De beste drankjes als je wilt afvallen

De beste drankjes als je wilt afvallen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als je wilt afvallen, is het belangrijk om de juiste voedingskeuzes te maken. Er wordt vaak veel aandacht besteed aan gezond eten, maar gezond drinken is minstens zo belangrijk. Een speciale koffie bevat al gauw 500 calorieën en een vruchtensap zit boordevol suiker. Daarom zul je sneller afvallen als je bepaalde dingen (niet) drinkt. Wat zijn nou eigenlijk de beste drankjes als je wilt afvallen?

Smoothies

Verse smoothies zijn ideaal als je wilt afvallen. Inspiratie nodig voor lekkere, gezonde smoothies? De volgende diëten helpen jou mee met de beste drankjes:


Jasper Alblas

Jasper Alblas

In dit dieet vind je onwijs veel recepten voor smoothies en drankjes, stuk voor stuk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De website biedt verschillende receptenboeken aan die allemaal rekening houden met de beste drankjes. Jasper Alblas heeft daarnaast een programma dat is gespecialiseerd in smoothies. Iets voor jou? Het Smoothie Afslank Plan een mooie strategie als je wilt afvallen.

Bekijk alle producten en diëten van Jasper Alblas
PuurFiguur

PuurFiguur

Puur Figuur biedt een Simpel Slank Programma aan voor iedereen die wilt afvallen. Het is een snelle afvalstrategie waarbij je wel twee kilo per week kunt afvallen. Met behulp van een e-book balanceer je op een eenvoudige manier je hormonen, waardoor alle onderhuidse vetten geleidelijk worden verbrand. Het mooie van dit boek is, dat er ook instaat wat je wel en niet kunt drinken tijden je dieet.

Doe mee met het PuurFiguur programma

Zelf smoothies bereiden

Liever zelf aan de slag? Dan kun je natuurlijk ook zelf een smoothie bereiden. Dit is vaak gezonder dan de smoothies uit een restaurant, omdat restaurants vaak ongezonde voedingsstoffen toevoegt. Als je een zoetekauw bent, is een fruitsmoothie een goed drankje als je wilt afvallen. In tegenstelling tot water, kun je hier niet ongelimiteerd van drinken: fruit bevat veel suikers.

Een geschikter drankje als je wilt afvallen is een groene smoothie: veel gezonde vitamines, maar zeer weinig calorieën. Een bijkomend voordeel van een groene smoothie is het hoge vezelgehalte. Vezels geven je een verzadigd gevoel waardoor je minder snel gaat snacken. Hoewel geen enkele groente kwaad kan, heeft niet elke groentesoort een optimale werking. Als je kiest voor koolsoorten, spinazie, wortel of gember, dan zit je sowieso goed. Hier lees je er meer over.


Water drinken

Misschien een open deur, maar iedereen heeft behoefte aan veel water, al helemaal als je wilt afvallen. Water bevordert namelijk je spijsvertering, waardoor je vetverbranding op gang wordt gebracht. Daarnaast is water erg dorstlessend, waardoor je minder geneigd bent om frisdrank te nemen. Dat scheelt behoorlijk in je calorie-inname. Ook kan je lichaam niet altijd even goed het onderscheid maken tussen honger en dorst, waardoor je soms ten onrechte gaat eten. Wanneer je wilt afvallen, raden we je aan om zo’n drie tot vier liter water per dag te drinken.


Koffie

Als je wilt afvallen, is koffie een prima drankje. Zolang je de inname beperkt tot vier koppen koffie per dag, is er geen gevaar voor je gezondheid. Sterker nog: door de in koffie aanwezige antioxidanten heb je minder kans op suikerziekte en hartproblemen. Je moet echter oppassen met het toevoegen van smaakversterkers zoals suiker of melk; daar is waar de calorieën vandaan komen. Kies daarom voor zwarte koffie, dat staat erom bekend je metabolisme te stimuleren. Dat is mooi meegenomen als je wilt afvallen!


Thee

Naast water, smoothies en koffie is thee een van de beste drankjes als je wilt afvallen. Het leuke is dat er voor iedereen wel een lekkere theesmaak beschikbaar is: van rooibosthee tot earl grey en van citroenthee tot kamillethee. Probeer ook hier suiker te vermijden: als het echt niet anders kan, voeg dan een klein beetje honing toe. Maar liever drink je de thee zonder toevoegingen.

De beste thee als je wilt afvallen, is groene thee. Deze thee helpt namelijk actief om af te vallen, middels zogeheten ‘fytochemicaliën’: vetverbrandende stoffen. Ook is groene thee een goed middel om je spijsvertering op gang te brengen en een hongergevoel tegen te gaan.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen Eten & drinken

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2022 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag