Wat kost een elektrische garagedeur?

Wat kost een elektrische garagedeur?

Laatst bijgewerkt: 11 oktober 2018

Je wilt een nieuwe elektrische garagedeur. Wellicht ben je net verhuisd, heb je je garage verbouwd, of ben je gewoon toe aan wat anders. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, er is een grote keuze in elektrische garagedeuren. Misschien volstaat een simpele deur voor jou (v.a. €900), of wil je juist een elektrische garagedeur die open gaat als je aan komt rijden. Benieuwd wat dat moet kosten? Wij zetten graag op een rijtje welke zaken meespelen bij het bepalen van de uiteindelijke prijs van jouw garagedeur.


Je elektrische garagedeur

Wat is het heerlijk om een garage te hebben! Hier bewaar je het gereedschap, de fiets, het speelgoed van de kinderen en natuurlijk de auto. Je bent hier bezig met projecten of misschien is je voorraadkast wel in deze ruimte. Je wilt je bezittingen achter slot en grendel opbergen: een garagedeur is dan van groot belang. De deur heeft ook invloed op het uiterlijk van je huis. Je wilt natuurlijk een garagedeur die past bij de buitenkant van je huis. Je kunt kiezen uit verschillende soorten deuren en materialen en op welke manier de garagedeur op afstand open kan. Met je mobiel bijvoorbeeld, of toch liever met een afstandsbediening? Er zijn genoeg opties.


Verschillende soorten garagedeuren

De keuze in verschillende soorten deuren is reuze! Er zijn zo veel verschillende soorten elektrische garagedeuren, dat er sowieso eentje naar jouw wens te vinden is. De meest voorkomende deuren zijn kanteldeuren en openstaande deuren. Misschien heb je liever een sectionaaldeur, die rolt, of wil je een loopdeur zodat je gemakkelijk je garage in en uit kunt. De keuze voor de soort garagedeur heeft invloed op de uiteindelijke rekening die je betaalt.

 • Kanteldeuren (prijsindicatie met montage: +- €900)
  Zoals de naam al zegt: deze deur gaat kantelend open
 • Sectionaaldeuren (prijsindicatie met montage: +- €1000)
  Dit zijn deuren die ‘rollen’, handmatig of elektrisch
 • Openslaande deuren en zijwaartse deuren (prijsindicatie met montage: +- €4500)
  Net als normale deuren in het huis gaan deze zijwaarts open
 • Loopdeuren (de prijs voor een loopdeur in je garage is vanaf €250)
  Daarmee kun je snel in en uit de garage, handig!
 • Paneel garagedeuren (prijsindicatie met montage: +- €1200)
  Deze garagedeuren worden automatisch opgetrokken

Verschillende soorten materiaal

Omdat een garagedeur van verschillende soorten materiaal kan worden gemaakt, kun je je deur helemaal op jouw smaak en de rest van je huis afstemmen. Hout kun je bijvoorbeeld verven in een kleur naar wens. Of ga jij liever voor staal of kunststof garagedeuren? Het materiaal van je elektrische garagedeur is erg belangrijk voor de uitstraling én het gebruik van je hele garage. Als je vaak klust in de ruimte, is het fijn dat je garage goed isolerend is. Zo hoef je het tijdens het klussen niet koud te hebben. Als je de garage eigenlijk alleen gebruikt voor het parkeren van je auto, is dat weer wat minder belangrijk. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de prijs kan erg verschillen.

Kunststof

De garagedeur van kunststof is heel populair. Dat is met een reden: de prijs van een kunststof garagedeur is bijvoorbeeld lager dan een houten deur. Een garagedeur van kunststof zal je gemiddeld €500 kosten, afhankelijk van de hoeveelheid materiaal. Het materiaal is isolerend en de deuren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dat klinkt goed, maar de kleuren kunnen gaan vervagen in de loop van de jaren en kunststof is erg licht materiaal dat niet zo goed tegen een stootje kan.

Stalen

Ook een stalen deur heeft een lange levensduur en het heeft een stoere uitstraling. Het materiaal is wel aan de duurdere kant en isoleert minder goed dan een kunststof garagedeur. De prijs voor een stalen deur is gemiddeld: een sectionaaldeur van staal kost je ongeveer €1000. Staal is ook goed te combineren met andere materialen, wat de prijs kan drukken.

Hout

Een garagedeur van hout staat prachtig: een deur van hout geeft een prachtige uitstraling aan bijna elke stijl huis. Het materiaal is stevig en gaat lang mee. Een ander pluspunt is dat je geen last zal hebben van roest. De nadelen die aan dit materiaal kleven: houten garagedeuren zijn een stuk duurder dan andere materiaal als kunststof of staal en je deur zal regelmatig een nieuwe schuur- en verfbeurt nodig hebben. De gemiddelde prijs van een houten garagedeur is best aan de hoge kant: voor een houten sectionaaldeur betaal je rond de €2200, voor een kanteldeur van hout zo’n 3000 euro.

De keuze van het materiaal heeft natuurlijk ook invloed op het uiteindelijke kostenplaatje van je elektrische garagedeur. Het is daarom goed op de plus- en minpunten van elk materiaal voor jezelf op een rijtje te zetten. Ga jij voor een duurdere, maar prachtige elektrische garagedeur van hout? Of toch liever voor het goedkopere maar goed isolerende kunststof materiaal voor je nieuwe deur?


Op afstand openen van je garagedeur

De keuze voor het automatisch of het handmatig openen van je garagedeur speelt ook mee in de prijsopbouw. Het is natuurlijk geweldig om vanuit je auto of je tuin de garagedeur te kunnen openen. Wat een gemak! Het zal je niet verbazen dat de aanschaf van een automatisch te openen garagedeur iets kostbaarder is dan een deur die je zelf moet open doen. Dat kan al gauw heel wat tientjes schelen.

Je kunt kiezen voor een automatische roldeur, kanteldeur, openslaande garagedeur of sectionaaldeur. Deze type deuren kun je op afstand bedienen. Hoe werkt dat dan precies? Er zijn verschillende manieren: je kunt de deur bedienen met je mobiele telefoon (een pakket met een app kost je +- 170 euro), een afstandsbediening(circa 280 euro) , je vingerafdruk (ongeveer driehonderd euro) of een draadloos kastje met een knop (rond de €150,-). Het is ook mogelijk op een loopdeur in je elektrische garagedeur te plaatsen, zodat je ook handmatig in je garage kunt komen. Voor zo’n loopdeur betaal je ongeveer 250 euro.


Deze zaken spelen ook mee

Er zijn ook andere punten die meespelen in de eindprijs van je elektrische garagedeur. De grootte van de deur, bijvoorbeeld: een kleine deur kost vanzelfsprekend meer dan twee enorme deuren. Bij het opvragen van een offerte is het belangrijk dat je de afmetingen van je garagedeur goed in beeld hebt.

Ook het uurtarief van de monteur is bepalend voor de rekening. Het uurtarief kan tussen de dertig en honderd euro liggen. Vergelijk daarom goed en let op de prijs-kwaliteitsverhouding. Zoek ook naar recensies op het internet en vraag vrienden en familie naar eventuele ervaringen. Zo kom je uit bij de monteur die het beste bij jouw klus past. Montagekosten en tijd voor het inmeten van je nieuwe deur zijn zaken die bij het uurtarief van de monteur horen.

Moeten de oude garagedeuren verwijderd worden of moet er een heel stuk van de gevel af om de nieuwe elektrische deuren te plaatsen? Dat zijn ook zaken om rekening mee te houden. Doe dit niet zelf: een vakman weet precies hoe hij te werk moet gaan. Daarbij kun je ook altijd terugvallen op de garantie. En dat is ook wat waard!

Ook moet het afval worden afgevoerd, wat ook geld kost: tussen de honderd en 300 euro, afhankelijk van het gewicht van het afval. Je kunt ervoor kiezen om het afvoeren zelf te doen. Rij bijvoorbeeld een aantal keer met je eigen auto naar de stort, of huur eenmalig een busje. Het kost wel wat moeite, maar dat zal je aan de eind van de streep wel geld besparen (zie onze bespaartips hieronder).


Conclusie: zo krijg jij het eindbedrag van je garagedeur

Even op een rijtje: in deze stappen wordt de uiteindelijke prijs van je garagedeur duidelijk. Als je weet wat je precies wilt, kun je gemakkelijk de offertes van verschillende bedrijven met elkaar vergelijken.

1. Soort elektrische garagedeur
2. Materiaalkosten
3. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten


Extra bespaartips

Er zijn wat manieren om te besparen op de kosten van je nieuwe elektrische garagedeur. Het is handig om verschillende offertes op te vragen, zodat je voor de goedkoopste optie kunt gaan die toch bij je wensen past. Bijna alle bedrijven bieden een vrijblijvende offerte optie aan. Kijk dus rustig rond! Ga voor een monteur uit de buurt: dat scheelt in de voorrijkosten. Ook kun je ervoor kiezen om zelf het afval af te voeren. Dat is wel een klus, maar daar bespaar je een hoop geld mee. Kijk of er een mogelijkheid is voor een bulkkorting: misschien willen de buren ook wel een nieuwe elektrische garagedeur en kun je samen korting versieren bij de monteur. Wie niet waagt, wie niet wint!


Ben je er al uit? Jij weet nu welke soorten elektrische garagedeuren er zijn, dat je kunt kiezen uit verschillende materialen en dat er voor het open doen van de deuren meerdere opties zijn. Misschien wil je een loopdeur in de garage, zodat je gemakkelijk in en uit kunt lopen. In dit artikel lees je hoeveel geld je dat ongeveer gaat kosten. Wil je besparen? Een lokale monteur scheelt al flink in de kosten en als je het afval van het verbouwen van je garagedeur zelf afvoert, kun je ook heel wat centen besparen. Nu je precies weet hoe je nieuwe elektrische garagedeur eruit moet zien en hoeveel en welk materiaal je nodig hebt, kun je gemakkelijk de kosten bepalen. Vraag een offerte op en je perfecte elektrische garagedeur wordt werkelijkheid!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Woning Elektronica

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag