Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Kan groene thee helpen bij afvallen?

Kan groene thee helpen bij afvallen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Het is een vraag waar veel mensen mee rondlopen. Er wordt namelijk ontzettend veel gezegd en geschreven over afvallen met behulp van groene thee. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag of je af kunt vallen middels het drinken van groene thee en zo ja, hoe dat dan precies werkt. Wat zijn de actieve stoffen en hoe kun je thee drinken het beste combineren met je dieet?


blank

Afvallen met groene thee

Om maar direct antwoord te geven op deze vraag: ja zeker! Je kunt afvallen met groene thee. Wereldwijd is groene thee de meest gedronken thee en ook in Europa wordt het alsmaar meer gedronken. Steeds meer mensen ontdekken namelijk de talloze goede eigenschappen van groene thee. Zowel de wetenschap, als de oude Oosterse geneeskunde raden groene thee aan als ondersteuning bij het afvallen.


Bekijk ook:


Groene thee in combinatie met een dieet

Het woordje ‘ondersteuning’ in de vorige alinea zegt veel. Je kunt namelijk niet afvallen door alleen maar groene thee te gaan drinken. Je zal het drinken van groene thee moeten zien als ondersteuning bij een dieet. Door beide zaken samen te voegen zal het afvallen een stuk gemakkelijker zijn en bovendien ook nog eens beter vol te houden zijn. We hebben hieronder een aantal diëten voor je op een rij gezet die prima gecombineerd kunnen worden met het drinken van groene thee.


Weight Watchers

1. Weight Watchers

Weight Watchers geldt al jaren als één van de populairste diëten van Nederland. Je leert om verantwoord en gezond te eten zonder alle ingewikkelde sport- en voedingsschema’s. Bij Weight Watchers draait het allemaal om Smartpoints. Zolang je binnen je puntentotaal blijft kun je genieten van lekker eten én blijf je op je ideale streefgewicht. Dankzij de bijbehorende app is het bijhouden van de Smartpoints kinderspel en momenteel kun je het Weight Watchers dieet een maand lang gratis uitproberen zodat je zelf kunt ontdekken of het dieet echt zo goed valt te combineren met het drinken van groene thee.

Ga naar Weight Watchers
Afslank Receptenbijbel

2. Afslank Receptenbijbel

Bij veel diëten krijg je te maken met ingewikkelde recepten of maaltijden die je bij wijze van spreken nog niet eens aan je hond zou geven. Bij de Afslank Receptenbijbel is dit niet het geval. De bijbel puilt uit met heerlijke gerechten die je in een handomdraai maakt. Geen moeilijke ingrediënten dus en ook geen aparte maaltijden voor ieder gezinslid. Je leert met de Afslank Receptenbijbel verrassende en gevarieerde maaltijden op tafel te zetten die door het gehele gezin genuttigd kunnen worden. Momenteel is de Afslank Receptenbijbel flink in prijs verlaagd en ontvang je er ook nog eens de nodige bonussen bij zoals dag- en weekmenu’s (incl. boodschappenlijst), 10 gezonde toetjes en 84 gezonde tussendoortjes.

Bestel de Afslank Recepten Bijbel
PuurFiguur

3. PuurFiguur

Met het PuurFiguur dieet breng je de hormoonhuishouding in je lijf weer in balans. Een verstoorde hormoonbalans zorgt immers voor stress en een laag energieniveau. Met het PuurFiguur dieet ontvang je weekmenu’s die zijn gebaseerd op pure voeding met gezonde ingrediënten. Groene thee is een perfecte aanvulling op dit dieet: door voeding te nuttigen die niet bewerkt is met allerlei soorten chemicaliën, zoetstoffen en zout breng je de hormoonhuishouding in je lijf weer in balans, zal je al snel gewicht gaan verliezen en is het dieet bovendien goed vol te houden. Ook op de langere termijn. Met het PuurFiguur dieet zeg je dus voorgoed vaarwel tegen het bekende jo-jo effect van veel diëten!

Doe mee met het PuurFiguur programma

blank

4 positieve kenmerken van groene thee:

Je kunt al met al dus prima afvallen met groene thee, mits je het ziet als ondersteuning bij een gerenommeerd dieet. Groene thee is bijvoorbeeld een prima oplossing als je moeite hebt met het drinken van ‘saai’ kraanwater of liever niet begint aan (veel te dure) shakes. Bovendien kent groene thee tal van voordelen t.o.v. ‘gewone’ thee of kraanwater.


blank

1. Natuurlijk product

Kwalitatieve groene thee is een 100% natuurlijk product. Er worden geen schadelijke stoffen toegevoegd aan groene thee. De kans op een verstoorde hormoonhuishouding is bij het drinken van groene thee in combinatie met een goed dieet dan ook minimaal.


2. Vol vitamines en anti-oxidanten

Groene thee zit barstensvol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. De anti-oxidanten in groene thee zorgen er bijvoorbeeld niet alleen voor dat de groei van kankercellen wordt tegengegaan, maar vernietigt deze ook. Verder helpen anti-oxidanten ook bij het voorkomen van dichtslibbing van bloedvaten, overige hart- en vaatziektes en herseninfarcten. Andere ziektes waar groene thee bij kan helpen zijn onder meer reuma, een hoog cholesterol gehalte en infecties. Bovendien draagt groene thee in het algemeen bij aan een beter immuunsysteem.

Tevens zijn onder meer vitamine C en verschillende soorten vitamine B rijk vertegenwoordigd in groene thee. Net als fluor, mangaan, zink, koper en magnesium. Allemaal essentiële bouwstoffen voor een gezond en fit lichaam.


blank

3. Zorgt voor minder stress

Mede dankzij alle bovengenoemde zaken kun je middels groene thee gemakkelijk de stresshormonen in je lichaam verlagen. Er is onderzoek gedaan naar het stressniveau van mensen die dagelijks groene thee drinken. Onderzoekers stelden vast dat het risico op stress met 20% daalt wanneer men dagelijks 5 koppen groene thee (of meer) nuttigt. Mensen die dagelijks 4 kopjes groene thee tot zich nemen verkleinen de kans op een matige depressie met maar liefst 44%!


4. Vermindert je eetlust

De reden waarom groene thee perfect bij een dieet kan worden gezien als ondersteuning, is de werking van groene thee op je stofwisseling. Groene thee bevat praktisch geen calorieën, maar geeft je wel een vol gevoel. Je hebt dus minder last van een hongergevoel, iets wat met veel diëten toch wel vaak het geval is. Daarnaast versnelt groene thee je stofwisseling. Hierdoor verbrand je dus sneller calorieën en zal je ook sneller afvallen.


Groene thee kent dus een aantal positieve natuurlijke kenmerken die kunnen assisteren bij jouw gewichtsverlies. Het is echter geen tovermiddel en door enkel groene thee te drinken zul je waarschijnlijk niet afvallen. Ons advies is daarom om thee te combineren met een gebalanceerd dieet.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen Eten & drinken

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

FitMethode
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag