11 tips voor leuke houten muurdecoratie

11 tips voor leuke houten muurdecoratie

Laatst bijgewerkt: 7 januari 2019

Een egale witte muur of een van de muren in je huis een andere kleur is leuk. Een leuke, originele wanddecoratie is nog leuker. En wist je dat er ontzettend veel leuke én originele houten wanddecoraties zijn? In dit artikel geven we je een overzicht van 12 leuke houten muurdecoraties. Waarvan je er gegarandeerd iets leuks vind tussen zitten! 


1. Geheel houten muur element 

We beginnen groots, namelijk bij een gehele houten muur. Dit is ontzettend leuk voor een muur in je woonkamer of in je keuken. Of denk eens aan de schouw. Je kunt ook een houten element neerzetten in je kamer om een afscheiding te kenmerken, bijvoorbeeld tussen het zitgedeelte en de keuken. 

Deze decoratie is mogelijk in alle kamers van je huis in verschillende groottes. De kosten zullen afhangen van de grootte van jouw muur. Het best kun je hiervoor bij verschillende interieurbedrijven een offerte opvragen. 

https://nl.pinterest.com/pin/643170390511989571/  


2. De populaire houten wereldkaart

Mogelijk heb je deze al wel eens voorbij zien komen. De houten wereldkaart. Voor elke ontdekkingsreiziger is een wereldkaart aan de muur een must have. Je kent vast de scrapkaart wel. Maar echt origineel én stijlvol is een houten wereldkaart. 

De wereldkaart is aan de grote kant, waardoor het aan te raden is om deze in een grote open ruimte aan de muur te hangen. Zorg dat het niet te druk wordt, dus plaats daarbij niet al te veel andere decoraties aan de muur. Deze wereldkaart is onder andere verkrijgbaar bij bol.com voor €289,-. 

https://nl.pinterest.com/pin/400398223109040073/


3. Plankjes

Goedkoop en functioneel. Dat is de boekenplank ten voeten uit. Wil jij muurdecoratie voor een goede prijs, waar je ook nog eens wat mee kunt? Dan kun jij terecht bij de Ikea, Gamma of andere interieurwinkels. Plankjes creeëren meer ruimte in je woning, omdat je er spullen op kwijt kan zonder dat het zoveel ruimte in beslag neemt als een kast. Let wel op dat je ze niet te hoog (maar ook niet te laag) plaatst en dat het niet in de loop hangt, waar mensen hun hoofd kunnen stoten. 

Plankjes voor aan de muur zijn in allerlei verschillende lengtes, diktes en kleuren verkrijgbaar. Bij de Ikea heb je bijvoorbeeld al een plank met berkenpatroon voor maar €1,99. De bijbehorende plankdragers zijn €1,50 per stuk.

https://nl.pinterest.com/pin/521221356858863367/


4. Leuk gevormde plankjes

Ben jij wel eens klaar met die standaard boekenplank? Dan zijn er nog genoeg andere opties. Kijk eens naar deze onderstaande plankjes. Er zijn veel verschillende soorten, maten en vormen van boekenplankjes beschikbaar. En je hoeft er natuurlijk niet alleen boeken op te zetten. Ook een bloempot, cactus of fotolijst is leuk en sfeervol. 

Dit soort plankjes zijn bij veel verschillende winkels in allerlei maten verkrijgbaar. Een driekhoekige plank als muurdecoratie is bijvoorbeeld via Etsy te koop vanaf €17,00. Maar we raden je aan om zelf onderzoek te doen naar wat jij het leukste vindt, en goedkoopst!

https://nl.pinterest.com/pin/517139969695729839/


5. Klok 

Een andere functionele houten muurdecoratie is de houten klok. Wat minder makkelijk te vinden dan de plank, maar daardoor ook een stuk exclusiever en stijlvoller. Op frank.nl vonden we een mooi exemplaar voor €42,95. Het makkelijke van deze muurdecoratie is dat je het overal kan hangen waar je wilt. Let wel op dat het een makkelijk zichtbare plek is. 

https://nl.pinterest.com/pin/354236326920224735/


6. Plantenpotten

Houten plantenpotten voor aan de muur, heb je daar wel eens aan gedacht? In een eerder artikel schreven we over 10 tips voor planten aan de muur. Om een extra stijlvolle plantenpot aan de muur te hebben kun je gaan voor een houten plantenpot. Zo kun je een echt jungle effect op jouw muur creëren.

Je kan zelf aan de slag met een DIY plantenmuur door wat potten te kopen en deze te verwerken in een muur of op te hangen tegen de wand. Houten plantenbakken zijn onder andere te koop bij bol.com al vanaf €26,53. 

https://nl.pinterest.com/pin/519321400766163884/


7. Spiegel

Ben jij nog aan het bedenken hoe je jouw gang wat meer sfeer kan geven, of kan jouw gang wel een metamorfose gebruiken? Neem dan de houten spiegel voor op de gang eens in overweging. Een spiegel kan eigenlijk niet ontbreken in de gang en het hout geeft een warme sfeer aan jouw interieur. 

Het makkelijke hieraan is dat een spiegel in elke vorm of maat verkrijgbaar is. Deze houten muurdecoratie past dus in vrijwel ieder huis, als je maar genoeg onderzoek doet naar het maatje dat jij nodig hebt. Bij de VidaXL is er een leuke, ronde houten spiegel te koop van 60cm doorsnee voor €85,99.

https://nl.pinterest.com/pin/554857616587742381/


8. Wijnrek

Een van de leukste in dit rijtje is het houten wijnrek. Er zijn hier verschillende mogelijkheden voor beschikbaar. Het wijnrek dat tegen de muur wordt geplaatst met plankjes, waar je dus je wijn horizontaal neerlegt. Maar je kan ook kiezen ook het wijnrek waar je de flessen insteekt of opzet. 

Bij verschillende winkels worden deze wijnrekken verkocht, let op dat het al snel in de kosten kan lopen wanneer je een mooi rek wilt van goede kwaliteit. Bij Shopalike hebben ze een uitgebreide range beschikbaar tegen verschillende prijzen. Het volgende avondje met vrienden wordt dus bij jou thuis georganiseerd! Dan kun je hopelijk je wijnrek showen én aanvullen!

https://nl.pinterest.com/pin/535083999473749060/


9. Uitgesneden schilderij 

Minder functioneel, maar wel heel sfeervol en decoratief, zijn schilderijen die gesneden zijn uit hout. Geheel in sfeer zie je in de afbeelding hieronder bladeren afgebeeld. Maar je kunt natuurlijk ook andere vormen of illustraties gaan. Ben je zelf creatief, dan kun je zelfs een eigen schilderij uit hout snijden. 

Het voordeel van zo’n schilderij is dat je het overal in huis kunt ophangen. Op wall-art.nl kun je een leuke set kopen van 4 bladeren voor €39,00. Maar je kunt dus ook naar de Gamma, Praxis of andere doe-het-zelf winkel gaan en je eigen vel hout kopen om te bewerken. Om een plaat op de kop te tikken om zelf te bewerken kun je trouwens ook eens contact opnemen met een houtbewerker uit de buurt. Vaak hebben zij wel wat resthout waar niemand iets mee doet. Dan maakt het ook niet zo uit als het de eerste keer niet gelijk goed gaat.  

https://nl.pinterest.com/pin/837106649465738749/


10. Scrabble letters 

Een andere ontzettend sfeervolle en decoratieve muurdecoratie zijn scrabble letters. En dit is niet zomaar een muurdecoratie, maar een met een boodschap! Je kunt letters kopen of zelf uitzagen en er verschillende woorden van maken. Zoals LIEFDE, of een van je passies. 

Je kunt woorden zo kort of lang maken als je zelf wilt. Heb jij een grote muur in huis beschikbaar, of de gehele lengte van je hal, dan is het misschien zelfs leuk om een hele zin te schrijven met letters van hout. Wist je dat je hier een speciale website voor hebt? Op grotescrabbelletters.nl kun jij de letters kopen vanaf €4,95 per stuk.

https://nl.pinterest.com/pin/359865826467897879/ 


11. Houten kastenmuur 

Ook ontzettend leuk is een houten kastenmuur. Heb je niet zo veel zin om gaten in de muur te boren voor een wereldkaart of een van onze andere tips, dan is dit de oplossing voor jou. Hout verwerken als muurdecoratie in de kasten! 

In keukens zijn er vaak kastenwanden, maar ook in een inloopkast of wandmeubel in de woonkamer is dit mogelijk. Een houten wandkast geeft enorm veel sfeer in huis. En je kunt uit heel veel verschillende soorten hout kiezen, welke allemaal hun eigen stijl en voordelen met zich meebrengen. Ook hiervoor kun je voor de kosten het best contact opnemen met een aantal verschillende binnenhuisarchitecten. 

https://nl.pinterest.com/pin/642607440555726600/foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Woning

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag