Wat is het sinaasappel dieet?

Wat is het sinaasappel dieet?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Het sinaasappel dieet is een voorbeeld van een crash dieet. Op dieet-gebied zijn we tegenwoordig erg creatief. We gaan van het koolsoepdieet en komkommerdieet over naar het nog niet zo bekende sinaasappel dieet. Maar wat is het sinaasappel dieet en wat zijn de positieve effecten van de sinaasappel? Is het überhaupt verstandig om het dieet te volgen?

Tegenwoordig is er mega veel diversiteit in het aanbod van verschillende dieëten. Over het algemeen zijn we klaar met de traditionele methodes en stappen we vaak over naar een creatieve en innovatieve manier van diëten. Het volgen van een crashdieet is een voorbeeld van kilo’s verliezen op een innovatieve manier. Het begrip ‘crashdieet’ is bekend geworden omdat je in een korte tijd veel kilo’s kunt verliezen. Verantwoord is het niet, omdat je jezelf met een crashdieet min of meer uithongert. Ondanks het enorme tekort aan voedingsstoffen bij een dergelijk dieet, zijn crashdiëten toch mateloos populair.

Het sinaasappel dieet is een voorbeeld van een crashdieet. Er zijn verschillende manieren om het sinaasappel dieet te volgen. Je kunt kiezen voor een combinatie of vasten. Bij een combinatie, combineer je je maaltijden met sinaasappels of sinaasappelsap. Bij vasten eet je de hele dag door alleen maar sinaasappels. Het is mogelijk om met het vasten in 2 dagen maar liefst 2 kilo kwijtraken. We raden het sinaasappeldieet absoluut niet aan, maar mocht deze vorm van het sinaasappel dieet gaan volgen dan is het absoluut niet raadzaam om dit langer dan 2 dagen vol te houden. Dit komt omdat je ontzettend veel voedingsstoffen mist. Je lichaam krijgt vooral een tekort aan bouwstoffen, terwijl deze stoffen zeer belangrijk zijn om te functioneren en je energiek te voelen.


Afvallen met het sinaasappel dieet

De sinaasappel komt oorspronkelijk uit Indonesië en China. De vrucht behoort tot één van de gezondste vruchten ter wereld. Sinaasappels stimuleren de vetverbranding en zetten je vet om in energie. Ondanks dat de sinaasappel ontzettend vullend is door het hoge vezelgehalte, beschikt het over weinig calorieën. De vrucht reinigt je darmen, omdat het de opgestapelde gifstoffen in je lichaam te verwijdert. Dit zorgt ervoor dat darmverstoppingen voorkomen worden. Met de sinaasappel kun je bijvoorbeeld symptomen van een opgeblazen buik bestrijden. De vrucht staat bekend als de vrucht met de meeste antioxidanten, waardoor je lichaam gereinigd wordt. Tijdens het detoxen wordt de sinaasappel ook vaak gebruikt. Bij detoxen ligt de focus vooral op ontgifting in tegenstelling tot het crash-diëten. Een crash dieet volg je met name om in een korte tijd veel af te vallen.

“Handig om te weten: wanneer je kleine wondjes of ontstekingen hebt op je tandvlees, kun je er de schil van een sinaasappel op leggen. Dit zorgt ervoor dat de wondjes sneller genezen.”


blank

Grootste dieet succes van 2020; De Keto Revolutie

 • De Keto Revolutie is hét meest complete Nederlandse pakket om het ketodieet te volgen
 • Makkelijk gewichtverlies en een betere spijsvertering
 • Stop je suikerverslaving & verband vet zonder moeite

Bekijk alles over de Keto Revolutie »


Verschillende vormen van het sinaasappel dieet

 • Dieet combineren met sinaasappelsap → Je drinkt iedere dag 1,5 tot 2 liter vers geperste sinaasappelsap. Je combineert dit met een dieet, waarbij je vooral veel noten, rauwe groenten en fruit eet.
 • Dieet combineren met sinaasappels → Voordat je aan je maaltijd begint, 1 of 2 sinaasappels eten. Hierdoor zit je sneller vol, waardoor je minder van je maaltijd eet.
 • Vasten met sinaasappels. → Echt alleen maar sinaasappels eten. (Zwaar af te raden)

Je dieet combineren met sinaasappels is langer vol te houden dan het vasten met sinaasappels. Wij raden af om het vasten met sinaasappels langer dan 2 dagen vol te houden. Je mist ontzettend veel voedingsmiddelen, waar je spieren last van krijgen en je ondervoed kunt raken. De meest verantwoorde optie om het sinaasappel dieet te volgen, is om het te combineren met een dieet zoals: Weight Watchers, Puur Figuur en Afvallen Met Nederland.


Veiligheid

Variatie in je eetpatroon en verschillende voedingsmiddelen is een van de belangrijkste factoren van een gezond lichaam. Door enkel sinaasappels te eten krijg je lang niet genoeg voedingsmiddelen binnen om optimaal te functioneren. Wanneer je het sinaasappeldieet te lang volgt, kunnen je spieren gaan tegenwerken. Je spieren krijgen namelijk niet genoeg bouwstoffen.

De sinaasappel is goed voor het reinigen van je lichaam. Wanneer je gaat vasten met sinaasappels, worden met name de toxines uit het lichaam verwijdert. Dit is ook vaak 1 van de redenen waarom dit dieet mensen aanspreekt. Om het verwijderen van toxines hoef je dit dieet echter niet te volgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een normaal lichaam toxines perfect uit je lichaam kan verwijderen.

Als je een fanatieke sporter bent, is het vasten met sinaasappels helemaal af te raden. Tijdens het sporten zijn bouwstoffen en energie onmisbaar. Sinaasappels combineren met een dieet is in dit geval de beste optie.


Sinaasappel dieet combineren

Om ondervoeding te voorkomen, is het belangrijk dat je genoeg voedingsstoffen tot je neemt tijdens het sinaasappel dieet. Wanneer je voor het vasten met sinaasappels kiest, kun je het vasten afwisselen met een ander dieet. Je kunt dit dieet natuurlijk zelf samenstellen, maar het kan prettig zijn als dit voor je wordt gedaan. Kies wel een dieet met voldoende voedingsstoffen. In dit geval kun je beter geen suikervrij of koolhydraatarm dieet kiezen. Dit zorgt op lang termijn alsnog voor het missen van voedingsstoffen en ondervoeding.


Wanneer je ervoor kiest om je dieet te combineren met sinaasappels, zonder vasten, kun je sneller voor een koolhydraatarm dieet kiezen. Tijdens een normaal dieet hou je je lichaam namelijk in balans, in tegenstelling tot het vasten. De dagen dat je gaat vasten, raakt je lichaam namelijk uit balans, waardoor je lichaam op je reserves moet bouwen.

Lekker te combineren met sinaasappels:

 • rauwe groente en fruit (grapefruit)
 • bonen en noten
 • eieren
 • magere kwark met walnoten
 • lijnzaad toevoegen aan sinaasappelsap


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag