Waar vind je een goedkope kledingkast?

Waar vind je een goedkope kledingkast?

Laatst bijgewerkt: 23 mei 2019

Een kledingkast is onmisbaar, maar waar vind je een goeie als je er één nodig hebt, maar krap bij kas zit? Gelukkig zijn er prima winkels waar je er een kan kopen voor een zachte prijs. In dit artikel zochten we uit wat de winkels zijn waar je goedkoop een kledingkast aan kan schaffen. Gelukkig is daar best wat keuze in, zodat je goed kan slagen voor een kast die nog jouw smaak is ook. Hieronder vind je alle tips.


Algemene tips voor als je een goedkope kledingkast wilt vinden

Goedkope kledingkasten zijn prima te vinden, al kan je dan niet de meest grote of luxe kast verwachten. Als je op zoek gaat naar een goedkope kledingkast, zoek dan eerst bij de kant en klare kasten bij de desbetreffende winkel. Maatwerkkasten zoals schuifwand kasten of de IKEA Pax serie worden zelfs bij goedkopere winkels of ketens, vaak alsnog prijzig. Een goedkope kledingkast is dus over het algemeen een eenvoudige, kant en klare kast. Ook het kledingrek is vaak erg goedkoop. Dit is meer een leuke manier om je kleding ‘te showen’ dan echt een kast.

Wil je toch heel graag een maatwerk kast voor een zachte prijs, dan kan je je daar natuurlijk prima op oriënteren. Bij Ikea of de Slaapkamerconcurrent zijn de prijzen (voor maatwerkbegrippen) niet hoog. Wel zal je de tijd moeten nemen om de kast zelf te monteren (montage inbegrepen is altijd duurder).
Er zijn veel winkels waar je allerlei kasten kunt kopen, dus op het gebied van kledingkasten kan je prima prijzen, materialen en kwaliteit vergelijken.


Krap bij kas? Probeer het eens tweedehands.

Als je snel een nieuwe kledingkast nodig hebt, maar je een krap budget hebt, wil Marktplaats nog weleens helpen. Kledingkasten zijn relatief grote artikelen, waar mensen soms snel vanaf willen. Misschien kom je er zelfs één tegen die nog mooi is ook, en die je voor een zachte prijs aan kan schaffen.
Hou bij een kledingkast kopen op Marktplaats wel rekening met het vervoer: kan de kast uit elkaar gehaald worden en past alles in de auto? Zoja, dan kan je wellicht een prima koop doen, die nog duurzaam is ook.

Een tweedehands winkel bezoeken is ook een optie. Er zijn veel tweedehands winkels, en misschien kom je daar net jouw perfecte kledingkast tegen voor een mooie prijs.
Lees ook eens dit artikel eens over het pimpen van een oude kast die je thuis hebt staan.


Goedkope kledingkast kopen bij Jysk

Jysk is net als Ikea, een Scandinavische woonwinkel. Jysk is nog net wat goedkoper. Vanaf 75 euro koop je er een stevige, eenvoudige kledingkast. Jysk verkoopt ook stoffenkledingkasten vanaf 25 euro. Zulke kledingkasten lijken een beetje op een tent: het is een kledingrek met stof eromheen. Je bent bij Jysk dus erg goedkoop uit wat betreft kledingkasten. Jysk heeft een online shop en fysieke winkels. Die laatste kan je vinden aan verschillende woonboulevards in Nederland, zoals in Rotterdam.

De keuze in goedkope kledingkasten is erg groot bij Jysk: een grotere kledingkast voor in een tweepersoonskamer, koop je al vanaf 225 euro in een aardig design.


Degelijke kledingkasten voor een zachte prijs bij Beter Bed

Beter Bed is een uitstekend, degelijk merk als het gaat om alle spullen voor in je slaapkamer. Deze winkel is niet zo goedkoop als Kwantum of Jysk, maar nog steeds zijn er ook prima, goedkope kasten te vinden. De kwaliteit van Beter Bed kledingkasten is wat hoger dan de kwaliteit die je bij de echte prijsvechters vindt. Het idee van Beter Bed is namelijk dat een kast een investering is voor de lange termijn, dus dat deze lang mee moet kunnen gaan. Bijzonder design kan je er niet verwachten, maar wel degelijkheid voor een redelijk zachte prijs.
Vanaf 190 euro kan je bij Beter Bed bijvoorbeeld degelijke draaideurkasten vinden.

Het assortiment kledingkasten bij Beter Bed is modern, basic en degelijk. Het is een redelijk ruime collectie met kleuren zoals zwart, wit, hout en kasten met spiegels.
Beter Bed heeft een webshop en er zijn fysieke winkels door heel Nederland te vinden.

https://nl.pinterest.com/pin/221450506665661299/

https://nl.pinterest.com/pin/AfzT0Ypi8qWlt_WD2qYJCfQ_AIu8IUxfQVCtCf07CGn1N7mkrsO8Jf0/


Kledingkasten bij Leen Bakker

Leen Bakker verkoopt kledingkasten in verschillende prijsklassen, waaronder een groot aantal uitstekende, goedkope kasten. Bij Leen Bakker kan je een prima kledingkast kopen vanaf 76 euro (spaanplaat). Mensen zijn over het algemeen tevreden over de prijs-kwaliteit verhouding van Leen Bakker.
Er is een ruime keuze bij Leen Bakker:

  • Kasten met spiegels
  • Kasten met een combinatie van lades en deuren.
  • Kledingkasten uitgevoerd in meerdere kleuren
  • 3-deurs kledingkasten vanaf 110 euro.

De keuze bij Leen Bakker is groot, ook met een beperkt budget.

Hieronder zie je enkele voorbeelden van Leen Bakker kledingkasten. Het design is typisch Leen Bakker. Let op, want het kan zijn dat onderstaande kasten niet meer in de recente collecties zitten.

https://nl.pinterest.com/pin/449585975300840818/

https://nl.pinterest.com/pin/346777240058460529/


Goedkope kledingkasten bij Ikea

Het prettige van Ikea is dat ze in elke prijsklasse wel kledingkasten hebben, zo ook in de lagere. Daarbij biedt Ikea een zeer ruime keuze. Open kledingkasten, schuifdeurkasten en ladekasten: je kan ze er allemaal vinden voor een mooie prijs. Sommige items wisselen per collectie, terwijl andere kledingkasten al jaren te koop zijn.
De collectie betaalbare kledingkasten van Ikea is groot, en op de website kan je op verschillende manieren zoeken naar jouw perfecte meubel. Je kan zoeken per systeem, serie of type kast.

De kwaliteit bij Ikea is weliswaar niet heel hoog (wel goed genoeg om een aantal jaren mee vooruit te kunnen) maar wel vertrouwd. Net als bij andere Ikea meubelen die je misschien in huis hebt, weet je waar je aan toe bent. Daarbij houdt Ikea altijd rekening met de verschillende interieurstijlen.
Als je een kast online bestelt bij Ikea, moet je wel altijd rekening houden met de verzendkosten die daarbij komen kijken. Handig is trouwens dat je de voorraad in de winkel kan controleren als je een kast in de winkel wilt k0pen. Zo maak je geen rit voor niets naar de Ikea.

https://nl.pinterest.com/pin/438045501254591571/


Kledingkasten voor een lage prijs bij de Slaapkamerconcurrent

In je zoektocht naar een goedkope kledingkast is de Slaapkamerconcurrent een shop die je zeker mee moet nemen in je oriëntatie. Je vindt er draaideurkasten, zweefdeurkasten, en kasten met een schuifdeur. Elke kledingkast is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen, zodat je een kast kan vinden die goed aansluit bij je interieur.
De slaapkamerconcurrent heeft fysieke winkels en een webshop. Een voordeel van de fysieke winkel is dat je meteen advies kan vragen.
Het design van de goedkope kledingkasten bij de slaapkamerconcurrent is stijlvol en functioneel. Het zijn degelijke kasten. Als je voor een echt heel lage prijs een kledingkast wilt, is de slaapkamerconcurrent niet het beste adres. Wil je goedkoop uit zijn, maar toch enige keuzemogelijkheid hebben, dan is het een prima adres.

https://nl.pinterest.com/pin/703124560543042232/


Goedkope kledingkasten bij Kwantum

Kwantum is zonder enige twijfel één van de goedkoopste winkels waar je een kledingkast aan kunt schaffen. Bij Kwantum kan je een kledingkast kopen vanaf 20 euro. Dit is dan een lichte, invouwbare stoffen kledingkast. De eenvoudigste die je kan hebben dus. De kledingkast keuze bij Kwantum is laag qua prijs, maar heel eenvoudig en niet erg uitgebreid. Goedkoop en makkelijk is het wél, en er zitten zelfs enkele trendy meubelen tussen, zoals de lockerkast.
Voor een ultra goedkope kledingkast is het slim om ook even bij Kwantum te kijken.


Er zijn verschillende adressen voor een goedkope kledingkast

Goedkoop een kledingkast kopen is gelukkig prima mogelijk. Met name Jysk, Ikea, Leen Bakker en de Slaapkamerconcurrent bieden veel mogelijkheden op dit gebied. Wil je echt zeer goedkoop uit zijn, dan is tweedehands een kast kopen bij een kringloopwinkel of op marktplaats ook een optie.
Jysk, Ikea, Leen Bakker en de Slaapkamerconcurrent bieden een ruime keuze als het gaat om goedkope kledingkasten. Met name bij Leen Bakker is er een ruim assortiment, ook voor een beperkt budget.
Kledingkasten bij Beter Bed zijn net wat prijziger, maar ook wat steviger en degelijker. Als je een tijdlang met je (goedkope) kledingkast wilt doen, is het slim om je ook bij Beter Bed te oriënteren.

Een andere tip om zoveel mogelijk uit een krap budget te halen, is soortgelijke kledingkasten van verschillende winkels vergelijken in prijs, materiaal en eventueel service. Zo weet je zeker dat je de beste kledingkast koopt voor een zachte prijs.

 foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Woning

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag