgeving of op het strand. Buggy rijden kan op verschillende plekken in Nederland, waarbij je ook nog de mogelijkheid hebt om diverse excursies of pakketten af te nemen. Zo kun je het uitje bijvoorbeeld combineren met een barbecue om de dag goed af te sluiten. Bekijk ook onze artikel waar je kunt buggy rijden in Nederland.

11. Bijlwerpen

blank

De dagen waarop een bijl alleen maar werd gebruikt voor het hakken van hout zijn verleden tijd. Het is nu namelijk ook mogelijk om te bijl werpen, waarbij je probeert de pijl van een grote afstand in een blok hout te gooien. Het lijkt misschien makkelijk maar er komt een hele kunst bij kijken voordat dit lukt. Daarom is het mogelijk om een uurtje te bijlwerpen met je vrienden, om te zien wie dit kunstje het snelst onder de knie heeft. Er zijn diverse locaties waar je in Nederland kunt bijlwerpen, maar het is geen sport die massaal beoefend wordt. Daarnaast houd je je waarschijnlijk ook niet een hele dag bezig met bijlwerpen dus kan het handig zijn een activiteitencentrum te zoeken waarbij je meer kunt doen dan alleen deze activiteit.

12. Dropping

We kunnen allemaal onze eerste dropping nog wel herinneren. Waarschijnlijk met school of de scouting werd je door de docenten of leiding ergens afgezet en moest je je weg terug zien te vinden naar het kamp. Hoewel een dropping natuurlijk erg leuk is om te doen, om dit te organiseren met vrienden krijg je al snel de situatie dat er dus minimaal 1 persoon niet mee kan doen. Gelukkig zijn er enkele bedrijven die zich specialiseren in het organiseren van onvergetelijke droppingen. Wat dacht je van een dropping in de Veluwe, waarbij je niet gewoon met een simpele auto wordt afgezet, maar in legertrucks of zelfs met een helikopter?

Door middel van gps-coördinaten probeer jij dan je weg terug te vinden naar de basis zonder al te veel te verdwalen, of juist expres wel natuurlijk. Uiteraard is een dropping het leukst en spannendst wanneer het in de avond gebeurd, met name op de Veluwe waar het ‘s avonds pikkedonker is. Dan zul je moeten vertrouwen op het licht van je zaklamp of de maan wanneer het een heldere nacht is. Wil je een dropping organiseren op de Veluwe? Hier vind je een activiteitencentrum die dat aanbiedt.

13. Dagtocht naar Parijs

Wil je een ander land onveilig maken dan alleen Nederland, dan kun je natuurlijk ook een dagtocht naar Parijs organiseren. Op ongeveer 500 kilometer van Utrecht gelegen is het helemaal niet zo heel ver naar Parijs. Daarom leent deze stad zich ideaal als bestemming voor een vriendendagje. Bezoek bijvoorbeeld de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe op bezoek Mickey Mouse in Disneyland. De mogelijkheden in Parijs zijn enorm en vaak hoef je niet eens zelf te rijden. Zo kun je eenvoudig met de Thalys naar Parijs, waarbij je binnen 3,5 uur al in het centrum van de stad staat. Uiteraard is het ook mogelijk om even heen en weer te vliegen, of met een georganiseerde busreis mee te gaan. Een dagtocht naar Parijs is een bijzonder uitje, waarbij je vooral veel tijd hebt om te connecten met je vrienden.


Outdoor – Inactief

14. Roofvogel workshop

blank

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om valkenier te zijn? Of hoe het is wanneer roofvogels letterlijk uit je handen eten? Dan kan een roofvogel workshop erg leuk zijn voor jou en je vrienden. Tijdens een workshop kun je onder andere met een kunstprooi op een grasveld lopen, waarna de roofvogel in een duikvlucht de prooi uit jouw handen grist. Vervolgens mag je als beloning echt stukje vlees aanbieden, wat een echt lekkernij is voor deze vogels. Vervolgens is de valkenier in staat om bijna alles te vertellen over roofvogels en heb je bij veel roofvogel workshops ook de kans om een show te zien met de vogels, die in de lucht de meest bizarre capriolen uithalen.

15. Pretpark

Wie zegt dat pretparken voor kinderen zijn? We hebben er waarschijnlijk allemaal onze eerste angsten overwonnen en herinneringen gecreëerd, maar de attracties zijn nog steeds hartstikke leuk om te doen, ook als je wat ouder bent. Ieder pretpark in Nederland heeft zijn eigen thema. Waar in de Efteling sprookjes tot leven komen, kun je in Walibi als waaghals juist zoeken naar attracties vol adrenaline en snelheid. Zo had Walibi met de Goliath zelfs het record voor de hoogste achtbaan van de Benelux, gevolgd door een vrijwel loodrechte afdaling naar beneden. Maar ook Duinrell is erg geschikt voor een dagje weg met vrienden. Hoewel de attracties buiten misschien vooral voor Kinderen zijn, is het Tikibad juist weer een leuke plek om rond te hangen, te zwemmen en je te verbazen over de snelheid van sommige glijbanen. Als een van de meest populaire zwemparadijzen van Nederland kun je je hier gegarandeerd een dagje vermaken. Lees meer over de leukste pretparken van Nederland.

16. Voetbalwedstrijd

De meeste mannen houden van voetbal, maar het kan natuurlijk zijn dat niet iedereen in jouw vriendengroep fan is van dezelfde voetbalclub. Heb je dan ook wel eens overwogen om een bezoek te brengen aan een neutrale club, waarbij je alleen gaat om naar het voetbal te kijken? Dit kan een amateurclub zijn maar natuurlijk ook een professionele club in de Eredivisie. Gezellig met je vrienden dezelfde ploeg aanmoedigen, klagen op de oneerlijke beslissingen van de scheidsrechter en naderhand gezellig een rondje doen tijdens de derde helft.

17. Barbecue workshop

Wat is er makkelijker dan het laten organiseren van een heerlijke BBQ-workshop. Kwalitatieve stukken vlees grillen als een echte Masterchef. Tijdens een BBQ-workshop ga je niet alleen maar leren hoe je een stukje vlees bereiden, ook word je van alles bijgebracht over bereidingsmethodes, zodat jij thuis de show kan stelen met hamburgers zoals niemand ze ooit geproefd heeft. BBQ-workshops zijn te organiseren in verschillende soorten en maten en je vindt ze op diverse locaties. Wat dacht je van een zonnige BBQ-workshop aan het strand van Scheveningen, waar de heerlijke barbecue lucht je tegemoetkomt terwijl je met je voeten in het zand staat en een kleurtje opdoet in de zon? Uiteraard kun je achteraf genieten van al het bereidde eten en ga je uiteraard niet met een lege maag naar huis. BBQ-workshops zijn ideaal om te combineren met één van de andere activiteiten die je in deze lijst voorbij hebt zien komen. Wil jij ook lekker eten en tegelijkertijd de kunst afkijken van een Topchef? Lees meer over de barbecue workshop en waar je deze kunt doen.


Een dagje weg met je vrienden is niet zomaar maar een uitje. Het is een dag waar de onderlinge banden worden aangesterkt, onvergetelijke herinneringen worden gecreëerd en wellicht zelfs indrukwekkende dingen beleefd die je later aan je kinderen wilt vertellen. Zoek je ook ideeën voor bijvoorbeeld een weekendje weg met je vrienden, kijk dan eens naar deze 10 leuke activiteiten in de Ardennen. Ben je op zoek naar activiteiten voor een vriendendag waarbij je niet zoveel geld wilt uitgeven, dan kan dat ook natuurlijk. Neem dan eens een kijkje bij ons artikel met de tien leukste activiteiten om te ondernemen met weinig geld.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag