Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Kun je afvallen door alleen gezond te eten?

Kun je afvallen door alleen gezond te eten?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Gezond eten is essentieel bij de strijd tegen overtollige kilo’s. Veelal voegt men daar een gezonde dosis beweging aan toe om zo het afvallen te versnellen. Maar kun je ook afvallen door alleen gezond te eten? In onderstaand artikel geven we antwoord op deze vraag.

Je wordt wat je eet

Wie zich volstouwt met friet, pizza, chocola en frisdrank moet niet raar op staan te kijken dat de kilo’s er harder aankomen dan dat ze er af gaan. Geen raketwetenschap natuurlijk. Maar afvallen door alleen maar gezond te eten, zorgt dat dan voor blijvende gewicht afname? Zou je zeggen. Je bent immers het resultaat van hetgeen wat je tot je neemt. Als we de ervaringsdeskundigen mogen geloven is het zeker mogelijk om af te vallen door alleen gezond te eten. Zonder aanvullend sporten dus. We hebben de twee beste diëten op een rijtje gezet die dit mogelijk maken.


Weight Watchers

Weight Watchers

Het WeightWatchers dieet behoort al jaren tot één van de populairste diëten van Nederland. Dit komt doordat het dieet werkt via een puntensysteem waarbij je in principe alles mag eten wat je wilt zonder bijbehorende intensieve sportschema’s. Zolang je binnen het puntentotaal blijft zal je afvallen en hoef je je daarbij dus niet per se in het zweet te werken. Natuurlijk val je sneller en meer af wanneer je active points gaat opsparen binnen het Weight Watchers dieet. Dit zijn punten die je verdient door te sporten. Het is echter niet noodzakelijk om deze punten te verdienen. Het dieet werkt ook prima zonder extra lichaamsbeweging. Momenteel start je de eerste maand helemaal gratis met het WeightWatchers dieet zodat je eerst kunt ontdekken of het dieet bij je past voordat je de portemonnee er bij hoeft te pakken.

Ga naar Weight Watchers

Eet Paleo
Gezond eten en Paleo gaan hand in hand. Het wordt ook wel het oerdieet genoemd. Je mag alleen eten wat in de tijd van de oermens ook voor handen was. Logischerwijs kom je dan al snel uit op enkel gezonde voeding. De bewerkte voeding zoals we die vandaag de dag kennen bestond toentertijd uiteraard niet. Het EetPaleo dieet is prima geschikt om mee af te vallen door enkel gezonde voeding te nuttigen. Een actief sportleven is geen vereiste om kilo’s kwijt te raken met dit dieet. Houd er wel rekening mee dat je ook voorgoed gedag gaat zeggen tegen brood, pasta en zuivel. Deze producten behoren volgens het EetPaleo dieet namelijk niet tot gezond voedsel. Lijkt dit je moeilijk? Dan kan je beter voor de overige 2 diëten kiezen.

Gezond eten én genoeg bewegen

Het is dus wel degelijk mogelijk om af te vallen door enkel gezonde voeding te nuttigen. Houd je je aan het dieetplan? Dan zal je merken dat de kilo’s er (na enige tijd) afvliegen. Natuurlijk versnel je het afvalproces door er bij te gaan sporten. Of door op z’n minst voldoende te bewegen. Niet iedereen houdt er nu eenmaal van om zich dagelijks in het zweet te werken in de sportschool of bij de sportvereniging. En daar is niets mis mee.

Je moet uiteindelijk het leven leiden zoals jij dat wilt en als sporten niet binnen dat plaatje past is daar niets verkeerd aan. Er zijn immers zat andere wegen die naar Rome leiden. Genoeg andere manieren om aan je dagelijkse portie lichaamsbeweging te komen. Wat dacht je van een ontspannen wandeling bijvoorbeeld? Ook dan verbrand je calorieën en bovendien maakt je lichaam endorfine aan. Dit stofje noemen ze ook wel het gelukshormoon, wat natuurlijk alleen maar bijdraagt aan een gelukkiger leven. Pak bijvoorbeeld ook eens wat vaker de trap in plaats van de lift of roltrap. Doe je zittend werk, bijvoorbeeld op kantoor? Sta dan om het uur even op en loop een rondje. Lichaamsbeweging hoeft lang niet altijd intensief te zijn. Je hoeft je echt niet volledig in het zweet te werken. Alle kleine beetjes helpen en als je het dan combineert met gezond eten, dan weet je zo goed als zeker dat je af gaat vallen.

Het is daarbij wel handig als je een stok achter de deur hebt. Bijvoorbeeld dus middels 1 van de hierboven benoemde diëten. Jezelf voornemen om gezond te gaan eten en daardoor af te vallen is een mooi streven. Het is echter niet altijd even eenvoudig vol te houden in je uppie. Dingen die in het leven gebeuren en op dat moment voor een terugval zorgen of een gebrek aan inspiratie en creativiteit om een gezonde, maar vooral lekkere, maaltijd op tafel te zetten kunnen obstakels vormen om langdurig gezond te blijven eten.

Zorg dus voor die stok achter de deur zodat je altijd iets hebt om op terug te vallen. Op de langere termijn is het dan zeker goed mogelijk om blijvend af te vallen middels gezonde voeding. Zelfs zonder dat je daarvoor elke dag naar de sportschool hoeft dus!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Afvallen Eten & drinken Gezondheid

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Keto
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag