Afvallen met kaneel; is het mogelijk?

Kaneel is een klassieke smaakmaker voor veel van onze gerechten. De specerij is eigenlijk wel in ieder keukenkastje te vinden en wordt met name gebruikt voor allerlei zoetigheden. Niet alleen is kaneel heel lekker, maar er wordt ook nog eens beweerd dat het gebruik van kaneel veel voordelen heeft tijdens het afvallen. Hieronder lees je waarom kaneel goed zou zijn voor de lijn en of je kunt afvallen van kaneel. Tevens hebben we hieronder twee diëten voor je geselecteerd die, net als een kaneel, je bloedsuikerspiegel in balans houden. Deze onderstaande diëten zorgen ervoor dat je vaarwel zegt tegen slechte gewoontes en weer een gezond voedingspatroon aanleert.


20 Dagen Suikervrij logo

20 Dagen Suikervrij

In ons dagelijkse eetpatroon eten we bewust, maar ook onbewust veel te veel suikers en koolhydraten. Denk maar aan alle vruchtensappen, koolzuurhoudende drankjes, taartjes, bewerkt voedsel, pizza en pasta. Deze koolhydraten zorgen ervoor dat onze bloedsuikerspiegel stijgt en dat je na een korte tijd alweer honger hebt. Het 20 Dagen Suikervrij dieet is een dieet dat de hunkering naar suikers en koolhydraten stopt. Je hormonen van je lichaam komen in balans, je bloedsuikerspiegel komt in balans en je kunt overgaan tot het verbranden van vet. Het programma is speciaal opgesteld voor vrouwen van 40 jaar en ouder, maar kan ook gerust gevolgd worden door het hele gezin. Je ontvangt bij het dieet het 20 Dagen Suikervrij dieetboek, de bijbehorende recepten, de weekschema’s en allerlei leuke bonussen.

Bezoek 20 Dagen Suikervrij
PuurFiguur logo

PuurFiguur

De naam zegt het al een beetje, bij dit dieet worden er namelijk pure en ingrediënten gebruikt en krijg je alle essentiële voedingsstoffen binnen om effectief af te vallen. Dit doet PuurFiguur aan de hand van het Simpel Slank plan waarmee je langzaam kunt toewerken naar een gezondere levensstijl. Tijdens het dieet wordt bewerkt voedsel laten staan en leer je om de juiste ingrediënten te gebruiken om jouw bloedsuikerspiegel en hormonen in balans te brengen. Het Simpel Slank plan voorziet jou van heerlijke, gezonde en gevarieerde recepten waarmee je al snel je overtollige vet zult gaan verbranden. Zo zul je zien dat je lichaam niet meer hunkert naar suikers en koolhydraten en dat eetbuien verleden tijd zijn. Je ontvangt bij het bestellen van dit dieet het Simpel Slank plan e-book, het e-kookboek met alle weekmenu’s en 70 heerlijke recepten en je kunt eventueel gebruik maken van een online afslankhulp.

Bezoek PuurFiguur

Wat is kaneel?
Kaneel is een eeuwenoude smaakmaker en wordt gebruikt als specerij in koude en warme gerechten. Het woord kaneel komt van het Latijnse woord canella en betekent stokje. Van oorsprong komt kaneel uit Sri Lanka, maar tegenwoordig wordt kaneel in veel landen met een tropisch klimaat geproduceerd. Deze onmisbare en geliefde specerij wordt na het productieproces vervolgens over de hele wereld geëxporteerd.

Kaneel komt van de bast van de kaneelboom. De dunste binnenste bast rolt vanzelf op, waarna het gedroogd wordt en de bast eruit ziet als een kaneelstokje. De rest van deze bast wordt vermalen en vind je terug als kaneelpoeder. Een theelepeltje kaneelpoeder bevat ongeveer 15 kilocalorieën en belangrijke vitaminen en mineralen.


Kun je afvallen met kaneel?

Kaneel is niet alleen bij velen een welbekend favoriet in de keuken. Er wordt namelijk ook geclaimd dat je zou kunnen afvallen met kaneel. De specerij wordt namelijk vandaag de dag vaak als superfood gezien die zeker zijn voordelen zou hebben tijdens het lijnen. Er is op internet veel te vinden over de positieve eigenschappen van kaneel tijdens het afvallen. Allereerst zou kaneel helpen om je bloedsuikerspiegel in balans te houden en minder insuline aan te maken. Dit heeft zijn voordelen voor het verbranden van vet en de processen van je stofwisseling.

Ten tweede zou kaneel goed zijn voor je cholesterol. Het derde voordeel is, dat kaneel een goede antioxidant is voor het lichaam en het verouderingsproces tegengaat. Ten derde verzadigt de specerij goed en is kaneel een goede vervanger voor zoetstoffen in je gerechten. Door kaneel als vervanger te kiezen zorg je er dus voor dat je uiteindelijk minder suiker binnenkrijgt.

Tot slot heeft kaneel geneeskundige eigenschappen waardoor het ook ontstekingen kan remmen en verlichting kan geven. Al deze voordelen van kaneel kun je het beste met een korreltje zout nemen. Kaneel is namelijk wel een gezonde specerij, maar wil je effectief en gezond afvallen dan komt hier toch echt meer bij kijken dan het ‘wondermiddel’ kaneel.


Gezond eetpatroon

Het gaat bij het afvallen namelijk om een gezond eetpatroon en het ontwikkelen van een andere levensstijl. Voor een gezond dieetschema is het aan te raden om elke dag alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. De belangrijkste voedingsstoffen voor ons lichaam zijn koolhydraten, eiwitten en vetten. Helaas krijgen we vaak teveel koolhydraten en ongezonde vetten binnen, waardoor de voedingsstoffen niet meer in balans zijn. Wil je afvallen dan is het aan te raden om de hoeveelheid koolhydraten te verminderen en meer eiwitten en gezonde vetten te nemen.

Kun je wel wat extra stimulans gebruiken of weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Dan raden we je aan om een gezond dieet te volgen. Zo weet je precies wat je elke dag mag eten, krijg je lekkere en gezonde recepten en heb je een stok achter de deur om jouw streefgewicht te halen. Uiteraard kun je kaneel gerust toevoegen aan je eetpatroon als je aan het lijnen bent. Let er wel op dat je niet meer dan één eetlepel kaneel per dag neemt. Van overmatig gebruik van kaneel kun je namelijk last krijgen van leverschade en kan het de bloedstolling remmen.


Hoe kun je kaneel toevoegen aan je dieet?

We kennen kaneel natuurlijk vooral van de smaakmaker aan zoete en meestal ongezonde gerechten. Denk maar aan appeltaart, cake, koekjes en toetjes. Maar wist je dat je kaneel ook voor hele andere gerechten kunt gebruiken? Hieronder vertellen we je aan welke gezonde gerechten je kaneel kunt toevoegen. Zo kun je net die extra touch geven aan je gerechten en kun je blijven variëren in je dieetschema. De volgende gerechten of producten zijn heerlijk met een snufje kaneel:

 • Kaneel door yoghurt of kwark
 • Kaneel door de groene thee
 • Appelschijfjes en kaneel op brood en even in de magnetron stoppen
 • Kaneel door de muesli of granola
 • Kaneel door de havermout of overnight oats
 • Kaneel door de couscous salade
 • Kaneel door het stoofpotje
 • Kaneel door de smoothie
 • Kaneel door de fruitsalade
 • Kaneel door de rabarber of appelmoes
 • Kaneel door de tajine
 • Cinnamon challenge

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen Eten & drinken

Copyright Dik.nl 2017 | Producten en diensten vergelijken op prijs en kwaliteit