Afvallen met een bodywrap; werkt het?

Afvallen met een bodywrap; werkt het?

Laatst bijgewerkt: 19 mei 2020

Wie zich bezighoudt met diëten en afvallen moet deze populaire methode vast al wel eens tegen zijn gekomen: afvallen door middel van een bodywrap. Er is op het internet al van alles over geschreven, maar de hamvraag blijft staan: werkt het, dat afvallen met een bodywrap? En zo ja, hoe werkt het dan precies? In onderstaand artikel behandelen we deze (en nog meer) vragen over afslanken met behulp van een bodywrap.


Waar koop ik een bodywrap?

Naast huis, tuin&keuken body wraps kun je ook kiezen voor een professioneel hulpmiddel zoals een afslankband of sauna belt. Hierbij een klein overzicht met de populairste 4 producten.


1. BodyWrap

Deze neopreen taille band, ook wel body wrap, is bedoeld voor vrouwen. Bedenkt je volledige middel en buik voor een veel snellere calorieverbranding en een strakkere taille. Te dragen tijdens het werk, vrije tijd en sporten.

Prijs v.a. €24,-

Bekijk de waist trainer op Bol.com »


blank

2. Zweetband voor je buik

Deze zogenoemde zweetband is alleen voor je buik. Je bloedsomloop en inspanning bij je buik en middel verdubbeld waardoor je meer calorieen verbrand dan normaal. De naam zweet band zegt genoeg, je gaat lichtjes zweten rond je buik en verbrand daarmee snel buikvet.

Prijs v.a. €20,-

Bekijk buik zweetbanden op Bol.com »


blank

3. Afslank gordel

Deze zogenoemde “afslank gordel” gebruik je tijdens beweging. De thermische band stimuleert de vetverbranding bij lichaamsbeweging. Dit resulteert in een kleinere buikomvang. Band is eenvoudig met klittenband in te stellen zodat je genoeg beweegruimte hebt.

Prijs v.a. €17,-

Bekijk de sauna belt op Bol.com »


blank

4. Zweet gel

Naast de normale zweetband is er een nieuw product in de markt wat je bloedsomloop en transpiratie verbeterd. Deze zogenoemde “sweat gel” zorgt bij gebruik dus voor meer vet&vocht verbranding tijdens het sporten.

Prijs v.a. €10,-

Bekijk zweet gel op Bol.com »


Wat is een body wrap precies?

Zoals wel vaker is deze methode over komen waaien vanuit Amerika. Mensen zeggen er goed en snel mee af te slanken en sommigen beweren bizarre resultaten er mee te hebben behaald. De werking doet een beetje denken aan de zweetband waar we al eerder een artikel over schreven: je wikkelt je lijf in op plekken waar je snel wat vet wil verliezen en de band – in dit geval de body wrap – doet zijn werk.

Zweetband vs bodywrap

Toch werkt het afvallen met een body wrap net iets anders dan afslanken met behulp van een zweetband. In de eerste plaats wordt er gebruik gemaakt van vershoudfolie voor de body wrap. Je kunt er dus in principe zo mee aan de slag, want vrijwel iedereen heeft dit keukenhulpje wel in huis. Ten tweede wordt er gebruik gemaakt van speciale lotions en oliën die in je vetcellen doordringen en zodoende de afvalstoffen afvoeren naar het lymfesysteem. Amandelolie en/of grapefruitolie zijn bijvoorbeeld bekende oliën die gebruikt worden bij het afvallen met een bodywrap.

Veel water drinken

Zowel tijdens, maar vooral ook na de behandeling is het noodzaak om veel water te drinken. Op deze manier kunnen de afvalstoffen je lichaam gemakkelijker verlaten. Aanbevolen is het om minimaal twee liter water per dag te drinken. De wrap zelf draag je minimaal anderhalf uur en maximaal 8 uur. Als je het fijn vindt kun je hem zelfs dragen tijdens het slapen. Je herhaalt de behandeling doorgaans na een drie- of viertal dagen, maar kunt natuurlijk ook verschillende lichaamsdelen afwisselen met elkaar en zo iedere dag een ander lichaamsdeel ‘trainen’ met de bodywrap.


De voor- en nadelen van afvallen met een bodywrap

In tegenstelling tot veel andere ‘snel-afslank-methodes’ werkt afvallen met de bodywrap dus wel degelijk. Het is een methode die je zelf eenvoudig toe kunt passen binnen je eigen leefomgeving en hoeft er – buiten wellicht de oliën en lotions – geen dure spulletjes voor in huis te halen. Maar er zijn nog meer voordelen te benoemen.

Verstrakt en verstevigt

Zo verstrakt en verstevigt een bodywrap je huid. Na de behandeling moet je de resterende olie die nog op je huid zit verder inwrijven en daarbij zal je direct merken dat je huid gladder, zachter en strakker aanvoelt. Je vermindert met een bodywrap dus de aanwezigheid van cellulitis en striae en gaat ook spataderen tegen middels de methode.

Tevens verbetert het de teint en de structuur van je huid en worden de contouren van het lichaam beter zichtbaar. En dat op alle ‘lastige plekken’ zoals je buik, je billen en je benen. Eigenlijk alleen maar voordelen dus!

Combineren

Toch is er ook wel een nadeel te benoemen. Het is namelijk geen tovermiddeltje dat voor altijd werkt. Je zal er het één en ander mee moeten combineren. Hetzij een dieet, hetzij actief sporten. Of natuurlijk het liefst allebei! Doe je dat, dan zal je merken dat je in korte tijd flink kunt afslanken en vooral op de moeilijke plekjes strakker in je vel komt te zitten. Stop je er echter vervolgens weer mee en onderneem je geen verdere actie, dan zullen de weggewerkte kilo’s er logischerwijs net zo hard weer aanvliegen.


Hoe lang duurt het voor je resultaat ziet?

Een antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig te geven. Elk lichaam is anders en het ligt er ook een beetje aan wat je als resultaat ziet. Een gladdere huid bemerk je bijvoorbeeld direct na de behandeling al, maar gewichtsafname op de moeilijke plekjes zal wat langer duren. Laten we voorop stellen dat elke bodywrap werkt, mits je het combineert met een gezonde(re) levensstijl. Een dieet en/of actief sporten dus.

Gemiddeld gezien behaal je de beste resultaten na tien tot twaalf sessies. Om dit te constateren is het dus raadzaam om vooraf je lichaamsmaten op te meten en op te schrijven. Op die manier kun je makkelijk voor jezelf bepalen welke resultaten je met de bodywrap hebt behaald.


Waarom water het wondermiddel is en niet de folie

Niet helemaal waar, de kop hierboven. Maar toch. Het één werkt niet zonder het andere, maar juist het drinken van veel water is erg belangrijk tijdens het afvallen met een bodywrap. De methode is tenslotte gericht op het lichaam ontgiften en afvalstoffen verlaten je lichaam nu eenmaal sneller door veel water te drinken.

De afvalstoffen worden sneller naar het lymfesysteem vervoerd waarna ze gemakkelijker je lichaam kunnen verlaten. Welke oliën, lotions en folie je dus precies gebruikt is niet heel relevant. Dat je aan de twee liter water per dag komt dus wél!


Conclusie

De conclusie van dit artikel is dus eigenlijk vrij simpel: afvallen middels een bodywrap werkt echt. Het is geen fabel. Niet weer de zoveelste hype. Wel werkt de methode alleen als je er een gezonde(re) levensstijl op nahoudt. Iedere dag alcohol drinken en jezelf volstouwen met producten vol suikers is niet de way to go als je aan de slag gaat met een bodywrap.

Laagdrempelig en toegankelijk

Het grote voordeel van afvallen met een bodywrap is dat het voor iedereen ontzettend toegankelijk is. Een bezoekje aan de lokale super voor de huishoudfolie en een winkel als de Tuinen voor de benodigde oliën en lotions volstaat. Je kunt vervolgens direct aan de slag en bepaalt zelf wanneer je de wrap draagt en ook op welke plek. In veel gevallen kun je de bodywrap gewoon onder je normale kleding naar je werk dragen bijvoorbeeld. Of wanneer je gaat sporten in de sportschool. Of ‘s nachts als je dat zelf prettig vindt. Geen moeilijk gedoe. Kwestie van insmeren, de folie om je buik, billen en/of benen wikkelen en naderhand goed uitsmeren. Tussendoor en nadien voldoende water drinken en je zult merken dat je letterlijk en figuurlijk strakker in je vel komt te zitten. Voeg er een goed dieet aan toe en de kilo’s verdwijnen ‘vanzelf’ als sneeuw voor de zon!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag